3D-visualisering
V.U.P. om 121 m² med altan och öppen spis
Address Folkungagatan 95
Size 121 m2
Floor 5 AV 5, Hiss hela vägen upp
Price 14,480,000 kr Fast pris
Fee 3,933 kr/mån Varm- och kallvatten

Ljus och välplanerad Vind Under Produktion med fantastisk rymd.Total golvyta 123 m² samt altan om ca 8 m² i vackert hus från 1899. Välutrustat kök med ljus och generös matplats vid altanen i öppen planlösning med vardagsrummet och med den öppna spisen som avdelare. Master bedroom med stor walk in closet och generöst badrum en suite. Totalt två sovrum och två badrum samt gäst- och arbetsloft. Inflyttning april 2018.

INTERIÖR


GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen byggs på ett vackert hus från 1899 av Innovation Design AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. Deras vindsinredningar är flitigt representerade i designlitteratur och internationell fackpress. 

 • Takhöjd ca 4 meter (4,5 meter i nock om man tog bort loftet). Eftersom det är väldigt bra takhöjd med brant takfall är boarean, 121 m², och golvytan, 123 m², nästan densamma.
 • Boarea på entréplan 99 m² (golvyta 101 m²). Loftplanet blir 22 m².
 • Genomgående handtäljd, bred ekparkett Trinity i Antique Brown förutom i badrummen som har mörkgrå, Reused 600 x 600 mm Mud, klinkergolv och vita helkaklade, Fiandre 600 x 300 mm, väggar. 
 • Mörkgrå dörrar och snickerier, vita tak och väggar.
 • Vattenburen golvvärme förutom i badrummen som har elgolvvärme.
 • Uttag/strömbrytare från Schneider modell exxact.Dimbara spotlights på skena i taken. Spotlights i varje fönsterkupa. Ledlister i kök och under kommoderna i badrummen. Dimbara spotlights i alla badrum. 
 • Alla murstockar, öppna spisen och gavlar blir slätt naturputsade (om du inte vill något annat).
   

ENTRÉ MED GÄSTBADRUM
Hall med hatthylla och hängare i svart trä, krom och läder. I blickfånget när du öppnar dörren finns den öppna spisen.
Gästbadrum med takdusch som har vägg i klarglas, vägghängd wc, tvättställ på kommod och spegel med inbyggd belysning. Handdukstork.

SÄLLSKAPSDEL, MATPLATS, ALTAN OCH KÖK
Fantastisk rymd med gott om ljusinsläpp från helglasat skjutparti vid altanen, två takfönster och två fönsterkupor. Sällskapsdelen och köket med matplatsen är i öppen planlösning med öppna spisen som avdelare. 
Generöst snickeribyggt kök med matplats i anslutning till altanen och utsikten över takåsarna. Köket har släta mörkgrå fronter med läderklädda rostfria beslag. Bänkskiva i rostfritt stål och vitt kakel satt i halvförband som stänkskydd. Köket utrustas med rostfri ugn och micro, spishäll och undermonterad integrerad köksfläkt. Helintigrerad diskmaskin, integrerad kyl i helhöjd och separat frys i bänkskåp. Samtliga vitvaror är från Siemens IQ500 serie, Blandare från Strand: Koster i rostfritt.En lång skänk mittemot köket har bänkskåp med skiva i grå kalksten som ger praktisk avställningsyta och utrymme för vacker konst på väggen. 

På andra sidan öppna spisen ligger vardagsrummet som har två fönsterkupor mot Folkungagatan. Trappan upp till loftet i vardagsrummet har platsbyggd bokhylla. Trappan får glasräcke och läderlindad handledare. Under trappan finns förvaring/städskåp.

MASTER BEDROOM MED WALK IN CLOSET OCH BADRUM ENSUITE
Master bedroom har fönsterkupa mot gården samt ett lågt fönster ut mot altanen.
Walk-in-closet med snickeribyggd förvaring och inredning. Skjutdörrar till master bedroom och badrummet.
Badrummet har fönsterkupa mot gatan och är utrustat med tvättställ, Duravit Vero, på kommod, med stor spegel integrerad i väggen och platsbyggd förvaring med integrerad belysning ovanför spegeln. Dusch med takdusch och duschvägg i glas/krom. Vägghängd wc från Duravit Starck serien. Inbyggd tvättpelare med tvättmaskin från Siemens IQ 500 och torktumlare IQ 300. Handdukstork. Dimbara spotlights i taket från Bellite och ledlist under kommoden.

SOVRUM
Sovrummet på andra sidan vardagrummet har en fönsterkupa mot gatan och en hög garderob. Sovrummet ligger nära det andra badrummet vid entrén.

LOFTPLAN MED GÄST- OCH ARBETSRUM 
Loftplanet blir 22 m² och får tre elstyrda takfönster.
På loftplanet finns ett öppet gästrum med takfönster. En rymlig och ljus passage med glasräcke leder över till ett öppet arbetsrum.

 FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar och snickerier?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar carraramarmor eller Silestone istället för kalksten på skänken? Och carrara i stället för rostfritt på köksbänken?
 • Skulle du föredra heltäckningsmatta i walk-in-closet istället för ekplank så går det bra.
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 

 

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Toalett med med wc och handfat på loftet.
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Vinkyl
 • Platsbyggd förvaring/arbetsplats

 

ALLMÄN BESKRIVNING


FÖRRÅD
Källarförråd om ca 5-6 m² tillhör lägenheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

 • Tvättstuga finns i övre källaren.
 • Cykelförråd .
 • På den fina gården finns uteplats med grill och glashus.
 • Medlemmar kan hyra utrymme i gemensam vinkällare.

 

GARAGE
Närmaste garage är Stigbergsgaraget (Renstiernas gata 5). Det tar 2 minuter att promenera dit. För närvarande finns det 3 lediga garageplatser (2 500 kr/mån), 50 st dagdekaler (2 000kr/mån) och 50 st nattdekaler (1 000 kr/mån).

FÖRENING
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Rudan Större 6. Föreningen har 11 lägenheter om totalt 1 160 m² och 2 lokaler om 239 m² och är en äkta förening.

EKONOMI
Försäljningen av råvinden kommer väsentligt förstärka föreningens finansiella ställning både genom
själva försäljningen men även genom att antalet medlemmar kommer att utökas med 2 st.
Årsavgifterna kan komma att ses över som en konsekvens av försäljningen men försutses ligga kvar
oförändrade under 2018 eller till dess att slutgiltig avräkning på försäljningen gjorts. Föreningen har god ekonomi.

UNDERHÅLL
2017 Indragning av bredband, Bahnhof
2016 Gård och planteringar
2014 Installation av hiss
2012 3-glas fönster i hela huset
2010 Stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR EFTER VINDSBYGGNATIONEN
Trapphuset
Gården

 

Realtor in charge