V.U.P. om 53 m² boarea med ca 7 m² altan i sydväst
Address Brantingsgatan 24
Size 53 m2
Floor 4 av 4, Hiss till våningsplan 3
Price 5,800,000 kr
Fee 2,774 kr/mån
Showing Sunday 1 July Inquire
  Ring för tidigare visning!

Vind Under Produktion med stort helglasat fönsterparti vid köks- och sällskapsdelen mot altanen. På sommaren har altanen sol större delen av dagen till solnedgång. Huset har ett högt och fritt läge med grönskande träd runt om. Tunnelbana, buss och matbutik inom ett kvarter. Närhet till Fältöversten och Karlaplan med all service samt Lill-Jansskogen eller Gärdet för rekreation. Inflyttning november 2018.

INTERIÖR

 
GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Vindsvåningen byggs i ett klassiskt funkishus från 1931. Byggare är TTN bygg & inredning med 15 års erfarenhet av totalentreprenad, kök- och möbelsnickeri. Kök och snickerier i våningen blir platsbyggda.

 • Takhöjd till nock ca 2.8 meter.
 • Golvyta ca 60 kvm.
 • Fri från takbjälkar och stödben.
 • Genomgående vattenburen golvvärme förutom i badrummet som har elgolvvärme.
 • Altan om drygt 7 m² i sydvästläge.
 • Golv är genomgående Vitlackad Natur Ask 3-stav, 14 mm, förutom i badrum och hall som är i Exklusiv Grey alt. Jämtland Grå granitkeramik.
 • Äggskalsvita väggar förutom väggen i vardagsrum och sovrum mot grannlägenheten som blir putsad i en naturfärgad puts.
 • 2 takfönster, Velux 66*98 GGU pivåhängt.

 

ENTRÉ
Entrédörr är säkerhetsdörr från Ekmans Ståldörrar AB. I hallen finns plats för avhängning samt städ- och förvaringsgarderob. Hallgolvet är i granitkeramik Exklusiv Grey alt. Jämtland Grå.


BADRUM
Intill entrén är ett rymligt badrum med dusch och kombimaskin (tvätt- och torkmaskin). Golvet fortsätter med samma material som i hallen. Bänkskivan i carrara marmor går längsmed två väggar och har öppna hyllplan för förvaring under tvättstället samt invid kombimaskinen. Väggar är målade i våtrumsfärg. Duschen har fällbara glasväggar och Damixa Takduschsats Felida. Det är ett fristående tvätställ, Svedbergs Vik med Damixa Willow tvättställsblandare. Ovanför tvättstället är en stor infälld spegel och dimbar belysning från Byggfabriken, porslinssockel med glaskupa.


SÄLLSKAPSDEL OCH KÖK
Sällskapsdelen och köket invid altanpartiet ger en härlig plats för samvaro. Det stora skjutpartiet in till sovrummet öppnar upp ytan. Det helglasade fönsterpartiet ut mot altanen ger en fri utsikt över takåsar och trädtoppar. 

Köksdelen har platsbyggda bänkskåp med målade Shaker fronter som löper längsmed hela väggen, bänkskiva i Carrara marmor med integrerad diskho. Integrerad diskmaskin från Siemens. Kombiugn (kombinerad ugn/micro) och spishäll från Siemens Integrerad diskmaskin från Siemens. Kombiugn (kombinerad ugn/micro) och spishäll från Siemens. Köksväggen blir helkaklad i vitt metrokakel, 7.5 x 15 cm med två stycken olika hyllmoduler. Väggmonterad köksfläkt i rostfritt stål, Mattradition från Ikea. På väggen intill altanen finns en railstege med blandat målade trästag och obehandlad mässing för upphängning av kastruller mm. Vid köksön/bardelen finns integrerad kyl och frys fån Electrolux. 


SOVRUM
Stora dekorativa skjutdörrar öppnar upp till ett ljust och rymligt sovrum. Dörrarna är upphängda på en stålskena på utsidan av sovrummet vilket ger plats för konst eller ytterligare förvaring på insidan. Sovrummet har två takfönster och platsbyggda garderober i samma stil som köksluckor och skjutdörrar.


ALTAN
Altanen om drygt 7 m² ligger i bästa sydvästläge, på sommaren har du sol större delen av dagen till solnedgång. Betong på altangolvet, Ledslinga med varmt ljus i sockeln till räcket belyser golvet, räcket är i svart smide. Eluttag. Förberett för markis och infravärme.


FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar.
 • Någon annan nyans på golvet.EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Markis.
 • Infravärme på altanen.
 • Mörkläggningsgardiner på takfönstren.
 • Braskamin.

 

OMRÅDE


Gärdet byggdes till större delen på 1930-talet och är därför arkitektoniskt likformig. Många arkitekter har använt Gärdet som förebild vid planering av nya stadsdelar. Det finns många grönområden mellan husen vilket ger en lätt lantlig känsla som många uppskattar.


Tunnelbanestationen Gärdet finns med tre olika uppgångar. Det finns även flertalet busslinjer som går genom Gärdet. 

Närheten till natur - och grönområden är slående. På Gärdesfältet finns möjligheter till rekreation och motion. Sommartid finns möjlighet till fotbollsspel och volleyboll, vintertid finns skidspår. I utkanten av Gärdesfältet finns dessutom Kampementsbadet, utegym finns på Gärdets gröna fält, invid Kampementsbadet. På andra sidan Lidingövägen ligger Lill Jansskogen och Stora skuggans vidsträckta grönområden med ridning, tennis och mycket mer.

I området finns ett flertal matbutiker, Fältöversten och Karlaplan med ett brett utbud av butiker och service. Ica Nära Gärdet, Ica Kvantum i Värtan, Coop Erik Dahlbergsgatan och Kampementshallen. Hemköp Djurgårdsstaden finns på andra sidan Lidingövägen. Det finns även ett stort utbud av restauranger och cafeér.

 

ALLMÄN BESKRIVNING


FÖRRÅD
Källar- och vindsförråd tillhörande lägenheten finns.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Comhem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga i källaren och cykelförråd vid entren.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift får uppgå till högst 1 140 kr (2.5% av gällande prisbasbelopp), förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om högst 455 kr (1% av gällande prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Patrullen 4 registrerades 1992-11-30 och nuvarande stadgar registrerades 1992-05-21. Föreningen äger marken och är en äkta förening. Avgiften är planerad att sänkas, nuvarande årsavgift/år är 654 kr/kvm.

FASTIGHETEN
Fastigheten Patrullen 4 byggdes 1940 och består av ett flerbostadshus och upplåter 14 lägenheter och 4 lokaler med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Total bostadsyta är 717 m² och total lokalyta är 383 m². Värde år 1937.

HÄNDELSER UNDER RÄKENSKAPSÅRET
Alla fönster har renoverats.
Övre bergvärmepumpen har bytts ut.
Trasig stam i uthyrningsdel har bytts ut.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Realtor in charge