DG112 visningsbild rendering
V.U.P. om 133 m² boa med kungsbalkong och orangeri
Address Drottninggatan 112, 133 kvm
Size 133 m2
Floor 5 av 5, Hiss finns till våningsplan
Price 16,580,000 kr Fast pris
Fee 4,411 kr/mån

Arkitektritad Vind Under Produktion med loft. Stort, ljust kök med gott om förvaring i öppen planlösning med vardagsrum. Orangeri. Lyxigt master bedroom med kungsbalkong, två walk in closets och badrum en suite. Totalt tre sovrum och tre badrum samt gäst-wc. Inflytt mars/april 2018. Kontakta Sofie Fust på 0708-604461 eller sofie@sivkraft.se för privat visning.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen (som idag är en fd lokal och råvind) byggs om i ett vackert hus från 1863 av Lenca Properties AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. Arkitekt Jenny Frigren.

 • Total golvyta i hela våningen är ca 143 m² och total boarea är ca 133 m². 
 • Kungsbalkong om ca 6 meter.
 • Två entréer, en från varje trapphus. 
 • Takhöjd: ca 5,5 m till nock. Under loftet blir takhöjden ca 2,60 m och på loften ca 2,70 m i nock.
 • Exklusivt kök och förvaringsmöbler från Birch & Wood. 
 • Sju takfönster från Fakro, sex helglasade fönsterpartier och tre fönster. 
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom badrummen som får elgolvvärme.
 • Strömbrytare och eluttag i vitt utförande, rundade modeller från Renova.
 • Infällda spotlights i hall och badrum. I kök sitter ytmonterade armaturer/spotlight med vit porslinsockel från Byggfabriken.
 • Hela våningen får oljade, vitpigmenterade ekplankgolv förutom badrummen som får granitkeramik från Bricmate.

 

ENTRÉ MED GÄST-WC
Hall med avhängning för ytterkläder. Gäst-wc med handfat i porslin. I hallen fortsätter det gamla, vackra trapphuset som leder upp till ett mindre rum.  

ÖPPEN PLANLÖSNING MELLAN KÖK, VARDAGSRUM OCH ORANGERI
Ljust, stort kök med plats för många. Helglasat fönsterparti, där den nedre delen av fönstret är fast upp till 1.10 m och den övre delen är öppningsbar. Två takfönster i köket. Ett helglasat fönsterparti samt ytterligare två fönster i orangeriet ger gott om ljusinsläpp. Fönsterpartiet i orangeriet är även det tvådelat och vikbart där den nedre delen är fast upp till 1.10 m och den övre delen öppningsbar. Specialritat kök från Birch and Wood med slät ram och infällda handtag. Luckorna är i vit ek och inredningen är mörkgrå. Bänkskivor och stänkskydd i materialet Terazzo, modell Calacatta. Rymlig diskho i rostfritt som underlimmas mot bänkskiva. Inbyggd blandare från Hans Grohe. Köket utrustas med induktionshäll, inbyggd multifunktionsugn och inbyggd köksfläkt i överskåp från Bertazzoni. Kyl, frys och diskmaskin kommer från Smeg. Andra sidan av köket får extra höga (90 cm) underskåp med gott om förvaring. Här sitter även den integrerade frysen. Från vardagsrummet går trappan upp till övreplan.

UTHYRNINGSDEL/KONTOR/GÄSTRUM/UNGDOMSAVDELNING
Vid den bortre delen av lägenheten (nås via orangeriet) finns det ytterligare en ingång som leder upp ifrån det andra trapphuset. Här finns möjlighet till avskild och privat uthyrningsdel, kontor, gästrum eller ungdomsavdelning. Badrum med vägghängd wc och dusch. Tvättställs- och duschblandare i inbyggnadsmodell i kromat utförande från Hans Grohe Axor. Två takfönster ger gott om ljusinsläpp mot den lugna innergården.

MASTER BEDROOM MED BADRUM OCH DUBBLA WALK IN CLOSETS EN SUITE
Ljust master bedroom med ett takfönster och helglasad balkongdör som leder ut till kundsbalkongen från sovrummet och badrummet. Två walk in closet med väldigt gott om förvaring. Garderoberna är specialdesignade i samarbete med Birch & Wood. Fronteri kulör Kalkgrå. Invändiga detaljer och inredning i vit ek. Garderobshandtag från Buster & Punch modell Furniture Plate, smoked bronze. I den ena walk in closet fortsätter förvaringen under trappan.
Lyxigt badrum en suite med takfönster och helglasad balkongdörr. Ångdusch med sittbänk. Inbyggd blandare i både dusch och ovanför tvättställ. Handfat på kommod med förvaring i vit ek från Birch & Wood. Rund spegel från House Doctor. Vägghängd-wc. Målade väggar i färgen kalk. Levande marmorkänsla till golv i badrum från Bricmate.

KUNGSBALKONG
Lång kungsbalkong om sex meter (0,6 meter bred) med utgång från både master bedroom och badrum en suite. Balkongen får räcken i svart smide och träplank på golv. Falsad plåt på väggarna. Väggmonterade armaturer i stilrent svart utförande. Plats för planteringslådor och cafébord.

ÖVRE PLAN MED SOVRUM OCH BADRUM
Platsbyggd, stängd trappa med vita väggar och handledare infälld i väggen, trappsteg i oljad, vitpigmenterad ek. På det övre planet blir det ett takfönster i trappan samt ett fast glasparti från golv till tak med utsikt ner till köket som ger ett fint ljus. Ett förråd för förvaring.
Sovrummet får ett fast glasparti från golv till tak ner mot köket och orangeriet. Snygga textiler i grå/grönt från golv till tak som är ljud och ljusdämpande som du kan dra i för i sovrummet. Förvaring bakom skjutdörrar.
Badrummet utrustas med handfat på kommod med förvaring i vit ek från Birch & Wood. Rund spegel från House Doctor. Dusch med sittbänk. Inbyggd blandare i både dusch och ovanför tvättställ. Vägghängd-wc. Tvättmaskin och torktumlare dold bakom dörrar. Målade väggar i färgen kalk. Levande marmorkänsla till golv i badrum från Bricmate.

GAMING OCH MEDIA ROOM/VINKÄLLARE/KONTOR/GÄSTRUM
Från hallen fortsätter lägenheten i det gamla, vackra trapphuset som leder upp till ett mindre rum. Här finns möjlighet att inreda mysigt och avskilt gaming och media room, kontor, gästrum eller kanske vinkällare/förvaring. 

Föreningen

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren. 

KABEL TV- OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Garage
I dagsläget går det inte att hyra en plats i föreningens garage.

Parkering
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

Tvättstuga
Tvättstugan finns i källaren i trapphus B, 2 moderna tvättmaskiner, 1 modern torktumlare, 1 äldre torkskåp.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1999-11-10. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-11-19 och nuvarande stadgar registrerades 1999- 11-1O hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1861 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lokaler med hyresrätt.

Föreningen är inte ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en oäkta bostadsrättsförening. Det vill säga att av föreningens intäkter så kommer mer än 40 procent från lokaler och hyreslägenheter. Föreningen klassas skattemässigt som oäkta och beskattas därför som en näringsfastighet och affärsdrivande företag.

Ytuppgifter enligt taxeringsbesked, 2 118 m2 bostäder och 2 306 m2 lokaler.

Kungsbacken 14 driver sedan ett par år en process för att bli en äkta brf. Under året har föreningen i enlighet med detta, tagit över kontrollen på flera lokaler. Några av dessa har stått tomma i awaktan på avgörande besked (från bland annat stadsbyggnadsnämnden) för den kommande vägen framåt. Garaget är en av lokalerna som ingår i strategin och föreningen har köpt ut den föregående ägaren. En teknisk genomgång av garagets status är avslutad och beslut på renovering av garaget samt gård C som ligger i anslutning till garaget awaktas.

Gymmet har bytt ägare och även genomgått en hel del renovering.

Under året har föreningen även reparerat och renoverat en liten gård ovanpå trapphuset i A (plan 1) efter ett läckage.

 

FÖRMÅNSBESKATTNING

Den här lägenheten förmånsbeskattas med 1 662 kr/månad.

Showings

 • Sunday 12 November

  Ring för tidigare privat visning!

  Inquire

Realtor in charge