Orangeri MER BLÅTT
V.U.P. om 133 m² boa med Kungsaltan och orangeri
Address Drottninggatan 112, 133 m²
Size 133 m2
Floor 5 av 5, Hiss finns till våningsplan
Price 16,580,000 kr Fast pris
Fee 4,411 kr/mån

Arkitektritad Vind Under Produktion i två plan. Stort, ljust kök med gott om förvaring i öppen planlösning med vardagsrum. Orangeri med stora öppningsbara glaspartier. Lyxigt master bedroom med Kungsaltan, walk in closet och badrum en suite. Totalt tre sovrum och tre badrum samt gäst-wc. Det ena sovrummet med badrum en-suite har separat ingång och kan nyttjas som uthyrningsdel/kontor eller liknande. Inflytt april/maj 2018. Representativt och unikt boende på en av Stockholms bästa adresser.

INTERIÖR


GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen i två plan byggs om i ett vackert hus från 1863 av Lenca Properties AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. 

 • Total golvyta i hela våningen är ca 143 m² och total boarea är ca 133 m².
 • Kungsaltan med ca 1 meter djup.
 • Två entréer, en från varje trapphus. 
 • Takhöjd: ca 5,5 m till nock. Under loftet blir takhöjden ca 2,40 m och på loften ca 2,9 m i nock.
 • Exklusivt kök, badrum och walk in closet.
 • Sju takfönster från Fakro, glasparti med pardörrar ut mot kungsbalkong/terrass, helglasat glasparti i sällskapsrum. 
 • Orangeri med öppningsbara glaspartier från golv till tak.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom badrummen som får elgolvvärme.
 • Strömbrytare och eluttag i vitt utförande, rundade modeller från Renova.
 • Infällda spotlights i kök, hall och badrum. 
 • Hela våningen får oljade, vitpigmenterade ekplankgolv förutom badrummen och gäst-wc som får granitkeramik.

 

ENTRÉ MED GÄST-WC
Hall med avhängning för ytterkläder. Gäst-wc med handfat i porslin. I hallen fortsätter det gamla, vackra trapphuset som leder upp till övre plan.

ÖPPEN PLANLÖSNING MELLAN KÖK, VARDAGSRUM OCH ORANGERI
Ljust, stort kök och sällskapsrum med plats för många. Helglasat fönsterparti, där den nedre delen av fönstret är fast upp till 1.10 m och den övre delen är öppningsbart. Två stora takfönster och öppet upp till nock. Ett helglasat öppningsbart fönsterparti samt ytterligare två fönster i orangeriet ger gott om ljusinsläpp.
Specialritat kök med rymligt walk in skafferi. Luckorna har slät ram i vacker pärlgrå kulör och infällda handtag. Inredning i vit mdf. Bänkskivor och stänkskydd i Carrara marmor. Rymlig diskho i rostfritt som underlimmas mot bänkskiva. Blandare i kromat utförande. Köket utrustas med induktionshäll, inbyggd multifunktionsugn och väggmonterad köksfläkt i rostfritt utförande. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Rymligt walk in skafferi med hyllor.

UTHYRNINGSDEL/KONTOR/GÄSTRUM/UNGDOMSAVDELNING
Vid den bortre delen av lägenheten (nås via orangeriet) finns det ytterligare en ingång som leder upp ifrån det andra trapphuset. Här finns möjlighet till avskild och privat uthyrningsdel, kontor, gästrum eller ungdomsavdelning. Badrum med vägghängd wc och dusch. Tvättställs- och duschblandare i kromat utförande. Två takfönster ger gott om ljusinsläpp mot den lugna innergården.

MASTER BEDROOM MED BADRUM OCH WALK IN CLOSET EN SUITE
Ljust master bedroom med ett takfönster och helglasad balkongdörr som leder ut till kungsaltanen från sovrummet. Walk in closet med gott om förvaring. Väggar, tak och inredning i walk in closet målas i kalkgrå kulör. Klädstänger i mässing.

Lyxigt badrum en suite med hotellkänsla. Generös dusch-nisch med duschblandare i kromat utförande. Handfat på platsbyggd bänkskiva med förvaring under. Rund spegel ovan tvättställ. Vägghängd-wc. Tvättmaskin/torktumlare. Målade väggar i kalkgrå nyans. Levande marmorkänsla med plattan Ceppo di Gre till golv och sockel i badrum.

KUNGSALTAN
Kungsaltan med ca 1 meter djup. Räcken i svart smide och träplank på golv. Falsad plåt på väggarna. Väggmonterade armaturer i stilrent svart utförande. Plats för planteringslådor och bord.

ÖVRE PLAN MED SOVRUM OCH BADRUM
Från hallen fortsätter lägenheten i det gamla, vackra trapphuset som leder upp till övre plan. Loftplanet har plats för arbetsrum/bibliotek med ett glasparti som släpper in ljus från takfönstren i köksdelen.
Det rymliga och mysiga sovrummet får två stora takfönster och badrum en-suite. Badrummet utrustas med handfat på platsbyggd badrumsmöbel i kalkgrå nyans. Rund spegel ovan tvättställ. Inbyggd blandare i kromat utförande i dusch. Vägghängd-wc.  Målade väggar i kalkgrå nyans som skapar hotellkänsla. Levande marmorkänsla med plattan Ceppo di Gre till golv i badrum. På det övre planet finns också gott om utrymme för arbetsplats, bibliotek och läshörna. 

 
FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar och snickerier?
 • Andra bänkskivor i köket.
 • Planlösning

 

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Markis (sol- och vindstyrda).
 • Öppen spis
 • Ångbastu
ALLMÄN BESKRIVNING


FÖRRÅD
Till vindsvåningen hör ett källarförråd.

KABEL TV- OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Garage 15 platser
Tvättstugan finns i källaren, 2 moderna tvättmaskiner, 1 modern torktumlare, 1 äldre torkskåp.

PARKERNG
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1999-11-10. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-11-19 och nuvarande stadgar registrerades 1999- 11-1O hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1861 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lokaler med hyresrätt.

Föreningen kommer med största sannolikhet bli äkta under 2018

Ytuppgifter enligt taxeringsbesked, 2 118 m2 bostäder och 2 306 m2 lokaler.

Under året har föreningen tagit över kontrollen på flera lokaler. Några av dessa har stått tomma i avvaktan på avgörande besked (från bland annat stadsbyggnadsnämnden) för den kommande vägen framåt. Garaget är en av lokalerna som ingår i strategin och föreningen har köpt ut den föregående ägaren. Renovering av garaget samt gård C kommer att genomföras.

Gymmet har bytt ägare och även genomgått en hel del renovering.

Under året har föreningen även reparerat och renoverat en liten gård ovanpå trapphuset i A (plan 1) efter ett läckage.

OMRÅDE
Ett av Stockholms bästa lägen. Ett avskilt lugnt område men med närhet till allt. Du kan enkelt ta dig till andra delar av staden med tunnelbana och bussar inom de närmaste kvarteren. Med närheten till både Odenplan samt Centralstation tar du dig vidare ut i landet och världen.
All önskad service och butiker finns i närområdet samt ett stort och varierande utbud av resturanger och kafféer. Rofyllda Tegnérlunden och Observatorielunden ligger båda något kvarter bort.

 

Realtor in charge