Utsikt
V.U.P. om 145 m² boa med Kungsaltaner på båda sidor längs hela våningen
Address Drottninggatan 112, 145 kvm
Size 145 m2
Floor 5 av 5, finns till våningsplanet
Price 18,280,000 kr
Fee 4,809 kr/mån Värme, Vatten

Arkitektritad Vind Under Produktion i två plan med kungsaltaner längs våningens båda sidor. Raka väggar på entréplan. Stort, ljust kök i öppen planlösning med vardagsrum med utgång till kungsaltanerna på båda sidor. Lyxigt master bedroom med kungsaltan, walk in closet och badrum en suite. Totalt tre sovrum och två badrum samt gäst-wc. Inflytt maj 2018.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen i två plan byggs om i ett vackert hus från 1863 av Lenca Properties AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. 

 • Kungsaltaner med ca 1 meter djup på båda sidor om våningen.
 • Takhöjd: ca 5,5 m till nock. Under loftet blir takhöjden ca 2,40 m och på loften ca 2,9 m i nock.
 • Exklusivt kök, badrum och walk in closet.
 • Tio takfönster från Fakro, glasparti med pardörrar ut mot de båda kungsaltanerna som löper längs hela våningen.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom badrummen som får elgolvvärme.
 • Strömbrytare och eluttag i vitt utförande, rundade modeller från Renova.
 • Infällda spotlights i kök, hall och badrum. 
 • Hela våningen får oljade, vitpigmenterade ekplankgolv förutom badrummen och gäst-wc som får granitkeramik.

 

ENTRÉ MED GÄST-WC
Hall med avhängning för ytterkläder. Ljus gäst-wc med både takfönster och glasade pardörrar ut mot kungsaltanen. 

ÖPPEN PLANLÖSNING MELLAN KÖK OCH VARDAGSRUM 
Ljust, stort kök med två takfönster och två glasade pardörrar ut mot kungsaltanen mot innergården.
Specialritat kök med gott om förvaring. Luckorna har slät ram i vacker pärlgrå kulör och infällda handtag. Inredning i vit mdf. Bänkskivor och stänkskydd i carrara marmor. Rymlig diskho i rostfritt som underlimmas mot bänkskiva. Blandare i kromat utförande. Köket utrustas med induktionshäll, inbyggd multifunktionsugn och väggmonterad köksfläkt i rostfritt utförande. Integrerad kyl, frys och diskmaskin.
Vardagsrum med takfönster samt två pardörrar ut mot kungsaltanen mot Drottninggatan. 

MASTER BEDROOM MED  WALK IN CLOSET OCH BADRUM EN SUITE
Lyxigt, ljust master bedroom med ett takfönster och helglasad dubbeldörr ut till kungsaltanen. Walk in closet med gott om förvaring.Tvättmaskin och torktumlare. Väggar, tak och inredning i walk in closet målas i kalkgrå kulör. Klädstänger i mässing. 

Lyxigt, stort badrum en suite med både takfönster och glasade pardörrar ut mot kungsaltanen. Bastu. Dusch med duschblandare i kromat utförande. Handfat på platsbyggd bänkskiva med förvaring under. Rund spegel ovan tvättställ. Vägghängd-wc. Målade väggar i kalkgrå nyans. Levande marmorkänsla med plattan Ceppo di Gre till golv och sockel i badrum.

TVÅ KUNGSALTANER
Båda kungsaltanerna går längs våningens båda sidor. Djupet på dem blir på ca 1 meters. Räcken i svart smide och träplank på golv. Falsad plåt på väggarna. Väggmonterade armaturer i stilrent svart utförande. Plats för planteringslådor och bord.

ÖVRE PLAN MED TVÅ SOVRUM OCH BADRUM
Från sällskapsdelen leder den platsbyggda trappan upp upp till det övre planet.
De två ljusa sovrummet får två takfönster var samt garderober. Badrummet utrustas med handfat på platsbyggd badrumsmöbel i kalkgrå nyans. Rund spegel ovan tvättställ. Inbyggd blandare i kromat utförande i dusch. Vägghängd-wc. Målade väggar i kalkgrå nyans som skapar hotellkänsla. Levande marmorkänsla med plattan Ceppo di Gre till golv i badrum.

 
FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar och snickerier?
 • Andra bänkskivor i köket.
 • Planlösning

 

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Öppen spis
 • Utekök
 • Platsbyggda utemöbler
ALLMÄN BESKRIVNING

FÖRRÅD
Finns i källaren

KABEL TV- OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Garage 15 platser
Tvättstugan finns i källaren, 2 moderna tvättmaskiner, 1 modern torktumlare, 1 äldre torkskåp.

PARKERNG
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1999-11-10. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-11-19 och nuvarande stadgar registrerades 1999- 11-1O hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1861 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lokaler med hyresrätt.

Föreningen kommer med största sannolikhet bli äkta under 2018

Ytuppgifter enligt taxeringsbesked, 2 118 m2 bostäder och 2 306 m2 lokaler.

Under året har föreningen tagit över kontrollen på flera lokaler. Några av dessa har stått tomma i avvaktan på avgörande besked (från bland annat stadsbyggnadsnämnden) för den kommande vägen framåt. Garaget är en av lokalerna som ingår i strategin och föreningen har köpt ut den föregående ägaren. Renovering av garaget samt gård C kommer att genomföras.

Gymmet har bytt ägare och även genomgått en hel del renovering.

Under året har föreningen även reparerat och renoverat en liten gård ovanpå trapphuset i A (plan 1) efter ett läckage.

OMRÅDE
Ett av Stockholms bästa lägen. Ett avskilt lugnt område men med närhet till allt. Du kan enkelt ta dig till andra delar av staden med tunnelbana och bussar inom de närmaste kvarteren. Med närheten till både Odenplan samt Centralstation tar du dig vidare ut i landet och världen.
All önskad service och butiker finns i närområdet samt ett stort och varierande utbud av resturanger och kafféer. Rofyllda Tegnérlunden och Observatorielunden ligger båda något kvarter bort.

Realtor in charge