3D- visualisering
V.U.P. om 126 m² med altan och öppen spis
Address Folkungagatan 95
Size 126 m2
Floor 5 AV 5, Hiss hela vägen upp
Price 15,280,000 kr Fast pris
Fee 4,032 kr/mån Varm- och kallvatten

Vind Under Produktion i toppklass. Total golvyta 128 m² samt altan om ca 8 m² golvyta i vackert hus från 1899, i det mycket eftertraktade Sofo. Välutrustat kök med ljus och generös matplats vid altanen i öppen planlösning med vardagsrummet och med den öppna spisen som avdelare. Två eller tre sovrum samt ett gäst-/arbetsloft. Tre badrum varav ett med lyxig ångbastu. Inflyttning mars 2018. Var med och påverka!

INTERIÖR


GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen byggs på ett vackert hus från 1899 av Innovation Design AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. Deras vindsinredningar är flitigt representerade i designlitteratur och internationell fackpress. 

 • Takhöjd ca 4 meter (4,60 meter i nock om man tog bort loftet). Eftersom det är väldigt bra takhöjd med brant takfall är boarean, 126 m², och golvytan, 128 m², nästan densamma.
 • Boarea på entréplan 100 m² (golvyta 102 m²). Loftplanet blir 26 m².
 • Genomgående handtäljd, bred ekparkett Trinity i Antique Brown förutom i badrummen som har mörkgrå, Reused 600 x 600 mm Mud, klinkergolv och vita helkaklade, Fiandre 600 x 300 mm, väggar. 
 • Mörkgrå dörrar och snickerier, vita tak och väggar.
 • Vattenburen golvvärme förutom i badrummen som har elgolvvärme.
 • Uttag/strömbrytare från Schneider modell exxact.Dimbara spotlights på skena i taken. Spotlights i varje fönsterkupa. Ledlister i kök och under kommoderna i badrummen. Dimbara spotlights i alla badrum. 
 • Alla murstockar, öppna spisen och gavlar blir slätt naturputsade (om du inte vill något annat).
   

ENTRÉ MED GÄST-WC
Hall med hatthylla och hängare i svart trä, krom och läder. I blickfånget när du öppnar dörren finns den öppna spisen.
Gästbadrum med takdusch som har vägg i klarglas, vägghängd wc, tvättställ på kommod och spegel med inbyggd belysning. Knoppvägg med inbyggda värmeslingor för varma, torra handdukar.

SÄLLSKAPSDEL, MATPLATS, ALTAN OCH KÖK
Fantastisk rymd med gott om ljusinsläpp från helglasat skjutparti vid altanen, två takfönster och två fönsterkupor. Sällskapsdelen och köket med matplatsen är i öppen planlösning med öppna spisen som avdelare. 

Generöst snickeribyggt kök med matplats i anslutning till altanen och utsikten över takåsarna. Öppna hyllplan och endast bänkskåp längs med ena sidan skapar rymd, praktiska avställningsytor och ger utrymme för vacker konst på väggen. Köket har släta mörkgrå fronter med läderklädda rostfria beslag. Bänkskiva, stänkskydd, 10 cm högt, och hyllplan är i rostfritt stål förutom på den långa skänken som har skiva i grå kalksten. Rostfri ugn och micro. Spishäll och undermonterad integrerad köksfläkt. Helintigrerad diskmaskin, kyl i helhöjd och separat frys i bänkskåp. Samtliga vitvaror är från Siemens IQ500 serie, Blandare från Tapwell: EVO984 i krom.
På andra sidan öppna spisen ligger vardagsrummet som har två fönsterkupor mot Folkungagatan. Trappan upp till loftet i vardagsrummet har platsbyggd bokhylla. Trappan får glasräcke och läderlindad handledare. Under trappan finns förvaring/städskåp.

TVÅ (ALT. TRE) SOVRUM OCH BADRUM NEDRE PLAN
Om det behövs ytterligare ett sovrum kan badrummet mot gatan göras om till ett sovrum och badrummet flyttas till dressing room delen istället. Master bedroom görs då lite större med plats för garderober. Se alt. planlösning.

Generös och exklusiv masterdel med walk-in-closet och stort badrum med badkar och dusch en suite. Sovrummet har fönsterkupa mot gården samt ett lågt fönster ut mot altanen. Badrummet är utrustat med två tvättställ, Duravit Vero på kommod, med stor spegel integrerad i väggen och platsbyggd förvaring med integrerad belysning ovanför spegeln. Eluppvärmd vägg med handdukskrokar, dusch med takdusch och duschvägg i glas/krom. Vägghängd wc från Duravit Starck serien. Inbyggd tvättpelare med tvättmaskin från Siemens IQ 500 och torktumlare IQ 300.  Dimbara spotlights i taket från Bellite och ledlist under kommoden.
Det andra sovrummet på andra sidan vardagrummet har en fönsterkupa mot gatan och ett 60x240cm högskåp och ligger i anlsutning till det andra badrummet vid entrén.

ALTAN
Altan i norr om 8 m² golvyta, ca 6 m² öppen yta. Helglasat, två-delat, skjutparti från Schüco. Altangolv i Reused klinker 300 x 300 mm, Mud mörkgrå. Svart smidesräcke, Eluttag. Vägglampor Bellalite, Astina Out. Förberett för värme och markis. 

LOFTPLAN MED GÄST-/ARBETSRUM OCH BADRUM
Loftplanet blir 26 m² och får tre elstyrda takfönster.

På loftplanet finns ett öppet gäst/arbetsrum med takfönster. En rymlig och ljus passage med glasräcke leder över till det tredje badrummet.

Badrum som utrustas med en lyxig ångdusch. Ångbastun/duschen får ånggenerator från Helo och platsanpassade sittbänkar klädda med klinker samt takdusch. Tvättställ på kommod, spegel med inbyggd belysning och vägghängd wc. Eluppvärmd varm vägg för handdukar och morgonrock.

 FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. Du kanske vill ha ytterligare ett sovrum?
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar och snickerier?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar carraramarmor eller Silestone istället för kalksten på skänken? Och carrara i stället för rostfritt på köksbänken?
 • Skulle du föredra heltäckningsmatta i master bedroom closet istället för ekplank så går det bra.
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 

 

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Inbyggd a/c.
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Vinkyl
 • Platsbyggd förvaring/arbetsplats

 

FÖRENING

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Folkungagatan 95. Föreningen har 9 lägenheter (med vindsvåningarna blir det 11 lägenheter) om totalt 958 kvm och 2 lokaler om 239 kvm och är en äkta förening.

EKONOMI
Försäljningen av råvinden kommer väsentligt förstärka föreningens finansiella ställning både genom
själva försäljningen men även genom att antalet medlemmar kommer att utökas med 2 st.
Årsavgifterna kan komma att ses över som en konsekvens av försäljningen men försutses ligga kvar
oförändrade under 2017 eller till dess att slutgiltig avräkning på försäljningen gjorts. Föreningen har god ekonomi.

UNDERHÅLL
2017  Indragning av bredband, Bahnhof
2016  Gård och planteringar
2014  Installation av hiss
2012  3-glas fönster i hela huset
2010  Stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR EFTER VINDSBYGGNATIONEN
Trapphuset
Gården

Showings

 • Sunday 29 October 13.15-14.00

  Visningsanmälan krävs

  Inquire

Realtor in charge