DSC 8964-HDR-2 visningsbild
VINDSVÅNING 102 M² BOAREA I ETT PLAN MED ÖPPEN SPIS OCH ALTAN.
Address Observatoriegatan 16
Size 102 m2
Floor 5 av 5, Hiss till våningsplanet
Price 11,580,000 kr
Fee 4,524 kr/mån Kabel-TV, bredband (1000/1000) och ip-telefoni via Bahnhof
Showing Thursday 28 June 17.30 - 18.15 Inquire
Showing Sunday 1 July 14.00 - 14.45

Ljus välplanerad vindsvåning i ett plan med solig altan, fri trevlig utsikt och ingen insyn. Generös sällskapsdel med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning med fantastisk öppen spis. Privat sovrumsavdelning med två sovrum och gott om platsbyggd förvaring. Rymligt badrum med badkar, dusch, vägghängd wc och dubbla handfat. Perfekt läge i hjärtat av Vasastan. Ring Louisa Falkenberg, 0707 422 605 för mer info.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Våningen byggdes 2011 av Innovation Design. Arkitekt Jenny Frigren. 

  • Två takfönster (eldrivna) och sex fönsterkupor.
  • Borstade ekgolv i hela våningen förutom i kök, badrummen, altan och hall som har mörkgrå klinker ("Genesis Black Moon" från Cercom).
  • Vattenburen golvvärme i hela våningen. Elgolvvärme i båda våtrummen.
  • Inbyggda högtalare i vardagsrummet.

 
ENTRÉ OCH GÄST WC MED TVÄTTPELARE
Ljus entré med takfönster och platsbyggd förvaring med spegeldörr. Golv i mörkgrå klinker. Helkaklat badrum med vita väggar och klinkergolv. Fint ovanpåliggande handfat på vit kommod med gott om förvaring samt tvättpelare med maskiner från Miele. 

KÖK, VARDAGSRUM OCH MATPLATS
Kök med vita fronter från Claesson kök. Köksö med skön barkänsla. Gott om förvaring och arbetsytor. Bänkskiva och köksö i melerad ljus kompositskiva från Silestone. Köket är utrustat med helintegrerad diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn, ångugn, microugn samt vinkyl. Alla köksmaskiner är från Miele. Rymlig matplats intill kök och fönsterkupa. 

Stor öppen spis centralt placerad mellan kök och vardagsrum. Inbyggda högtalare och gott om plats för att hänga konst. Vardagsrummet ligger i anslutning till altanen som har fri utsikt och perfekt solläge. 

ALTAN OM 5,5 M²
Trevlig altan med utsikt över takåsar. Glasat vikparti som släpper in bra med dagsljus i vardagsrummet. Mörkgrått klinkergolv som smälter samman med resterande golv i våningen. Väggarna är klädda i fint lärkträ. Eldriven Markis för soliga dagar.

PRIVAT SOVRUMSAVDELNING DELAR UPP LÄGENHETEN PÅ ETT NATURLIGT SÄTT

MASTER BEDROOM OCH ARBETSRUM/SOVRUM
Trevligt master bedroom med två fönsterkupor och stor walk-in-closet med gott om förvaring. Hallen som leder mellan sovrummen och badrummet har platsbyggda höga garderober med ytterligare förvaring. 
Sovrum/arbetsrum med fönsterkupa och tre stora garderober. 

BADRUM MED BADKAR OCH DUSCH
Badrummet i sovrumsdelen har fönsterkupa mot Västmannagatan som släpper in härligt dagsljus utan insyn. Snyggt klinkergolv i mörkgrått med elgolvvärme och vita breda kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med stilrent badkar, separat dusch bakom glasvägg, vägghängd wc, handdukstork och dubbla handfat på bred vit kommod (med mycket förvaring). 

DRIFTSKOSTNAD
Elkostnad 2017 = 801 kr/månad och Försäkring 2017 = 3546kr/år
Totalt 1096 kr per månad under 2017.

FÖRENING

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 4-5 kvm.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV, bredband (1000/1000) och ip-telefoni via Bahnhof ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN 
Gemensam tvättstuga finns i källaren. Cykelställ finns på gården. Under sommartid finns utemöbler, grill och en sandlåda för de yngsta medlemmarna.

PARKERING
Boendeparkering: För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information se http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift = 1 138 kr samt pantsättningsavgift = 455 kr/pant (betalas av köparen vid överlåtelse).

FÖRENINGEN
Bf Nebulosan 1 u.p.a. är en bostadsförening. Antal lägenheter är idag 28, vilket inkluderar 3 lägenheter på vinden.
Total bostadsyta uppgår till 2367 m2. Föreningen äger fastigheten Nebulosan 1 i Stockholms kommun.

FASTIGHETEN

TIDIGARE RENOVERINGAR
2016 - Torktumlare/torkskåp utbytt. 
2014 - Fönster målade mot gård.
2012 - Hiss nyinstallation.
2012 - Målning av trapphus.
2012 - Renovering av gatufasad.
2012 - Nytt tak.

Mer detaljerad information finns att läsa i bifogad årsredovisning. 

KOMMANDE RENOVERINGAR
Stambyte planeras under sommaren 2019. Denna vindsvåning kommer inte att behöva göra om några badrum. Det är endast vattnet som kommer att stängas av för stambytet.

FRÅGOR TILL SÄLJAREN

Vad är det bästa med lägenheten?

" Det bästa med den här lägenheten är den härliga frihetskänslan högst där uppe på vinden, ljuset, och de fantastiska solnedgångarna över takåsarna! Optimal planering med sällskapsadel och avgränsad sovrumsdel. Den är fantastiskt välbyggd med extra ljudisolerat golv, och vägg. En riktig pärla!"

Vad är det bästa med läget?

" Ett superläge vid Odenplan med närhet till allt som gör livet bekvämt; tunnelbana, pendel, butiker, restauranger och Vasaparken. Trots det centrala läget är det ett lugnt och gemytligt kvarter där man gärna strosar och känner sig hemmastadd. Vi besöker gärna vår kvarterskrog Hemma eller handlar skaldjur på Melanders."

Realtor in charge