3D Visualisering
V.U.P. om 158 m² boarea med 7 m² altan i sydost
Address Skeppargatan 84
Size 158 m2
Floor 6 av 6, Hiss till våningsplanet
Price 26,880,000 kr Fast pris
Fee 5,793 kr/mån
Showing Sunday 28 January Inquire

Ljus, arkitektritad Vind Under Produktion om 165 m² golvyta med fantastisk rymd, drygt 5 meter i nock, övervägande raka väggar och stora fönster. Öppen planlösning med altan och öppen spis. Master bedroom med lyxigt badrum och walk in closet en suite. Totalt två (eller vill du ha tre?) sovrum med varsitt badrum en suite samt gäst wc. Gäst/arbetsloft. Garage i huset. Inflyttning oktober 2018. Var med och påverka. Ring Siv Kraft, 070-860 44 60, för mer info och visning

INTERIÖR

Arkitekt Patric Sahlén. Inredningsarkitekt Emelie Hall föreslår en art deco inspirerad våning som tillför något mer sofistikerat och personligt i designen. Våningen byggs av Innovation Design AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindsvåningar i Stockholms innerstad. Deras vindsinredningar är flitigt representerade i designlitteratur och internationell fackpress. 

 • Takhöjd drygt 5 meter i nock. Taklyft mot gården gör att alla väggar där är raka. Mycket brant takfall mot gatan gör att väggarna upplevs som i princip raka där också. Extra breda och höga, 3 meter, fönsterkupor mot gatan.
 • Chevronmönstrad ekparkett, något fasade kanter så att chevronmönstret tydliggörs, blek hårdvaxoljad naturek. Sockel i ek. 
 • Fönsterbänkar i vit/ljusgrå carraramarmor.
 • Väggar i vit NCS S 0500-N, varm rökgrå ton och salmiakfärgad ClayStone (ekologisk puts). Den murade eldstaden är naturgrå slätputsad.
 • Strömbrytare i matt antracite.


ENTRÉ OCH GÄST WC
I entrén möts man av våningens spektakulära höjd, 5 meter!, rymd och ljus. Golvet i entrén är mörkgrå granitkeramik, Grey St Laurent. Väggbelysning av Michael Anastassiades. Till vänster finns en helvägg med platsbyggda garderober/förvaring med fronter i rökfärgat spegelglas. 

Gäst wc i elegant utförande med en modern art deco design. Grafiskt golv i grå klinker "St Laurent Lucidatio", midnattsblå Tadelakt, armaturer och detaljer i matt svart. Dörr i rökt ek. Gäst-wc har raka väggar och fönster mot gården.

VARDAGSRUM, KÖK, MATPLATS, VARDAGSRUM 
Köket har ett magnifikt ovalformat, 3 meter högt och lika brett fönster i opalglas och smide. Fönstret skapar ett naturligt ljus i det bakomliggande badrummet samtidigt som när det är upplyst blir en förtydligande effekt av höjd och rymd i sällskapsdelen. Nedanför fönstret löper ett ca 7.5 meter långt och 80 cm djupt köksbänkparti. Snickeribyggt kök med släta fronter i rökt ek. Bänkskiva och stänkskydd i mörkgrå vitådrad marmor (St Laurent) med infällda maskiner och champagnebad. Köket utrustas med induktionshäll med integrerad bänkfläkt, antracitfärgad inbyggnadsugn, helintegrerad diskmaskin, låg helintegrerad frys samt helintegrerad fullhög kyl. Samtliga köksmaskiner från Gaggenau. Köksblandare Dornbracht Tara. Den matta salmiakfärgade väggen (i ClayStone) ovanför köksdelen skapar ett behagligt ljus. Den inbyggda kylen och eldstaden delar av matplatsen och vardagsrummet och ger två bra väggar för konst.
Ljus och generös matplats framför det helglasade altanpartiet.Två takfönster.
Vardagsrum med två, tre meter höga, fönsterkupor mot gatan. 

ALTAN OM 7 M²
Altanen får ett 3,5 meter brett helglasat skjutparti från Schüco. Golv och halvväggar i grå granitkeramik. Ledslinga med varmt ljus belyser golvet. Eluttag. Förberett för markis och infravärme.

MASTER BEDROOM MED BADRUM OCH WALK IN CLOSET EN SUITE. 
Pardörrar i opalglas och smide leder in till master bedroom. Taket är lyft i hela master bedroom vilket innebär att alla väggar är raka och att man får ett stort (210 cm brett) fönster mot gården. Emelie föreslår att master får röktonade väggar och nattsvarta garderober med inredningen i  ljust trä och med svarta kantlister.
Elegant badrum i grön marmor och Tadelakt (Nordafrikansk putsmetod som är vattenavstötande) i anpassad färg. Badrummet har separat wc och dusch samt ett fristående badkar under det stora opalglasfönstret. Tvättmaskin och torktumlare från Miele under arbetsskiva med överskåp allt dolt bakom pardörrar. 
Innanför badrummet ligger walk in closet med högt och brett fönster mot Skeppargatan och med skräddarsydd garderobslösning i nöttonad träfanér och svarta detaljer. Glashyllor, lådor och integrerad belysning. Heltäckande MOOOI matta designad av modeikonen Christian Lacroix. 

SOVRUM MED BADRUM EN SUITE
Generöst sovrum med chevrongolv som följer hela vägen fram till den rödtonade marmorväggen med handfatet i huvudrollen. Glasdörrar i opalglas och smide på vardera sidan om handfatet till dusch respektive wc i avskildhet. Två dubbla grunda platsbyggda garderober.

GÄST-/ARBETSLOFT
En rak trappa från vardagsrummet leder upp till loftet som ligger över badrummet och del av walk in closet. Loftet har ca 13 m² boarea (20 m² golvyta) och takfönster. Loftet ligger bakom det i köket ovalformade, 3 meter höga och lika breda fönstret i opalglas och smide.

 FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. Se t.ex. alternativ planlösning.
 • Du kan välja en annan placering av kylen och eldstaden om du skulle vilja ha helt öppet mellan matsal och vardagsrum.
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar och snickerier?
 • Andra stenar och färger i badrummen.
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar carraramarmor eller kalksten istället för mörkgrå vitådrad marmor (St Laurent)? 
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 
 • Vill du ha väggar runt badrummet i sovrummet så går det bra.
   

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Inbyggd a/c.
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Vinkyl.
 • Ångbastu. 
 • Platsbyggd förvaring/arbetsplats/bokhyllor.

 

 

ALLMÄN BESKRIVNING


FÖRRÅD
Källarförråd om ca 10 kvm tillhör lägenheten.

BREDBAND- OCH KABEL TV
Ansluten till ComHems kabelnät (basutbud ingår ej i månadsavgiften). För utbud och aktuella priser, se www.comhem.se. Bredband genom ComHem.

GARAGE
Föreningens garage innehåller 6 platser.
Avgift/månad 1 200-1 500 kr/mån. Det kan finnas två platser till köparen, om så önskas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

 • Tvättstuga finns i övre källaren.
 • Cykelförråd finns i garaget.
 • På den fina gården finns uteplats med grill och glashus.
 • Medlemmar kan hyra utrymme i gemensam vinkällare.

   

FASTIGHETEN
Fastigheten Kornetten 10 bebyggdes 1922-23, arkitekt var Cyrillus Johansson. Byggnaden är grönklassad vilket innebär att den är särskilt värdefull från historiskt, kulturhistoriskt, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Byggnadens totala boyta uppgår till 1 832 kvm, varav 1 662 kvm utgör lägenhetsyta och 170 kvm lokalyta. Byggnaden uppvärms med fjärrvärme.

FÖRENINGEN
Föreningens stadgar registrerades 2006-05-05 och den ekonomiskaplanen 1991-08-08. Föreningen har mycket god ekonomi, inga höjningar av avgiften är planerade. Vid lägenhetsöverlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basbelopp. Eventuell pantsättningsavgift debiteras köparen med 1% av gällande basbelopp.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2015 Kartläggning av ventilationssystem
2014 Fönsterrenovering, plan 5
2013 Målning entréport, garageport, kökstrapphus och kökshiss. Byte till säkerhetsdörrar.
2012 Fönsterrenovering, del av plan 3
2010 Stenläggning mm av innergård
2007 Rökgångsrenovering
2006 Stambyte norra delen
2002 Ny fjärrvärmecentral (värmeväxlare)
1999 Stambyte södra delen

 

 

Realtor in charge