Visningsbild
Klassisk sekelskiftesvåning om 233 m² med parkutsikt
Address Styrmansgatan 45
Size 233 m2
Floor 1, Hiss finns till våningsplanet
Price 26,280,000 kr
Fee 10,816 kr/mån Värme, Vatten

I vacker fastighet från 1894 invid Karlaplan ligger denna ljusa och eleganta våning med parkutsikt. Sekelskiftesattribut såsom vacker stuckatur, dörröverstycken, kakelugnar, öppen spis och högt i tak. Mysigt, centralt placerat kök med gott om förvaring och med öppen spis. Stor matsal och vardagsrum. Totalt fyra-fem sovrum och två badrum. Balkong in mot gården. Kontakta Sofie Fust, 0708-604461, sofie@sivkraft.se för privat visning.

INTERIÖR


GENERELLT OM VÅNINGEN

  • Ljus, vacker sekelskiftesvåning med 3.3 meter i takhöjd.
  • Stuckatur och höga pardörrar med vackra dörröverstycken. 
  • Våningen har fiskbensparkett i naturoljad ek i rummen förutom i master bedroom och de tre andra sovrummen som har furutiljor. Entrén har schackmönstat marmorgolv med golvvärme.

ENTRÉ MED BALKONG
Stor, välkomnande entré med utgång till mindre balkong samt direktanslutning till kök, matsal, vardagsrum och ett av sovrummen. Platsbyggd garderob för ytterkläder. Gäst-wc. 

SÄLLSKAPSDEL
Det generösa hörnvardagsrummet har en fantastisk fungerande kakelugn och fyra stora fönster med utsikt mot parken vid historiska museet. Vardagsrummet ligger i fil med ett tv-rum åt ena hållet samt matsalen, som har plats för stort umgänge, och bibliotek/arbetsrum åt det andra hållet. Det är genomgående vackra detaljer som stuckatur, dörröverstycken över breda pardörrar och kakelugnar.

KÖK
Ett stort och härligt kök med gott om förvaring. Två fönster in mot innergården. Öppen spis. Köket ligger i anslutning till matsalen. Vitt kök med bänkskiva i svart granit. Köksö med förvaring och vinkyl (Electrolux), bänkskiva i oljad ek. Stor spis från Bertazzoni med elugn och gasplattor, fläkt från Gaggenau, integrerad diskmaskin, micro. Två kylar/frysar från Electrolux. 

TVÅ (ALT. FEM) SOVRUM
Den nuvarande planlösningen har ett master bedroom in mot gården. Tak och väggar är extra isolerade. Sovrummet ligger i anslutning till badrummet och en stor walk-in-closet med platsbyggda garderober. Det finns ytterligare ett stort sovrum med platsbyggda garderober samt en vacker kakelugn, dock ej fungerande. Det befintliga arbetsrummet, walk-in-closet samt tv-rummet kan enkelt göras om till sovrum om så önskas.

TVÅ BADRUM 
Badrum med inbyggt badkar med dusch. Vitt kakel och klinker. Elgolvvärme. Tvättmaskin och torktumlare.
Det andra badrummet vid entrén i är utrustat med dusch, wc och handfat på kommod. Elgolvvärme. 

FRÅGOR TILL SÄLJARNA


Vad är det bästa med våningen?
Det bästa med våningen är det centralt placerade köket som med sin öppna spis fungerar som en naturlig samlingsplats för familjen eller när vänner kommer på besök. 

Vad är det bästa med området?
Det bästa med området är närheten till ett stort och trevligt restaurangutbud samt närheten till promenadstråken runt Djurgårdskanalen.

ALLMÄN BESKRIVNING

 

DRIFTKOSTNAD
Driftskostnader el/gas är ca 1100 kr/månad. 

FÖRRÅD
Källarförråd tillhörande lägenheten finns om ca 12-15 m².

KABEL-TV OCH BREDBAND
Genom ComHem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I fastigheten finns tvättstuga, barnvagnsrum, cykelförvaring & hobbyrum.

PARKERING
Boendeparkering: För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information se http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om högst 1 120 kr, överlåtaren tillsammans med förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om högst 448 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Neptunus 11 registrerades 1986-10-24 och nuvarande stadgar registrerades 2016-01-25. Föreningen äger marken och är en äkta förening.

FASTIGHETEN
Fastigheten Neptunus 11 byggdes 1894 och har värdeår 1950. Föreningen upplåter 29 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 1 st lokal med bostadsrätt och 1 st lokal med hyresrätt. Total bostadsyta är 3240 m² och total lokalyta är 232 m².

TIDIGARE RENOVERINGAR
2015 Ombyggnation hiss
2014 Ommålning trapphus
2012 OVK besiktning
2010 Takomläggning och målning
2004-2005 Nya förråd och grovsoprum
2003 Elstambyte och rörstambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR
2017 reparation av fönstersmygar och renovering av dörrar mot gården

Realtor in charge