07082017-DSC 5844
VINDSVÅNING OM 154 M² BOAREA MED SOLIG ALTAN.
Address Surbrunnsgatan 7
Size 154 m2
Floor 5, Hiss in i våningen
Price 17,880,000 kr
Fee 5,983 kr/mån Värme, vatten, gruppavtal med Comhem innehållande Tivo och Bredband 100 Mbit

Ljus välplanerad vindsvåning i ett plan, byggd 2007, om totalt 206 m² golvyta samt solig altan om sju m² i sydost med fri trevlig utsikt och ingen insyn. Öppen och ljus sällskapsdel med snygg öppen spis i betong och helglasat skjutparti mot altanen. Sovrumsdel med fyra sovrum och gott om platsbyggd förvaring. Rymligt badrum med bastu. Hiss in i våningen.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Våningen byggdes 2007 av Tribecagruppen.

  • Total golvyta om 206 m² samt altan om sju m². Sju takfönster och nio fönsterkupor.
  • Massivt ekgolv lagt i schackmönster i hela våningen förutom i badrummen, köket och hallen som har snyggt klinkergolv i skiffergrått. 
  • Elgolvvärme i båda våtrummen.
  • Två fasadfönster vid entrétrappan. 


ENTRÉ OCH GÄST WC 
Ljus och välkomnande entré med hiss in i våningen på fem trappor. Entrédörren sitter på fyra trappor.  Den öppna spisen i blickfånget när du kommer ur hissen ger ett välkomnande intryck. Gott om plats för avhängning.
Gäst wc i anslutning till hallen.

KÖK, MATSAL OCH VARDAGSRUM 
Platsbyggt vitt kök med arbetsytor i svart granit. Glasskiva på en 1800-tals inspirerad tapet som stänkskydd. Köket är utrustat med vinkyl, kyl, frys med ismaskin och isvatten, spishäll/induktionshäll/gas med bred köksfäkt som har direkt utsug. Varmluftsugn, ångugn, tallriksvärmare och kaffemaskin samt helintegrerad diskmaskin. Samtliga köksmaskiner från Gaggenau förutom diskmaskinen som kommer ifrån Miele. Bra med förvaring och en köksö med skön barkänsla. 

Ljust, rymligt vardagsrum och matsal med tre extra stora fönsterkupor, två takfönster och helglasat skjutparti samt ett fast fönsterparti mot altanen. Snygg öppen spis i betong med generös sittbänk och rejäl plats för vedförvaring. 

ALTAN OM 7 M²
Trevlig altan i sydostläge med utsikt över takåsarna. Glasat fönsterparti samt ett sidofönster på ena sidan släpper in extra dagsljus i vardagsrummet. Altanen har en smart nisch där man kan gömma undan utemöbler under tak. Skiffergrått klinkergolv som smälter samman med resterande golv i våningen. 

MASTER BEDROOM OCH TRE SOVRUM 
Master bedroom med platsbyggd garderob. Skjutparti med spegel samt en klädkammare. Fönsterkupa mot Surbrunnsgatan. Ytterligare tre sovrum varav två har fönsterkupor mot gården och ett har fönsterkupa mot Surbrunnsgatan. Korridoren längs sovrumsavdelningen har spotlights, platsbyggda garderober och tre takfönster som ger ett härligt ljus. 

BADRUM MED BASTU OCH JACUZZI
Badrummet i sovrumsdelen har fönsterkupa mot Surbrunnsgatan. Snyggt klinkergolv i skiffergrått, med golvvärme, och vita breda kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med jacuzzi, separat dusch, vägghängd wc, handukstork och stort handfat på en bred kommod. Inbyggd tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Arbetsbänk med smart förvaring. Stor härlig bastu med elaggregat. Lavar och paneler i ljus asp. 

FÖRENING

Huset byggdes år 1897. Bf Trasten nr 2 upa förvärvade fastigheten 1920 och består av 14 st medlemslägenheter. Föreningens nuvarande stadgar registrerades 09-05-27 hos Bolagsverket. Föreningen är ett s.k privatbostadsföretag, dvs. en äkta bostadsförening vilket betyder att föreningens intäkter i huvudsak kommer från årsavgifter. Ekonomin i föreningen är mycket god, de har endast ca. 2 mkr. i lån. 

Överlåtelseavgift, pantsättningsav 0 kr. 

FÖRRÅD
Lägenhetsförråd finns i källaren.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i gårdshuset.

KABEL TV OCH BREDBAND
Com hem 100 Mbit. 

PARKERING
För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information se: www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

GARAGE
Närmaste garage finns på Körsbärsvägen 1, i höjd med Surbrunnsgatan som möter Valhallavägen (inkörsporten är från Valhallavägen). Platserna kostar 2.495 kr/månad. För närvarande är det kö, men det brukar lätta i juni då många säger upp platser över sommaren. 

KOMMANDE RENOVERINGAR
Målning av fönster mot Surbrunnsgatan (gäller ej vindsvåningens fönsterkupor). 

RENOVERINGAR SENASTE ÅREN 
Nytt portlås och ny gårdsdörr. Renovering av trapphus- och lägenhetsfönster mot gård. Stamspolning. Nya tvättmaskiner i tvättstugan (från Miele). Putsning av fasad i gårdshus och mot gatan. Balkonger mot gård. Installation av hiss. För mer detaljerad information. Fråga gärna om underhållsplanen så skickar vi över den. 

FRÅGOR TILL SÄLJARNA

Vad är det bästa med våningen?
"Först och främst ett fantastiskt ljus och rymd i hela våningen, hela dagen. Det är mycket praktiskt med hiss rakt in i våningen särskilt när man kommer hem med tunga kassar. Planlösningen är ovanligt bra för en vindsvåning. Massor med förvaring och skönt med en separat sovrumsavdelning samtidigt som vardagsdelen är representativ, har öppen planlösning, vackra originaldetaljer från sekelskiftet, härlig öppen spis, utgång till solig och tyst terrass mot gård. Vi uppskattar det SPA liknande badrummet med bastu, högtalare och jacuzzi. Det gamla möter det nya på ett unikt och elegant sätt samtidigt som boendet är både skönt och praktiskt". 

Vad är det bästa med läget?
"I vår närmaste omgivning finns många restauranger och all tänkbar service. Bland restaurangfavoriterna finns: det franskt inriktade Bistro Balzac, historiska Claes på hörnet, Råkultur - sushi med det lilla extra, grekiska Cypern, utsökta indiska Bollywood, den hemtrevliga italienaren Den gamle och havet och den överraskande Esperanto med en Guide Michelin stjärna. Utmärkta kommunikationer; bussar i alla riktningar runt hörnet samt röda linjens tunnelbana. Nära till parkeringshuset där vi har vår bil. Närhet till Odenplan och Stureplan ändå lugnt på kvällarna och nätterna samt minimal biltrafik utanför porten. Närhet till Brunnsvikens vatten med kajak-klubb, vackra Hagaparken och flera upplysta joggingspår i Lill-Jans skogen. X-Force, vår fräscha träningslokal snett mittemot porten som har yoga, styrketräning, löpband, mm."

Realtor in charge