Fönster i tre väderstreck
VINDSVÅNING OM 110 M² PÅ MARIABERGET
Address Tavastgatan 12
Size 110 m2
Floor 3 av 3
Price 10,280,000 kr
Fee 6,310 kr/mån

Ljus och otroligt charmig vindsvåning med snygg öppen spis och fönster i tre väderstreck. Härlig rymd med fyra meter i nock. Stor öppen sällskapsdel med öppen spis. Fin sjöutsikt. Två sovrum och nytt badrum med fönster. Välskött fastighet från 1885 med superbra läge.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Klassisk vindsvåning i ett plan med synliga vitmålade takbjälkar och stödben. 

 • Hela översta planet i huset. Sex fönsterkupor, ett fönster i fasad och två takfönster. Fyra meter i nock.
 • Vitoljade furutiljor i hela våningen förutom sovrummen som har mörkt furuplankgolv. Badrummet har ljust sandstensgolv och entrén har vitt klinkergolv.
 • Elgolvvärme i badrum och entré.


ENTRÉ
Öppen och välkomnande entré. Klädkammare med gott om förvaring. Snyggt stengolv med golvvärme. Synliga vita bjälkar och takfönster ger våningen ett ljust och rymligt första intryck.  

KÖK
Charmigt kök med vita skåpluckor och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll och fläkt från Miele. Kyl/frys från Bosch och integrerad diskmaskin från Electrolux. Arbetsbänk i svart granit med nedsänkt vit diskho i porslin. Matplats i bred kupan (1.8 m brett) som vetter in mot gården. Köket ligger i anslutning till sällskapsdelen.

SÄLLSKAPSDEL
Ljus sällskapsdel med härlig rymd och fantastisk utsikt från gavelfönster som vetter ut mot vattnet. Ljusinsläpp från tre vädersträck. Snygg öppen spis i betong. Plats för stort matbord och soffgrupp. Tre fönsterkupor, bjälkar och stödben. 

BADRUM
Nyrenoverat badrum med inkaklat badkar, vägghängd wc och tvättmaskin under arbetsbänk i sandsten. Snygg kommod med runt handfat och infälld spegel. Fönster. Linneskåp. 

TVÅ SOVRUM 
Stort, ljust  sovrum med två fönsterkupor mot Tavastgatan. Platsbyggd garderobsvägg.
Det mindre sovrummet har gråputsad murstock och fönster mot gården. 

FÖRENINGEN


FÖRRÅD
Finns källaren.

BREDBAND- OCH KABEL TV
Ansluten till ComHems kabelnät (basutbud ingår ej i månadsavgiften). För utbud och aktuella priser, se www.comhem.se. Bredband genom ComHem. 

FASTIGHETEN
Fastigheten Katten Större 2 bebyggdes 1885 och består av 18 lägeneter och två lokaler med hyresrätt. Byggnadens totala boyta uppgår till 1 176 kvm, varav 20 kvm lokalyta. Byggnaden uppvärms med fjärrvärme.

FÖRENINGEN
Föreningens stadgar registrerades 2016-08-03. Vid lägenhetsöverlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basbelopp. Eventuell pantsättningsavgift debiteras köparen med 1% av gällande basbelopp. Ekonomin i föreningen är god och har tre lån på totalt 6 503 958 kr (Uppgifter från 2016 års redovining).  

TIDIGARE RENOVERINGAR
2016 Fönsterrenovering 
2016 Installation av fiberbredband
2014-2015 Trapphuset renoverades
Huset totalrenoverades 1983.

 

FRÅGOR TILL SÄLJARNA

Vad är det bästa med våningen?
Ljuset, rymden och höjden. Eftersom lägenheten har fönster åt tre håll och stora takfönster är ljuset magiskt oavsett tid på dagen. Takhöjden och de ljusa materialvalen bidrar till känslan av rymd. Lägenheten ligger högst uppe på Mariaberget med fri utsikt mot Gröna Lund, det är tyst och lugnt trots närheten till Mariatorget. Våningen har en blandning av loftkänsla och funktionalitet, rustik och samtidigt sofistikerad med vackra materialval.

Lägenheten har en öppen planlösning och en vacker öppen spis för mysiga höst- och vinterkvällar. Den har två sovrum och rymliga förvaringslösningar samt ett källarutrymme. Badrummet är helt nyrenoverat med Italiensk marmor, inbyggt badkar, golvvärme och vackra detaljer. Tvättmaskin finns i lägenheten och en tvättstuga finns även för föreningen i källaren. Köket är delvis nyrenoverat och har en öppen och funktionellt med ett mindre matbord. Det är en trevlig förening med god ekonomi och god gemenskap i huset. Ett särskilt cykelrum finns och en gård med grillplats för sommarkvällar. 

Vad är det bästa med läget?
I kvarteren runt om finns många små caféer, restauranger och charmiga butiker och det är en särskild upplevelse att promenera över kullerstensgatorna i Mariabergets gränder. Runt hörnet ligger Ivar Los Park med utsikt över hela Stockholm och man kan därifrån promenera den grönskande  Monteliusvägen bort mot Munchenbryggeriet.

 

Showings

 • Sunday 19 November 14.30-15.15

  Välkommen på visning!

  Inquire
 • Monday 20 November 17.00-17.30

  Välkommen på visning!

  Inquire

Realtor in charge