VISNINGSBILD
Våning om 140 m² med två balkonger
Address Valhallavägen 73
Size 140 m2
Floor 4, Hiss finns till våningsplan
Price 10,880,000 kr
Fee 6,755 kr/mån

En mycket välplanerad genomgående våning (som eventuellt går att dela i två enheter). Hög rumslighet och rörlighet mellan rummen och siktlinjer genom lägenheten ut mot den fria utsikten. 5 rum varav 2-3 sovrum, ett badrum och en gäst wc. Generöst kök med matplats och utgång till en balkong. Matsalen ligger i anslutning till köket och har stora pardörrar ut mot vardagsrummet med den tidstypiska öppna spisen. Från matsal och vardagsrum ser man ut genom ett stort fönsterparti och balkongdörr mot Stockholms finaste kyrka, Engelbrektskyrkan!

INTERIÖR


GENERELLT FÖR VÅNINGEN
Våningen är i behov av ett uppdaterat kök samt ytskiktsrenovering.

ENTRÉ
Generös hall mitt i lägenheten och direkt anslutning till kök, vardagrum och sovrumsavdelningen. Gäst wc och plats för avhängning och förvaring.

KÖK, MATSAL OCH VARDAGSRUM
Stort, ljust och härligt kök med plats för matplats och i anslutning till en mindre balkong. Precis intill köket ligger matsalen med plats för stort umgänge. Matsalen och vardagsrummet har massiv fiskbensmönstrad ekparkett. Från matsalen leder en bred skjutpardörr ut mot vardagsrummet som har plats för både umgänge vid öppna spisen och läshörna vid balkongen och den vackra utsikten.

SOVRUM OCH BADRUM
Tre ljusa, rymliga sovrum i fil med utsikt mot Engelbrektskyrkan. Det nyrenoverade helkaklade badrummet har dusch, tvättpelare, handukstork och elgolvvärme och ligger i anslutning till sovrummen. 

OMRÅDE


Området kring Tekniska Högskolan har mycket att erbjuda. Förutom att man har tillgång till all kommunikation (tunnelbana och bussar som tar dig till alla delar av staden och längre), så har du Lill Jansskogen runt hörnet eller Brunnsviken och Hagaparken med tennis och ridning en kort promenad från dörren?

Du kan välja att promenera ner till Stureplan eller till området kring Odengatan med alla dess utbud av service, restauranger och butiker. Om gamla Arkitekt Högskolan fullgör sina planer på att inhysa matmarknad, butiker och restauranger mm kommer områdets värde öka ytterligare.

ALLMÄN BESKRIVNING


DRIFTKOSTNAD
Ca 750 kr/mån

FÖRRÅD
Förråd tillhörande våningen finns i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem basutbud ingår i avgiften. Förberett för fiber.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga, grovsopor, förråd och cykelförvaring finns på innergården.

PARKERING
Fyra garageplatser upplåtna med bostadsrätt finns i huset. 500kr/mån.
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 120 kr betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 448 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen R14 registrerades 2014-10-22 och är en äkta förening. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2015-06-11 och stadgar registrerades 2015-04-14. Värderingsår är 2017. Ingen förändring av årsavgiften är planerad.

FASTIGHETEN
Fastigheten Roslagsbanan 14 byggdes 1931. Den totala byggnadsytan uppgår till 1633 kvm varav 1466 kvm utgör lägenhetsyta och 167 kvm lokalyta. 24 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, det finns två lokaler som hyrs ut. Tomtytan är 478 kvm och innehas med äganderätt.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2015 har vindarna byggts om till bostäder, ny ventilationsanläggning, fönster ljudisolerade, hissarna och trapphus renoverades, stammar byttes. Ett lån har omförhandlats. Arbete med att få godkänt OVK pågår.

Realtor in charge