Penthouse om 124 m² med 109 m² altaner med fantastiskt utsikt.

Linnégatan 80, 7+8 av 8 tr Hiss upp till båda våningsplanen och ned till garaget
Boarea: 124 Kvm - 28 880 000 kr

Intro

Nybyggt, ljust och lyxigt penthouse med högt och fritt läge. Raka väggar och utgång från alla rum till stora altaner med fantastisk utsikt över hela stan och med sol från uppgång till nedgång. Hiss från garaget till båda våningsplanen. Brf med extremt god ekonomi. Garageplats ingår.

Beskrivning

GENERELLT FÖR PENTHOUSET
Penthouse i två plan byggt 2015-16 på ett hus från 1970. Arkitekt Urban Selander. Byggentreprenör Rima

  • Takhöjden är ca 2,5 m på båda planen.
  • Takterrasser om totalt 109 m². 
  • Vattenburen golvvärme i hela våningen, förstärkt med el i badrum och wc.
  • Inbyggt och trådlöst Bose/Sonance ljudsystem i hall, sällskapsrum, master bedroom och tillhörande badrum, kök, matsal, gäst-wc samt på altanerna.
  • Belysning från Flos.
  • Elstyrt takfönster.
  • Blandare från Hans Grohe, Axor samt Mora Inxx i kök.
  • Helintegrerad a/c från Daikin i master bedroom och kök/matsal.
  • Hiss till båda våningsplanen. Hissen går ner till garaget.
  • Badrummen har slipad gotländsk kalksten från Slite på golvet och samma kalksten samt ekebergsmarmor på vissa väggar.
  • Massiv vitpigmenterad ekstav lagd i schackmönster och behandlad med Osmo hårdvaxolja. Alla garderobsfronter och innerdörrar är i vitpigmeterad ek.
  • Samtliga glaspartier har Solstopglas som lindrar solens värme och skyddar mot blekning.

HALL (7 TR.)
Hall med golv i gotländsk kalksten. Platsbyggd garderobsvägg med fronter i vitpigmenterad ek. Infälld helfigursspegel på insidan av ytterdörren. Rymlig klädkammare under trappan som leder till köket på övre plan.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med stort glasat skjutparti mot söderaltanen. Inbyggt teknikskåp.Trappa upp till övre planet med steg i vitpigmenterad ek, glasräcke och läderklädd handledare med rostfria fästen.

MASTER BEDROOM MED BADRUM EN SUITE
Master bedroom med dubbeldörrar till söderaltanen. Platsbyggd garderobsvägg i vitpigmenterad ek. Badrummet är utrustat med dusch bakom dörrar i klarglas, handdukstork SOMA Therm, wc Catalano, dubbla handfat på snickeribyggd kommod med eluttag, spegelskåp med integrerad belysning och eluttag. Tvättmaskin och tumlare från Miele samt torkskåp från Nimo bakom vitpitmenterade ekdörrar.

BIBLIOTEK/SOVRUM MED BADRUM EN SUITE
Sällskapsrum (kan göras om till sovrum) med utgång till norrraltanen. Klädkammare. Badrum med dusch som har dörr i klarglas, handfat på platsbyggd kommod med belysning och eluttag, spegelskåp, vägghängd wc och handdukstork Line. Vacker Ekebergsmarmor på väggar och golv.

ALTANER
Altaner i söder (25 m²) och norr (13 m²) om totalt ca 38 m². Väggar av kopparplåt och golv i mörkgrå granitkeramik. Belysning från Flos och högtalare från Bose/Sonance. Eluttag och vattenutkastare.

ENTRÉ 8 TR
Hissen går ända upp till 8 trappor och ner till garaget och förrådet. Ljust kapprum med stort fönster mot norraltanen. Gäst-wc med golv och del av vägg i gotländsk kalksten. Vägghängd wc och handfat med spegel.

KÖK OCH MATSAL
Snickeribyggt kök med fronter i rökt ek och bänkskivor samt stänkskydd i Corian. Köket har 760 mm bred induktionshäll, köksfläkt inbyggd i överskåp och underlimmad diskho. Köksö med ho, integrerad diskmaskin, inbyggd höj- och sänkbar TV från Dell och trevlig bardel. Köket är dessutom utrustat med helintegrerad 760 mm bred kyl/frys, rostfri varmluftsugn och ångugn, porslinsvärmare och vinkyl. Vitvaror från Gaggenau och Miele.
Matsal med plats för många vänner. Helglasade skjutpartier till altanen i söder samt helglasad dörr ut till altanen i öster. Takfönster. Rimas snygga öppna spis med gnistskydd och eldstadsplan i fartygsplåt.

ALTAN
Altan med sol från soluppgång till solnedgång och fantastisk utsikt i söder, öster och norr om totalt ca 71 m²! Golv i mörkgrå granitkeramik, väggar av kopparplåt och glasräcke. Belysning från Flos och högtalare från Bose/Sonance. Eluttag och vattenutkastare.

FRÅGOR TILL SÄLJAREN
Vad är det bästa med våningen?
”Tystnaden och den magiska utsikten över Stockholm. Närheten till Djurgården och dess rekreationsområden, gångavstånd till Östermalmshallen och city. Snabbt o enkelt att via Norra Länken ta sig ut ur Stockholm.”

Vad är det bästa med läget?
”Många små och trevliga restauranger inom gångavstånd. Framförallt en liten fransos på Narvavägen, nästan vid Karlaplan som heter ”Bar á Vins!”.

Fakta

Adress:
Linnégatan 80
Pris:
28 880 000 kr
Boarea:
124 Kvm (Enligt mätning)
Avgift:
782 kr/mån
Ingår i avgiften:
inkl värme, va, kabel TV, bredband och hushållsel. Garageplats 350 kr/mån.
Ingår ej i avgiften:
Hemförsäkring
Hiss:
Ja (Hiss upp till båda våningsplanen och ned till garaget)
Område:
Östermalm
Andelstal, förening:
0 %
Driftskostnad Försäkring:
302 kr/mån
Driftskostnader totalt:
302 kr/mån
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Förening:
Brf Stallmästaren nr 17
Lägenhetsnr:
1702
Energiprestanda:
0 kWh/Kvm och år
Uppvärmning:
Centralvärme
Byggnadsår:
1970 (Penthouset byggdes 2015-2016)
Postnummer:
115 23
Församling:
Oscar
Stad:
Stockholm

Fastighet och förening

Brf Stallmästaren nr 17 köpte fastigheten 1969 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 75 lägenheter och fyra lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och till varje bostadsrätt hör en garageplats. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt. Vidare hyr föreningen ut 36 garageplatser och sex motorcykelplatser. Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.

 

Föreningen ombesörjer snöskottning av altanerna vilket betalas av respektive medlem. I årsavgiften ingår normal hushållsel. Om medlemmen önskar extra krävande el på t.ex. altanerna så kräver föreningen att medlemmen har en egen mätare och betalar sin tillkommande el.

 

Överlåtelseavgift, pantsättningsavgift:

Överlåtelseavgift 1 112,50 kr betalas av köparen.

Pantsättningsavgift 445 kr.

 

FÖRRÅD

Det finns lägenhetsförråd i källaren om ca fyra kvm.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Nya entréportar i glas och koppar. Samtliga metalldetaljer byts till koppar, nya armaturer.

Renovering av entrén och hisshallarna.

Snyggare lösning av hyresgästernas sophantering.

Inom 8-10 år beräknas att tätskiktet på gårdsbjälklaget behöver bytas och stammarna renoveras.

 

TIDIGARE RENOVERINGAR

2016 Fasaden och taket på påbyggnaden kläddes i obehandlad koppar med stående fals. Renovering av fasaden och byte av balkongfronterna till balkongfronter i korrigerad 2 mm halvhård koppar.

2014 Nya hissar från Kone.

2012-2013 Renovering av garaget.

2012 Installation av ny fjärrvärmecentral, nya ventilationssystem för lägenheterna.

2009 Relining av avloppsstammar

 

KABEL TV OCH BREDBAND

ComHem

 

TVÄTTSTUGA

Gemensam tvättstuga i källaren.

 

GARAGE

Till bostadsrätten hör en garageplats. Månadsavgift för garageplatsen är f.n. 350 kr. Du kan hyra ytterligare platser i garaget g.m. Garagekoll. De platserna kostar 2 650:-/månaden inkl. moms.

Karta

Linnégatan 80
11523 Stockholm

Kontaktperson

Dölj bilder