Vindsvåning om 85 m² med 6 m² altan i söderläge
Adress Bondegatan 4
Boarea 85 m2
Våningsplan 5 av 5, Hiss till våningsplan
Pris 8 880 000 kr
Avgift 3 285 kr/mån

Ljus, öppen vindsvåning om totalt 99 m² golvyta, i trendiga SoFo! Altan om 6 m² i soligt söderläge. Generösa sällskapsytor med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Två sovrum. Badrum och separat gäst-wc med dusch. Öppen spis, ac och gott om smart förvaring. Våningen färdigställdes 2008. Bra brf i välskött hus från 1903.

INTERIÖR


GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN

  • Färdigställd 2008.
  • Total golvyta 99 kvm och boarea 85 kvm.
  • Vattenburen golvvärme i hela våningen, förstärkt med elslingor i badrummet. 
  • Fjärrstyrd belysning i hela våningen.
  • AC ifall sommarnätterna blir för varma.
  • Smart förvaring under alla fönster i kattvindarna.
  • Helt fritt från takbjälkar och stödben. 
  • Vitoljad enstavig ek i hela våningen utom i badrum och gäst-wc som har klinkergolv samt entré som har kalkstensgolv. 


ENTRÉ
Välkomnande entré med den öppna spisen i blickfånget. Klädkammare och gäst wc är i anslutning till entrén. Kalkstensgolv. 

KÖK, MATPLATS, VARDAGSRUM OCH ALTAN
Kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Den öppna spisen är centralt placerad. Fyra takfönster, fyra fönsterkupor och ett helglasat vikdörrsparti mot altanen med söderläge ger ett härligt ljus och rymd till sällskapsdelen. 
Perfekt kök för dig som tycker om att laga mat, gott om förvaring och rejäla arbetsytor. Köket, Creofrom London, har vita släta fronter och bänkskivor i kalksten. Köket är utrustat med induktionshäll, spisfläkt med kåpa i rostfritt och glas, integrerad kyl/frys, helintegrerad diskmaskin samt mikrovågsugn och inbyggnadsugn med rostfria fronter. Samtliga maskiner från Siemens. Stor köksö med barhäng. 

ALTAN
Altan om ca 6 kvm i soligt söderläge. Altanen är utrustad med elstyrd markis, eluttag, infravärme och belysning. Skiffergolv. Tillåtet att använda gasolgrill på altanen.

TVÅ SOVRUM
Master bedroom med garderober, inbyggd förvaring i kattvind och fönsterkupa mot Bondegatan. 
Sovrum med platsbyggda garderober, inbyggd förvaring i kattvind och fönsterkupa mot gården. 

TVÅ BADRUM
Härlig gäst-wc med vindskaraktär, handfat på kommod, handdukstork, wc och takdusch. Vitkaklade väggar och moccafärgat klinkergolv (mosaik i duschen).
Stort badrum med takfönster. Badrummet är utrustat med handfat på kommod, wc, handdukstork och inkaklat badkar med takdusch. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Samsung, bara ett år gammal. Vitkaklade väggar och moccafärgat klinkergolv. ALLMÄN BESKRIVNING


DRIFTKOSTNAD
Ca 8 000 kr/år

FÖRRÅD
Källarförråd om ca 3 kvm.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till ComHems kabelnät (basutbud ingår ej i månadsavgiften). För utbud och aktuella priser, se www.comhem.se. Bredband genom ComHem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga i källaren, 3 st tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel. Flera uteplatser på den fina och välskötta gården. Cykelparkering på gården. Sopsortering finns. Hiss ner till källarplanet.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1998-12-03. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2002-04-02 och senaste stadgar i oktober 2015. Föreningen är ett sk privatbostadsföretag, dvs. en äkta bostadsrättsförening vilket betyder att föreningens intäkter till huvudsak kommer från årsavgifter.

FASTIGHETEN
Föreningens fastighet Pelikanen 10 byggdes 1903 och har värdeår 1959. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 937 kvm varav 2 665 kvm utgör lägenhetsyta och 272 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 961 kvm, marken till fastigheten innehas med äganderätt.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2015 Varmluftsaggregat installerat i trapphusen. Radonmätning utfördes vilket resulterade i värden som långt underskrider rekommenderade gränsvärden.
2014 Bergvärmeanläggning är installerad.
2013 Plåt och elarbeten på tak utförda.
2012 Råttstopp installerat i byggnadens in- och utgående rörstammar.
2011 Fasad och byte av fönster. Installering av värmekabel i stuprör.
2010 Installation för fastighetsnät avseende tele, TV och internet.
2009 Nya entrédörrar till lokalerna på Katarina Bangata. Tätning av fönster och portar i trapphus. Installation av brandluckor i trapphus.
2008 Fyra vindsvåningar färdigställda. Trapphusrenovering med hissinstallation färdigställd. Plåttaken omlagda. Nya ytterdörrar. Nya elledningar dragna i trapphus samt förberett för installation av eget fastighetsnät (bredband). Nya fönster i trapphusen och ny mangel till tvättstugan.
2007 Nya lägenhetsdörrar. Lägenheter på vindarna började byggas och installation av hissar påbörjades. En omfattande trapphusrenovering påbörjades. Omläggning av plåttak påbörjades. 2006 Balkonger och nya källarförråd byggdes.
2003 Ny innergård anlades.
2001-2002 Byte av va-stammar. Installation av fjärrvärme och uppgradering av ventilation.

FRÅGOR TILL SÄLJARNA


Vad är det bästa med våningen?

"Vi älskar den här lägenheten! För oss har den varit helt fantastisk. Planlösningen är perfekt och det känns att ytorna är optimerade. Bäst är att det är en mycket social lägenhet. Den är perfekt för fester och middagar, vilket vi haft mycket. Vi har som mest haft 18 sittande för kräftskiva. Det som är så fantastiskt är när man öppnar dörrarna helt och terassen blir en integrerad del av lägenheten. Alla barn som varit på besök tycker att puckeln i gästtoaletten är bäst då den kan användas som rutschkana. Grannarna är trevliga och föreningen är mycket välskött. Gården är alltid jättefin och soppsorteringen fantastisk med allt man behöver."

Vad är det bästa med läget?

"Vi bor centralt men ändå lite avskilt perfekt på Söder. På 4 min är man vid Medborgarplatsen T-bana. Där finns också ( i mitt tycke) en av Stockholms absolut bästa ICA med stor delikatess och trevlig champagnebar. 5 min åt andra hållet och man kommer till fantastiska Nytorget. Jag är själv stammis på Urban Deli och trivs i butikerna i området. Bland annat ligger underbara Christoffers blommor runt hörnet.  I princip i huset (ingång Katarina Bangata) ligger en super mysig Yogastudio. För gym ligger både Sats och 24/7 med 5 min promenad bort. Sen inte att förglömma fina Vitabergsparken. Det är en fantastik känsla också att ha så många bra restauranger utanför dörren. Ett kanonläge helt enkelt!"

 

Ansvarig mäklare