Visningsbild_1720x1000
V.U.P. om 95 m² boa med två kungsbalkonger och stort loft
Adress Drottninggatan 112, 95 kvm
Boarea 95 m2
Våningsplan 5 av 5, Hiss finns till våningsplan
Pris 11 880 000 kr
Avgift 3 151 kr/mån Värme, Vatten

Arkitektritad vind under produktion med två kungsbalkonger och loft. Stort kök i öppen planlösning med vardagsrum och matsal. Lyxigt master bedroom med badrum en suit och en kungsbalkong. Totalt två sovrum och två badrum samt ett bibliotek/kontor. Inflytt mars/april 2018. Kontakta Sofie Fust på 0708-604461 eller sofie@sivkraft.se för privat visning.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen (som idag är en fd lokal och råvind) byggs om i ett vackert hus från 1863 av Lenca Properties AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. Arkitekt Jenny Frigren.

 • Boarea på entréplan ca 73 m². Loftplanet ca 22 m² boarea.  
 • Två kungsbalkonger om totalt ca 15.5 meter. 
 • Takhöjd: ca 5,5 m till nock. Under loftet blir takhöjden ca 2,60 m och på loften ca 2,70 m i nock.
 • Sex takfönster från Fakro och fem balkongdörrar ut mot kungsbalkongerna. 
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom badrummen som får elgolvvärme.
 • Exklusivt kök och förvaringsmöbler från Birch & Wood. 
 • Strömbrytare och eluttag i vitt utförande, rundade modeller från Renova.
 • Infällda spotlights i hall och badrum. I kök sitter ytmonterade armaturer/spotlight med vit porslinsockel från Byggfabriken.
 • Hela våningen får oljade, vitpigmenterade ekplankgolv förutom badrummen som får granitkeramik från Bricmate.

 

ENTRÉ MED BADRUM OCH PLATSBYGGDA GARDEROBER
Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder och en garderobsvägg. Badrum med dusch i inbyggnadsmodell. Kromat utförande från Hans Grohe Axor. Porslinshandfat i modell "Vero" från Duravit står på en specialdesignad kommod i vit ek från Birch & Wood. Plats för förvaring i kommod. Inbyggd blandare i både duschen och ovanför tvättstället. Beslag från Buster & Punsch i modell "Furniture knob, smoked bronze". Rund spegel från House Doctor. Vägghängd-wc. Målade väggar i färgen kalk. Golv i levande marmorkänsla från Bricmate. Balkongdörren och takfönstret skapar ett härligt ljusflöde i badrummet. 

SOVRUM MED BADRUM EN SUITE
Sovrummet intill köket blir ljust med både takfönster och balkongdörr som vetter ut mot gården. Specialdesignad garderob från Birch & Wood. Fronter i kulör kalkgrå. Invändiga detaljer och inredning i vit ek med beslag från Buster & Punch i modellen "Furniture Plate, Smoked Broze". Badrummet utrustas med handfat på kommod med förvaring i vit ek från Birch & Wood. Rund spegel från House Doctor. Inbyggd blandare i både dusch och ovanför tvättställ. Vägghängd-wc och dusch med inbyggnadsmodell. Tvättmaskin och torktumlare dold bakom dörrar. Målade väggar i färgen kalk. Levande marmorkänsla till golv i badrum från Bricmate.


KÖK, MATPLATS OCH VARDAGSRUM I ÖPPEN PLANLÖSNING
Specialritat kök från Birch and Wood med slät ram och infällda handtag. Luckorna är i vit ek och inredningen är mörkgrå. Bänkskivor och stänkskydd i materialet Terazzo, modell Calacatta. Rymlig diskho i rostfritt som underlimmas mot bänkskiva. Inbyggd blandare från Hans Grohe. Köket utrustas med induktionshäll, inbyggd multifunktionsugn, integrerad diskmaskin och inbyggd köksfläkt i överskåp från Bertazzoni. Andra sidan av köket får extra höga (90 cm) underskåp med gott om förvaring. Här sitter även den integrerade kyl och frysen. Samtliga vitvaror från Smeg. Från vardagsrummet går trappan upp till övre plan. Vardagsrummet får full takhöjd med hela 5.5 meter till nock och med gott om plats för soffagrupp. Ett takfönster samt balkongdörr ger ett härligt ljusflöde in i vardagsrumsdelen. 

KUNGSBALKONG 
Härlig kungsbalkong som är 5,8 meter lång (0,6 meter bred) med två utgångar från vardagsrummet. Balkongen får räcken i svart smide och träplank på golv. Falsad plåt på väggarna. Väggmonterade armaturer i stilrent svart utförande. Plats för planteringslådor och litet cafébord. Kungsbalkongen in mot gården är 8.7 meter lång och även den 0.6 meter djup. 

ÖVRE PLAN MED KONTOR OCH SOVRUM MED VACKERT GLASPARTI
Den platsbyggda trappan som leder upp från vardagasrummet till kontoret får handledare infälld i väggen. Trappsteg i oljad och vitpigmenterad ek. Kontoret får garderob bakom skjutdörr, takfönster samt glasparti ner mot matsalen. Sovrummet får takfönster och ett fast glasparti från golv till tak ner mot vardagsrummet. Snygga textiler i grå/grönt från golv till tak som är ljud och ljusdämpande som du kan dra i för i sovrummet. 

Föreningen

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren. 

KABEL TV- OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Garage
I dagsläget går det inte att hyra en plats i föreningens garage.

Parkering
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

Tvättstuga
Tvättstugan finns i källaren i trapphus B, 2 moderna tvättmaskiner, 1 modern torktumlare, 1 äldre torkskåp.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1999-11-10. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-11-19 och nuvarande stadgar registrerades 1999- 11-1O hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1861 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lokaler med hyresrätt.

Föreningen är inte ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en oäkta bostadsrättsförening. Det vill säga att av föreningens intäkter så kommer mer än 40 procent från lokaler och hyreslägenheter. Föreningen klassas skattemässigt som oäkta och beskattas därför som en näringsfastighet och affärsdrivande företag.

Ytuppgifter enligt taxeringsbesked, 2 118 m2 bostäder och 2 306 m2 lokaler.

Kungsbacken 14 driver sedan ett par år en process för att bli en äkta brf. Under året har föreningen i enlighet med detta, tagit över kontrollen på flera lokaler. Några av dessa har stått tomma i awaktan på avgörande besked (från bland annat stadsbyggnadsnämnden) för den kommande vägen framåt. Garaget är en av lokalerna som ingår i strategin och föreningen har köpt ut den föregående ägaren. En teknisk genomgång av garagets status är avslutad och beslut på renovering av garaget samt gård C som ligger i anslutning till garaget awaktas.

Gymmet har bytt ägare och även genomgått en hel del renovering.

Under året har föreningen även reparerat och renoverat en liten gård ovanpå trapphuset i A (plan 1) efter ett läckage.

 

FÖRMÅNSBESKATTNING

Den här lägenheten förmånsbeskattas med 1 242 kr/månad.

Visningar

 • söndag 19 november 13.00-13.45

  Välkommen på visning!

  Anmäl dig

Ansvarig mäklare