Visningsbild
V.U.P. om 49 m² boa med kungsbalkong mitt i city
Adress Drottninggatan 112
Boarea 49 m2
Våningsplan 5 av 5, Hiss finns till våningsplan
Pris 6 280 000 kr Fast pris
Avgift 1 625 kr/mån Värme, Vatten

Vind Under Produktion med kungsbalkong med utgång från sällskapsdelen. Snyggt designat kök. Sovrum på loft med två takfönster. Svala färger, naturliga material med stilrena och moderna detaljer genomsyrar hela lägenheten. Eftertraktat läge mitt i city. Inflytt i februari/mars 2018.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDEN UNDER PRODUKTION
Vindsvåningen (som idag är en fd lokal och råvind) byggs om i ett vackert hus från 1863 av Lenca Properties AB som har specialiserat sig på förädling av råvindar till moderna och exklusiva vindslägenheter i Stockholms innerstad. Arkitekt Jenny Frigren.

 • Boarea på entréplan ca  31 m². Loftplanet ca 18 m² boarea.  
 • Kungsbalkong om ca 4.6 meter. 
 • Takhöjd: ca 5,5 m till nock. Under loftet blir takhöjden ca 2,60 m och på loften ca 2,70 m i nock.
 • Fyra takfönster från Fakro och två balkongdörrar ut mot kungsbalkongen. 
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom badrummet som får elgolvvärme.
 • Exklusivt kök och förvaringsmöbler från Birch & Wood. 
 • Strömbrytare och eluttag i vitt utförande, rundade modeller från Renova.
 • Infällda spotlights i hall och badrum. I kök sitter ytmonterade armaturer/spotlight med vit porslinsockel från Byggfabriken.
 • Hela våningen får oljade, vitpigmenterade ekplankgolv förutom badrummen som får granitkeramik från Bricmate.

 

ENTRÉ MED PLATSBYGGDA GARDEROBER
Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder och en garderobsvägg. I en av garderoberna är tvättmaskinen placerad.

BADRUM
Badrum med dusch i inbyggnadsmodell. Kromat utförande från Hans Grohe Axor. Porslinshandfat i modell "Vero" från Duravit står på en specialdesignad kommod i vit ek från Birch & Wood. Plats för förvaring i kommod. Inbyggd blandare i både duschen och ovanför tvättstället. Beslag från Buster & Punsch i modell "Furniture knob smoked bronze". Rund spegel från House Doctor. Vägghängd-wc. Målade väggar i färgen kalk. Golv i levande marmorkänsla från Bricmate.


KÖK OCH VARDAGSRUM I ÖPPEN PLANLÖSNING
Specialritat kök från Birch & Wood med slät ram och infällda handtag. Luckorna är i vit ek och inredningen är mörkgrå. Bänkskivor och stänkskydd i materialet Terazzo, modell Calacatta. Rymlig diskho i rostfritt som underlimmas mot bänkskiva. Inbyggd blandare från Hans Grohe. Köket utrustas med induktionshäll, inbyggd multifunktionsugn, integrerad diskmaskin och inbyggd köksfläkt i överskåp från Bertazzoni. Inbyggd kyl/frys placeras under trappan som leder upp till loftet. Samtliga vitvaror från Smeg. Vardagsrummet får full takhöjd med hela 5.5 meter till nock och med plats för soffa. Två takfönster samt balkongdörrarna ger ett härligt ljusflöde in i vardagsrumsdelen.

KUNGSBALKONG 
Härlig kungsbalkong som är 4,6 meter lång (0,6 meter bred) med två utgångar från vardagsrummet. Balkongen får räcken i svart smide och träplank på golv. Falsad plåt på väggarna. Väggmonterade armaturer i stilrent svart utförande. Plats för planteringslådor och litet cafébord.

ÖVRE PLAN MED SOVRUM OCH VACKERT GLASPARTI
Den platsbyggda trappan leder upp från köket till sovrummet och får handledare infälld i väggen. Trappsteg i oljad och vitpigmenterad ek. Sovrummet får ett fast glasparti från golv till tak ner mot vardagsrummet. Snygga textiler i grå/grönt från golv till tak som är ljud och ljusdämpande som du kan dra i för i sovrummet. Loftet får specialdesignade garderober och förvaringslådor från Birch & Wood. Fronter i färgen kalkgrå och garderobshandtag i "smoked bronze" från Buster & Punch. Två takfönster som släpper in dagsljus. 

FÖRENING

FÖRRÅD
Till vindsvåningen hör ett källarförråd.

KABEL TV- OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Garage
I dagsläget går det inte att hyra en plats i föreningens garage.

Parkering
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

Tvättstuga
Tvättstugan finns i källaren i trapphus B, 2 moderna tvättmaskiner, 1 modern torktumlare, 1 äldre torkskåp.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1999-11-10. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-11-19 och nuvarande stadgar registrerades 1999- 11-1O hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1861 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lokaler med hyresrätt.

Föreningen är inte ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en oäkta bostadsrättsförening. Det vill säga att av föreningens intäkter så kommer mer än 40 procent från lokaler och hyreslägenheter. Föreningen klassas skattemässigt som oäkta och beskattas därför som en näringsfastighet och affärsdrivande företag.

Ytuppgifter enligt taxeringsbesked, 2 118 m2 bostäder och 2 306 m2 lokaler.

Kungsbacken 14 driver sedan ett par år en process för att bli en äkta brf. Under året har föreningen i enlighet med detta, tagit över kontrollen på flera lokaler. Några av dessa har stått tomma i awaktan på avgörande besked (från bland annat stadsbyggnadsnämnden) för den kommande vägen framåt. Garaget är en av lokalerna som ingår i strategin och föreningen har köpt ut den föregående ägaren. En teknisk genomgång av garagets status är avslutad och beslut på renovering av garaget samt gård C som ligger i anslutning till garaget awaktas.

Gymmet har bytt ägare och även genomgått en hel del renovering.

Under året har föreningen även reparerat och renoverat en liten gård ovanpå trapphuset i A (plan 1) efter ett läckage.

 

BETALPLAN

Handpenning nr 1 inom 1 vecka från avtalsskrivning                        628 000 kr
Handpenning nr 2  inom 1 månad från avtalsskrivning                     628 000 kr
Tillträde                                                                                           5 024 000 kr

FÖRMÅNSBESKATTNING

Den här lägenheten förmånsbeskattas med 669 kr/månad.

Visningar

 • söndag 22 oktober 16.30-17.15

  Välkommen på visning!

  Anmäl dig

Ansvarig mäklare