Altan in till vardagsrum
Penthouse om 108 m² i två plan med dubbla altaner om totalt 14 m²
Adress Östgötagatan 48
Boarea 108 m2
Våningsplan 6 av 6
Pris 9 980 000 kr
Avgift 4 208 kr/mån inkl värme, VA

Penthouse i etage med två härliga altaner om totalt 14 m², en i öster med morgonsol och en i väster med em/kvällssol. Ljusa och generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Raka väggar. Tre sovrum och två badrum. Gräsyttertak. Garageplats finns i huset. Juridisk pers ok. Ring Louisa Falkenberg, 0707 422 605 för mer info.

BESKRIVNING

GENERELLT FÖR PENTHOUSET

  • Raka väggar och bra takhöjd.
  • Vågigt sedum- (sedummossa) tak som ändrar färg med årstiderna.
  • Stora fönster som är väldigt praktiska att öppna då de öppnas helt utanför rummet och kan även vridas 180 grader så att man kan putsa utsidan inifrån.
  • Massivt oljat ekgolv i hela våningen förutom badrum och hall som har grått klinkergolv med ljusgrå fog. Golven i duscharna har mosaik.
  • Ljusgrå helmatta väggar i hela våningen. Badrummen har vita blanka kakelplattor.
  • Vita snickerier och vitmålade dörrar i massivt trä.
  • Fönsterbänkar i Ölandskalksten.
  • Vita garderober från Marbodal.


ENTRÈ MED BADRUM
Välkomnde hall med vacker tapet och bra med avhägning för ytterkläder. Badrum med vägghängd wc, handfat med kommod och dusch bakom glasade väggar. Takduschblandare från Tapwell.

KÖK MED MATPLATS OCH VARDAGSRUM I ÖPPEN PLANLÖSNING:
Ljust och trivsamt kök med stor matplats vid det helglasade partiet ut mot altanen. Kök från Marbodal med släta vita fronter och grepplist. Bänkskiva i grå/vit granit och rostfri diskbänk med undermonterad diskho samt målad glasskiva som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn med ångfunktion och mikro. Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Alla maskiner är från Huskvarna. Blandare från Tapwell. Härligt ljusflöde i vardagsrummet från det helglasade altanpartiet. Bra möblerbara ytor. Trappa och handledare i oljad ek, räcke i borstad stål.

SOVRUM/ARBETSRUM
Sovrum med två fönster ut mot gården samt två fönster ut mot altanen.

TVÅ ALTANER
Båda altanerna har trädäck och räcke i härdat glas.
Stor altan om ca 8,5 kvm i öster med helglasat parti in mot sällskapsdelen.
Altan om ca 5,5 kvm i väster med helglasat parti in mot köket.

ÖVRE PLAN
Hela övre etaget har böljande tak.

TVÅ SOVRUM
Master bedroom med två stora dressingroom. Fönster ut mot det böljande grästaket. Det andra sovrummet har garderob och plats för skrivbord.

BADRUM
Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, badkar från Svedbergs och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Två fönster ut mot Östgötagatan och det böljande sedumtaket.

DRIFTSKOSTNAD
El 2 877 kr/år. Försäkring 5 344 kr/år.

FÖRENINGEN

FÖRENING
Brf Söders tak 1 bildades i mars 2011 och består av 32 lägenheter och 18 garageplatser som upplåts med bostadsrätt samt en lokal som upplåts med hyresrätt. Belåningen i föreningen är låg vilket medför att årsavgifterna hålls på en låg nivå (det finns inga planerade avgiftshöjningar).

FÖRRÅD
Källarförråd om ca 4 kvm.

INGÅR I AVGIFTEN
I månadsavgiften ingår värme och vatten, städning av trapphus och annan skötsel i allmänna utrymmen m.m. Elen bekostas av de enskilda lägenhetsinnehavarna.

KABEL TV & BREDBAND
Fiber levereras av Open-Net.

GARAGE
Garageplatserna förmedlas av vårt förvaltningsbolag Stockholmia, med kontor på Blekingegatan 46. Driften hanteras av Parkando AB. En parkeringsplats kostar från 1 800 kr exkl. moms per månad. De dyraste platserna ligger på 2 200 kr exkl. moms. Säkerheten i garaget är hög med elektroniska passerbrickor och gallerportar som sektionerar garaget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor och rymlig tvättstuga samt ett cykelrum i källaren.

FRÅGOR TILL SÄLJAREN

Vad tycker ni är det bästa med våningen?

"Det bästa med lägenheten är att den är så personlig, ljus och unik med böljande mossbeklätt tak. Skön öppen planlösning i anslutning till två härliga takterasser, en på respektive sida av huset och väl tilltagen takhöjd på flera ställen. Den härliga planlösningen är optimal för att anordna tillställningar och bjuda nära och kära på mysigt samkväm.

"Att kunna ta hissen till garaget och trappan till sovrummet och att det flyger humlor på det växtbeklädda taket."

Vad tycker ni är bäst med läget?
"Närheten till Nytorget med brett urval av riktigt bra restauranger, Skanstulls tunnelbana, matbutiker, skola och dagis är oslagbart. Trots att lägenheten ligger centralt och nära är den genom sitt höga läge och goda isolering väldigt tyst. Det känns som att ha sitt eget lilla ”Karlsson på taket”-hus."

Ansvarig mäklare