Utsikt från västeraltanen
V.U.P. om 306 m² med 48 m² altaner i väster och öster
Adress Skeppargatan 21
Boarea 306 m2
Våningsplan 4+5 av 5, Hiss in i våningen till båda våningsplanen
Pris 69 880 000 kr Fast pris
Avgift 0 kr/mån Värme och Vatten

Unikt penthouse under produktion. Stora altaner i öster och väster. Takpåbyggnad med 3 m i tak på nedre plan och 4,30 m i nock på övre planet. Ljusa, generösa sällskapsytor med öppen spis och fantastisk utsikt över bland annat Stadshuset. Stor masterdel med badrum och walk in closet en suite. Totalt 3-5 sovrum och 3 badrum samt 2 gäst-wc. Hiss in i våningen till båda planen. Raka väggar. Inflyttning december 2017.

INTERIÖR


GENERELLT FÖR PENTHOUSET
Penthouset byggs på ett hus från 1893. Byggentreprenör RIMA, arkitekt Hans Ax, Selander Ax arkitektbyrå. 

 • Takhöjden är ca 4,20 m i nock på övre plan och ca 3 m på nedre plan. Eftersom i princip alla väggar är raka är alla m² boarea. Lägsta väggen, mellan altandörrarna i öster, är 150 cm hög.
 • Altaner om totalt ca 49 m² i öster och väster.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme som är förstärkt med el i badrum och wc.
 • Smart hem styrning för belysning.
 • FTX från- och tilluftventilation (kyld tilluft) med värmeåtervinning i samtliga sovrum och i vardagsrummet.
 • Inbyggd a/c i hela sällskapsdelen, master bedroom, sovrummen och arbetsrummet.
 • Samtliga vertikala glaspartier har Solstop vilket är en UV-beläggning som stänger ute UV-ljus och värme från solen.   
 • Sex takfönster från Velux som styrs med fjärrkontroll. Altanpartier från Schüco. Fönster och altandörrar från Velfac
 • Hela våningen får massiva oljevaxade ekgolv lagda i klassiskt fiskbensmönster med fris, förutom hallen som får grå kalksten i fallande längder.
 • Altanerna får golv i grå granitkeramik, Brickmate. Smidesräcken med glasfyllning. Belysning på väggarna Bellalite, grafitgrå. Eluttag. Förberett för markiser och infravärme.
 • Belysning från Flos. Blandare från Hansgrohe.
 • Alla murstockar och gavlar blir slätt naturputsade (om du inte vill något annat).
 • Badrummen får golv och del av väggar i gråvit carraramarmor. 
 • Innerdörrarna blir extra höga, 2,34 meter, med dolda gångjärn och vitmålade. Om du inte vill något annat.

 

ENTRÉ
Hiss in i våningen. Garderob för ytterkläder.
I anslutning till entrén finns, ett par trappsteg ner, en gäst-wc med fönster och spännande cityutsikt (speciellt på kvällen).

SÄLLSKAPSDEL OM 128 M² PÅ ÖVRE PLANET, 5 TR
Fantastisk sällskapsdel med härlig rymd, 4,30 i nock(!) och magiskt ljus från 3 meter höga glasade skjutpartier mot altanerna i väster och sex 2,30 meter höga glasade dubbeldörrar mot altanen i öster. Dessutom finns sex stora fjärrstyrda takfönster. Ljudsystem från Sonos med inbyggda högtalare från Sonance. Inbyggd klimatanläggning.

Italiensk kök från Rossana, HD 23, med samtliga maskiner från Miele. Blandare Axor Cittero från Hansgrohe. Köket är uppdelat i tre delar, mot gaveln blir det högskåp med fronter i mörkt rökt ekfanér (rovere scuro). Det blir högskåp, skåp och täckskivor, där det krävs, ända upp till taket. Integrerat i högskåpen kommer det att finnas extra bred kyl med utdragbara fryslådor, varmluftsugn, micro, smart skafferi och förvaring.
Mittdelen, köksön som är 110 cm bred, får bänkskiva i carraramarmor med infälld induktionshäll och rostfri pop up köksfläkt (med fläkt på taket), en mindre rostfri ho, integrerad diskmaskin samt förvaring. Skåpfronterna blir lackade duvgrå och köksön avslutas med en bokhylla i mörkt ekfanér.
Den delen av köket som vetter mot trappan är 80 cm djup och får bänkskiva samt ett lågt, 25 cm högt, stänkskydd av carraramarmor. Fronterna blir lackerade duvgrå. Även här avslutas bänken med en bokhylla i mörkt ekfanér. Infälld rostfri diskho och integrerad diskmaskin samt inredd utdragbar förvaring.
Köket har två helglasade dubbeldörrar ut mot österaltanen, tre takfönster och får även ljus från det helglasade altanpartiet i väster.

Ljus generös matsal vid västeraltanen. Rimas snygga öppna spis i betong med lång bänk. Höga bra väggar för konst.

Fantastiskt vardagsrum med härlig rymd och underbart ljus från det höga helglasade altanpartiet i väster, tre stora takfönster och fyra dubbla helglasade altandörrar i öster. 

ALTANER
Utanför matsalen ligger en stor altan om ca 18 m² i bästa västnordväst med sol från mitt på dagen tills den går ner på kvällen. Två stora, tre meter breda, glasade skjutpartier. Glaspartierna är tre meter höga varav en del är fast och ca 210 cm är bortskjutbar (se fasadritning). Utanför vardagsrummet, i samma bra västläge, finns en altan om ca 6 m². Det är samma bra höjd på glaspartiet och bredden är 210 cm.

Utanför köket, trappan och vardagsrummet ligger en stor altan om 21 m² i ostsydost med sol från morgonen till mitt på dagen. och utsikt ner mot Nybroviken. Altanen är drygt 13 meter lång och ca 160 cm djup. Sex dubbeldörrar, 2,30 meter höga och ca 1,20 meter breda, från kök och vardagsrum borgar för en härligt ljus våning.

TRAPPA NER TILL DEN MER PRIVATA DELEN
U-formad trappa formad runt en skorstensstock. Trappan får plansteg i ek med sättsteg och underliggande vangar av vitlackat trä. Räcket blir i glas med handledare lindad i naturfärgat läder. Trappan blir öppen ned. Två helglasade dubbla altandörrar samt två takfönster ger härligt dagsljus ner i trappan och till entrén på 4 trappor.

PRIVAT DEL OM 178 M² PÅ 4 TR
Ljust våningsplan med bra rymd, det är hela tre meter i tak. Höga (1,90 meter) fönster mot gatan och en grund, ca 45 cm, altan med glasade skjutpartier mot gården. En stor del rymmer masteravdelningen. Resterande är tre bra sovrum, varav två med varsitt badrum en suite, och ett öppet sällskapsrum med pentry.

ENTRÉ OCH GÄST-WC
Hiss in i våningen. Entrédörren sitter en halv trappa ned. Ett två meter brett fönster i entrétrappan ger bra ljus till hallen. Garderob för ytterkläder. Vacker trappa upp till övre etaget. 
Gäst wc med handfat och vägghängd wc. 

MASTER BEDROOM MED WALK IN CLOSET OCH BADRUM EN SUITE
Master bedroom med helglasat skjutparti mot en grund (45 cm) altan i väster.
Inredd walk in closet. Inbyggd klimatanläggning.
Stort lyxigt badrum med bastu, fristående badkar, stor dusch med väggar klädda med hela marmorblock, dubbla handfat på kommod och separat wc. Bastun får lavar i ljus asp och helglasad vägg och dörr mot badrummet och den grunda västeraltanen. Även wc får glasdörr (frostad).
Masterdelen får Sonos ljudsysten med Sonance högtalare.

TVÅ SOVRUM MED BADRUM EN SUITE OCH ETT ARBETSRUM
De två sovrummen har varsitt badrum en suite. Badrummen får dusch med glasväggar samt väggar av hela marmorblock, handfat på kommod samt varsitt väggskåp och vägghängda toaletter. Båda sovrummen har två inredda garderober var. Det ena sovrummet har helglasat skjutparti till en liten "fransk" altan i väster och det andra har ett stort fönster i öster.
Det tredje arbets-/sovrummet har fönster mot Skeppargatan och pentry.
Alla tre rummen får inbyggd klimatanläggning.

TVÄTTSTUGA
Ljus tvättstugan med fönster mot gatan. Tvättstugan utrustas med Miele tvättmaskin och tumlare samt torkskåp. Arbetsbänk i carraramarmor med infälld ho och överskåp. Linneskåp samt städskåp. 

LOUNGE
Öppen ljus lounge med två stora fönster. Trappan till sällskapsdelen är öppen och har glasräcke så du ser upp till sällskapsdelen och får ljus även uppifrån.Den högsta höjden i trappen blir svindlande sex meter! Om det skulle passa dig bättre med ett stängt rum, extra sovrum, tv-rum, lekrum etc. så går det bra.  

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Platsbyggda bokhyllor
 • Vertikalmarkiser (genomsläpplig väv på utsidan av fönstren/altanpartierna som stänger den starkaste solen ute. De brukar vara styrda efter solen). 
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Tempererat vinrum.
 • Vinkyl.

 
FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. Du kanske vill ha fler eller färre sovrum?
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar och luckor?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar kalksten, Silestone eller rostfritt istället för carraramarmor?
 • Skulle du föredra heltäckningsmatta i master bedroom och walk in closet istället för ekparkett så går det bra.
 • Vill du hellre ha schackmönstrat golv eller tiljor? Ljusa eller mörka? Hårdlackade blanka?
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 

FÖRENING


Fastigheten byggdes 1893 och består av ett gathus och ett gårdshus om totalt 1 480 m² på egen friköpt tomt (ej tomträtt). Bostadsrättsföreningen Brf Havssvalget köpte fastigheten 1995. I föreningen finns 23 bostadslägenheter och en lokal.

Genom att föreningen har upplåtit vindsplanen har föreningen fått en mycket god ekonomi vilket innebär att hela huset får ett ordentligt lyft. Bland annat kommer entréer och trapphus att renoveras, hissar kommer att byggas och nya källarförråd byggas.

FÖRRÅD
Lägenhetsförråd om 8,5 m² finns i källaren.

KOMMANDE RENOVERINGAR I SAMBAND MED VINDSBYGGNATIONEN
Installation av hissar i gatu- och gårdshuset.
Omläggning av yttertaken.
Ommålning av golv, väggar och tak samt omdragning av el i källaren. Nya källarförråd.
Renovering av trapphus och entréer.
Byte till säkerhetsdörrar.  

TIDIGARE RENOVERINGAR
2015 Renovering av gården
2015 Renovering av gårdshusets källare
2014 Renovering av fönster
2014 Fyra nybyggda balkonger
2013 Byte av horisontella rör i källaren
2013 Ny fjärrvärmecentral
2011 Nio nybyggda balkonger

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredbandsfiber från Telia samt avtal med ComHem.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga finns i källaren.

PARKERING
För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information se: www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

Ansvarig mäklare