DSC 8035-HDR-Pano
Exklusiv nybyggd vindsvåning om 160 m² med 9 m² altan på Strandvägen
Adress Strandvägen 31
Boarea 160 m2
Våningsplan 5 av 5, Hiss till våningsplanet
Pris 38 800 000 kr
Avgift 5 020 kr/mån Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud

Otroligt smakfull arkitektritad vindsvåning om totalt 170 m² golvyta med fantastisk rymd, hissnande 8 meter i nock! Väl avvägda proportioner och vackra exklusiva material. Råa material som naturputs, och betong blandas med en feminin touch av tygbeklädda väggar. Ljus våning med fantastiskt utsikt över Nybroviken, Djurgården och ut mot Nacka. Välutrustat platsbyggt kök med frukostplats, stor altan och matsal med plats för många vänner i öppen planlösning. Generöst vardagsrum med fantastisk utsikt och öppen spis i split level. Master bedroom med lyxigt badrum en suite. Totalt två (tre möjliga) sovrum och tre badrum. Strandvägens högst belägna våning i Bünsowska huset från 1886. Ring Sofie Fust, 070-860 44 61, för mer info och visning.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN

 • Exklusiv, nybyggd vindsvåning i toppklass, färdigställd 2018. Arkitekt Ulf Nelson från UN Arkitekter och Carl-Johan Yxfeldt från Yxfeldt Arkitekter. 
 • Hela åtta meter i nock.
 • AC i sovrum samt vardagsrum. Sovrummet är även utrustat med luftrenare.
 • Genomgående vattenburen golvvärme förutom i badrummen som har elgolvvärme.
 • Altan med extra högt, drygt 3 meter(!), helglasat altanparti.
 • Split level.
 • Avancerat ljus- och ljudsystem som styrs via appar, dolda strömbrytare (Casambi för ljus). samt sju Sonoszoner med inbyggda högtalare av högsta kvalité.
 • Naturputsade väggar.
 • Tygvägg i master bedroom samt i vardagsrummet med Moirétyg importerat från Venedig och fodrat med ullfilt.
 • Glasgolv på övre plan.
 • Ljus ekparkett lagd i chevronmönster i hela våningen förutom i badrummen som har marockanskt kakel på nedre plan och chevronlagd carraramarmor i båda badrummen på övre plan.

 

ENTRÉ OCH GÄST-WC MED DUSCH:
Entré med inbyggda garderober för ytterkläder samt allmän förvaring.
- Gästbadrum med vägghängd wc. Smart dold dusch bakom spegelvägg. Vackert, handgjort marockanskt kakel på golvet, stor spegel med belysning, handfat på kommod samt exklusiv blandare från Dornbracht.

KÖK MED MATPLATS OCH ALTAN, MATSAL OCH VARDAGSRUM:
- Platsbyggt kök från Himlekök med gott om förvaring. Öppna hyllor som nås med stege. Specialbeställd, otroligt slitstark kvartsitsten från Brasilien som bänkskiva och frukostbord i köket. Spis från exklusiva LaCanche. Köksblandare från Dornbracht. Helintegrerad diskmaskin och kyl med dubbla dörrar och lådfrys från Gaggenau. Inbyggd tvättmaskin och torktumlare från Miele.
- Generös matsal med plats för upp till 20 personer. Bredvid matplatsen når man ett litet tornrum som används som vinförvaring.
- Stor altan om ca 9 m² med kvällssol. Extra högt glasparti om drygt 3 meter. Altanen har ett litet taköverhäng med belysning och infravärme. 
- Ljust vardagsrum med snygg eldstad i betong. Vardagsrummet är i splitlevel med otroligt snygga trappsteg i mjuk betong upp från matsalen. Tygvägg i vardagsrummet med Moirétyg importerat från Venedig och fodrat med ullfilt. Fönsterkupor ut mot Strandvägen. Under en av kuporna döljs en TV. 

ÖVRE PLAN
Vacker trappa i betong med infälld belysning och handledare i limestone leder upp till det övre planet. Det övre planet har golv delvis i glas som sedan övergår i chevronparkett.
Hela övervåningen är belägen på Strandvägens högsta punkt.

BIBLIOTEK MED UTGÅNG
Biblioteket har platsbygd bokhylla och platsbyggd snygg sittplats. Utanför biblioteket finns en uteplats som bjuder på en helt oinskränkt kvällssol och en fantastisk utsikt över takåsar och Nybroviken.

TVÅ SOVRUM MED VARSITT BADRUM EN SUITE
- Sovrum med platsbyggd förvaring och badrum en suite. 
Badrummet är genomgående i carraramarmor med vackert chevronlagt golv. Handfatet är integrerat i bänkskivan. Generös spegel med belysning. Blandare från Vola infälld i spegeln.
- Master bedroom med två walk-in-closets bakom vacker tygvägg med Moirétyg importerat från Venedig och fodrat med ullfilt. Eldstad. Platsbyggd IR-bastu för en person. Platsbyggd rumsavdelare i industridesign in mot badrummet.
Ljust badrum med takfönster. Badrummet har chevronlagd carraramarmor, dubbla handfat med infällda blandare i väggen från Vola. Fristående äggformat badkar i vit corian, när du ligger i badkaret kan du titta ut på himlen genom takfönstret. Stor, härlig dusch med blandare från Vola. Separat vägghängd wc.
  

*Så här förklarar säljaren fördelarna med en IR-bastu: 
”Bastun ar en IR-bastu som ar specialbeställd från http://www.exacta-sweden.com och 100% platsbyggd. Glaset ar ett "spionglas" , dvs man ser ut ur bastun men inte in i den, ganska fiffigt :-)  IR bastu är inte väldigt vanligt i Sverige men väldigt vanligt i Tyskland. Låter nästan för bra för att vara sant när man läser om det men det är bra for mkt:  Om du är förkyld, sitter man där i tio min och blir friskare. Men det riktigt fina är kaloriförbränning: sitta i bastun i 30min är samma sak som att jogga 30 min, yes - it is true.  Det är också en bra de-tox då man svettas ut mkt mer slaggprodukter vis-a-vis vanlig bastu.” 

FRÅGOR TILL SÄLJAREN:

VAD ÄR DET BÄSTA MED VÅNINGEN?
Det bästa med våningen är känslan av att bo ostört i en "villa på taket" centrerat högst upp på vackra Bünsowska huset. Det övre våningsplanet är Strandvägens högsta punkt och uteplatsen där har en oinskränkt eftermiddags- och kvällssol med fantastisk utsikt över takåsarna och vattnet. Den generöst öppna planlösningen med nästan åtta meter fri takhöjd ger en fantastisk rymd och det enorma fönsterpartiet mot stora terrassen utanför köket skapar en fin ateljékänsla och ett fantastiskt ljusinsläpp. Utsikten mot Strandvägen på undre plan ger en fin kontakt med vattnet samtidigt som man ser bort till Nacka. Ulf Nelson på UN Arkitekter har gjort ett fantastiskt jobb med att optimera en funktionell planering med sina två sovrum, tre badrum, fina öppna sällskapsytor inkl. matplats för 20 pers, bra förvaring etc. Master bedroom ger en känsla av en härlig hotel suite med dubbla dressing rooms, eldstad, stort on-suite badrum, IR bastu etc. En avancerad men samtidigt tidlös design och kompromisslösa materialval som Dornbracht, LaCanche spis, Gaggenau dubbeldörr kyl, kvartsit-sten från Brasilien, bästa möjliga ljud- och ljusanläggning kändes som naturligt val till denna unika våning.

VAD ÄR DET BÄSTA MED OMRÅDET?
Perfekt läge med gångavstånd till Djurgården och Norrmalmstorg. Kan ha båten på någon av marinorna precis utanför dörren. Praktiska saker som ligger nära: Vivianne Skrädderi och Kemtvätt, Ica Baner och Riddarbageriet.
Restauranger: KMKs uteservering, STIM på Narvavägen, Tapir på Skeppargatan, Milles på Strandvägen och PA Company på Riddargatan.ALLMÄNBESKRIVNING

FÖRRÅD
Två förråd, ett litet och ett stort som ligger bredvid varandra. Det lilla är ca 2m² och det stora ca. 6m².

KABEL-TV OCH BREDBAND
Höghastighetsbredband via fiber indragen som kommer från Alltele. Huset är ComHem-anslutet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns över gården på Riddargatan 60 och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, centrifug och mangel.
Sopsortering på gården.
Cykelrum och barnvagnsrum finns.

GARAGE SAMT PARKERING
Garage finns med 25 garageplatser och fyra mc-platser (separat kö för garageplats).
För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

Brf Korporalen 9 tillträdde fastigheten 2010. Föreningens fastighet innefattar adresserna Strandvägen 29-33, Grev Magnigatan 2 och 4,Riddargatan 60-64, Torstenssonsgatan 1 och 3.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken (det är inte tomträtt).
Fastigheten består av totalt 87 bostadslägenheter varav 82 bostadsrätter och 5 hyresrätter samt 1 lokal (antennplats Stokab). 

Renoveringar
2017 Fönsterrenovering. Delar av taket renoverades. Styrelsen bedömmer att samtliga tak nu är i gott skick. Hissarna på Strandvägen 29 och 31 renoverades. Ett nytt system för porttelefoni samt elektroniskt passersystem för samtliga dörrar och portar har installerats i fastigheten. Fiber installerades, samtliga medlemmar har tillgång till 1000 megabit/sekund.

Kommande renoveringar
De delar av avloppsstammar, kall- och varmvattenledningar som medlemmar inte bytt i samband med ombyggnad och renovering av lägenheterna kommer att behöva bytas. En underhållsplan avseende stammarna håller på att tas fram.Ansvarig mäklare