Fasad visningsbild Torstensson6-namnlöst-DSC 2959
Klassisk sekelskiftesvåning om 198 m² med 12 m² balkonger
Adress Torstenssonsgatan 6
Boarea 198 m2
Våningsplan 4 AV 5
Pris 34 880 000 kr
Avgift 2 933 kr/mån Värme, V/A,, Kabel-TV basutbud, Bredband (100/100 Mbit/s), TV Silver Tivo

Högt upp i en vacker fastighet från 1897 ligger denna ljusa vackra våning med alla sekelskiftesattribut såsom vacker stuckatur, kasettak, väggpaneler, kakelugn och fyra rum i fil varav ett med ett stort burspråk ut mot gatan….och sjöglimt. Våningen är varsamt totalrenoverad med nytt kök som har stor balkong och master bedroom med lyxigt badrum en suite. Totalt tre-fyra sovrum, två badrum samt gäst-wc. Äkta Brf med mycket god ekonomi.

INTERIÖR


GENERELLT OM VÅNINGEN

  • Ljus, vacker sekelskiftsvåning med 3.3 meter i takhöjd, smakfullt totalrenoverad 2010.
  • Stukatur, bröstpaneler och höga pardörrar. De djupa fönsternischerna har kalkstensskivor.
  • Våningen har fiskbensparkett och stjärnparkett i naturoljad ek förutom i kök, master bedroom och det mindre sovrummet som har vitlackade furutiljor.

ENTRÉ MED BALKONG.
Du kommer in i en välkomnande entré mitt i våningen. Utgång till 5 m² balkong. Garderob för ytterkläder. Gäst-wc. 

SÄLLSKAPSDEL
Tre av de fyra rummen i fil mot gatan är idag sällskapsrum. De börjar med biblioteket/tv-rummet som öppnar upp mot det rymliga och ljusa vardagsrummet. Stort burspråk med sjöglimt, högt i tak med vacker stukatur och bröstpanel. Vardagsrummets pardörrar leder in till matsalen som har en värmande öppen spis och plats för stort umgänge. 

KÖK
Ett stort och härligt kök med matplats och utgång till den stora balkongen, 7 m² i öster, mot innergården. Köket ligger i anslutning till matsalen. Extra djupa bänkskåp, 80 cm, med bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor. Hyllplan i "bondstål". Den extra breda diskhon 70 x 40 och gasspisen är från Foster, blandare från Vola. Övriga vitvaror: ugn, integrerad diskmaskin, och två integrerade kylar med frysfack är från Gaggenau.

TRE SOVRUM
Master bedroom har fungerande kakelugn och extra djupa och höga garderober, 80 cm djup och 310 cm höjd, 200 cm bredd. Två fönster mot Torstenssonsgatan. En suite badrum.
Två rymliga sovrum med garderober mot gården.

TVÅ BADRUM OCH GÄST-WC/TVÄTTSTUGA
Master badrum med inbyggt badkar och separat dusch klädd i hela skivor utvald carraramarmor. Golv och tröskel (jättesnyggt!) i carraramarmor. Uppvärmd vägg för handdukar, handfat på kommod och wc. Blandare från Vola. Hel spegelvägg och ett högt sittande fönster mot köket för dagsljusinsläpp.
Det andra badrummet i carrara- och kolmårdsmarmor är utrustat med dusch, vägghängd wc och inbyggt överskåp bakom spegeldörrar.
Gäst-wc/tvättstuga i hallen har städskåp, inbyggd kombitvättmaskin (tvätt och tork) i bänkskåp samt överskåp.

FÖRENING

Huset byggdes år 1897 och fastigheten Lägret 1 köptes av bostadsrättsföreningen 1986. Föreningen äger marken och har en mycket god ekonomi. Det är en äkta förening och består av 26 st bostäder med bostadsrätt och 3 st lokaler med hyresrätt.

FÖRRÅD
Det finns två förråd, varav det ena är ca 15m², i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV basutbud Com Hem, bredband 100MB, TV Silver Tivo ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga
Cykelförråd
Samlingslokal
Hobbyrum
Innergård
Sopsortering
Barnvagnsutrymme

KOMMANDE RENOVERINGAR
Planering av gårdsrenovering pågår.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2016 Nya förråd i gamla skyddsrummet byggdes.
2015 Bergvärme installerades.
2015 Fönster mot gården renoverades.

PARKERING
För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

 

FRÅGOR SÄLJAREN


Vad är det bästa med våningen?

- Återkommer med mina intryck men det var kärlek vid första ögonkastet trots att lägenheten inte hade renoverats sedan 40-talet. 

Jag har bott vid vattnet hela mitt liv och det jag först tänkte på var ljuset och att man såg vattnet vid burspråket! Initialt hade jag tänkt att bygga en bänk längs med burspråket som man kan sitta och titta ut. 

Det andra som jag tyckte om var planlösningen och jag såg på en gång vad som var möjligt att göra. Jag funderade aldrig på att ha köket mot gatan som många gör. Det viktigaste för mig var att se till att det kom ljus från alla håll och att det blev än mer öppet. Det enda jag saknade var en stor balkong och det arbetade vi med febrilt i några år men nu är den där med fantastisk sol från morgon till tidig em precis som jag önskade.

Vad är det bästa med området?

- Tystnaden och närheten till Djurgården och vattnet. Och på 5/10 min är du nere i City.

 

Ansvarig mäklare