Vindsvåning om 114 m² med altan om ca 8,5 m²
Adress Wollmar Yxkullsgatan 50
Boarea 114 m2
Våningsplan 5 av 5, Hiss till våningsplanet under
Pris 10 880 000 kr
Avgift 6 224 kr/mån Värme, Vatten, Bredband
Högsta bud Budgivning pågår
Visning söndag 23 september 16.30 - 17.15 Anmäl dig
  Ring för tidigare visning!

Ljus och välplanerad vindsvåning med en total golvyta om 139 m². Stor altan med sol från morgon till solnedgång. Generös sällskapsdel i öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum med öppen spis och altan. Två sovrum, ett förvaringsloft, ett badrum samt en gäst-WC. Solid förening med bra ekonomi.

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN

  • Takhöjd till nock ca 3,30 meter.
  • Genomgående vattenburen golvvärme samt förstärkt med eldriven golvvärme i badrummen.
  • Altan om ca 8,5 m² i sydväst.
  • Altanen samt de två sovrummen har markiser.
  • Två takfönster varav det som är närmast sovrummen har mörkläggningsgardin.
  • Potugisisk kalksten i hallen och i köket.

 

ENTRÉ
Entrédörr på en halv trappa ner (mellan våningsplan 4 och 5). Det finns gott om plats för avhängning och förvaring med platsbyggda garderober samt stor klädkammare. 

ÖPPEN PLANLÖSNING I SÄLLSKAPSDELEN.
Ljus sällskapsdel med gott om fönster, en fransk balkong i fasad, sidofönster från altanen som ger vackert ljus in till matplatsen samt ett helglasat skutparti ut mot altanen.
Köket är placerat vid altanen. Vita köksluckor med gott om förvaring. Arbetsbänk i mörk granit. Köket är utrustat med helintegrerad kyl/frys och diskmaskin. Ugn, spishäll och mikro. Samtliga maskiner från Miele. 

ALTAN
Rymlig, djup altan i bästa sydväst med fantastisk utsikt över hustak och bort mot Zinkensdamms IP. Altanen har markis och vattenutkastare. 

TVÅ SOVRUM
Två rymliga sovrum med gott om förvaring.
Master bedroom har platsbyggda garderober och två fönsterkupor. 
Stort sovrum med garedrober och klädkammare. Fönsterkupa. Dörr som leder till vindsförrådet. På den vinden finns även föreningens gäst-lägenhet som föreningens medlemmar får hyra. 

BADRUM OCH GÄST-WC
Ljust badrum med fönsterkupa. Blått klinker och kakel. Dusch, bidé, handfat på kommod. Tvättmaskin och förberett för torktumlare. Vattenburen golvvärme samt förstärkt med eldriven golvvärme.
Gäst-wc med mosaikgolv och vitt kakel på väggarna. Kommod med handfat, spegel samt vägghängd wc. Vattenburen golvvärme samt förstärkt med eldriven golvvärme.

LOFT
Vid entrén finns ett loft. Stort nog att ha som extra sovrum eller förvaring. 

 

Frågor till säljaren

Vad är det bästa med din våning?
"Min lägenhet står alldeles ensam uppe på husets tak, helt omgiven av vår underbara trädgård med höga uppvuxna träd. Solstrålarna lyser in från olika håll allteftersom dagen går. Under sommarhalvåret lever jag mest på terrassen där solen skiner från morgon till kväll,  och i köket som helt öppnar sig västerut och har en ljuvlig solnedgång. Under den mörka o kalla årstiden njuter jag av min öppna spis i vardagsrummet. Lägenheten fungerar precis så bra som jag hoppades att den skulle göra när vi byggde den för 11 år sedan, med en social del till höger från entrén och en mer privat till vänster. Det är ju med sorg i hjärtat som jag nu flyttar vidare till nya äventyr". 

 Vad är det bästa med området?

"Det går inte att bo bättre i en storstad. 
Bara en kort promenad till Årstaviken för bad eller en skridskotur (skridskoträning går också bra på Zinkensdamms IP), och hela utbudet av restauranger och biografer på västra Södermalm. En stilla oas mitt i stan, med fantastiska kommunikationer runt alla hörn. Jag gillar att promenera, både naturen och stan ligger ju i närheten, så humöret får avgöra vilket det blir." 

 

ALLMÄN BESRIVNING

DRIFTKOSTNAD
Hemförsäkring 2.769kr / år
El 1.100kr 4 ggr / år, alltså 4.400kr / år

FÖRRÅD
Vindsförråd med direkt access från lägenhetens ena sovrum. (Sovrummet har en dörr till förråden på vinden). 

KABEL-TV OCH TELEFONI
Genom Com Hem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I fastigheten finns ett gästrum som får hyras av medlemmarna, tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt förråd för trädgårdsredskap.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 137kr, förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Wollar Yx50 registrerades 1999-10-21 och nuvarande stadgar registrerades 2012-06-14 hos Bolagsverket. Föreningen äger marken och är en äkta förening. Ingen avgiftshöjning är planerad.

FASTIGHETEN
Fastigheten bebyggdes 1935. Föreningen upplåter 27 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 2 st lägenheter och lokaler med hyresrätt. Total yta är 1955 m² varav 1955 m² utgör lägenhetsyta.

 

Ansvarig mäklare