Viggo Heikensten

Mäklarassistent

Viggo är en riktig bostadsnörd. Sedan han var 11 år har han följt alla lägenhetsförsäljningar i Stockholms innerstad. Viggo började som mäklarassistent hos oss parallellt som han studerar till fastighetsmäklare. Det är fantastiskt inspirerande för oss alla med en så genuint intresserad och kunnig medarbetare. Han är som en uppslagsbok, vi kan fråga honom om priset på våningar vi sålde för fem-tio år sedan och han svarar exakt på kronan! Vi är imponerade! Dessutom är han glad, trevlig, innovativ och tycker om att arbeta i team, vilket verkligen uppskattas.

fyra frågor till Viggo Heikensten

 

Snyggaste designstaden?

Tokyo! Så otroligt lekfull och innovativ arkitektur men samtidigt enkelt och avskalat. Att promenera runt i Minami Aoyama och Haraju ku är det mest stimulerande som finns.

Ditt första designköp?

För några år sedan köpte jag mig en “Bedside Gun Lamp” designad av Philippe Starck. Ända sedan tonåren har jag drömt om att äga en och nu står den och skiner i min hall.

Favoritarkitekt?

David Chipperfield. Där har vi en riktig starchitect med otroligt öga för att kunna ta in modern arkitektur i gamla miljöer. Det är ovanligt att hitta arkitekter som inte bara är duktiga på en sak utan kan mästra stora kommersiella byggnader lika väl som privata villor och interiörer.

Favorit bland designklassiker?

Med en tidigare bakgrund inom klockförsäljning så tickar mitt hjärta extra för dessa små mikromekaniska skapelser. Tillverkaren Jaeger LeCoultre kom år 1931 ut med en modell som heter Reverso med tidstypiska art-decodrag som känns lika aktuella idag som när den lanserades för nästan 90 år sedan.

Vill du sälja din bostad? Kontakta oss så hjälper vi dig!