VINDSVÅNING OM 150 M² MED ÖPPEN SPIS OCH ALTAN I SYDVÄST.

Scroll down
Sigtunagatan 3. 4 av 5 Tr. Hiss till entrén på våning 4 150 m² boarea. 7 863 kr/mån. Inkl. Bredband, Kabel-TV basutbud 15 880 000 kr.

Ljus och välplanerad klassisk vindsvåning i ett plan med synliga takbjälkar, ritad av arkitekt Olle Rex 2004. Generös sällskapsdel i öppen planlösning med stor altan i bästa västerläge och fri utsikt över takåsarna med sol större delen av dagen till solnedgången. Murad öppen spis med två eldstäder i olika höjder. Tre sovrum och två badrum, båda med fönster.

Läs mer

Budgivning pågår

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Vinden ritades av arkitekt Olle Rex och byggdes 2004. Hög kvalitet vad gäller planlösning, utförande och material. Speciellt utmärkande är den böjda väggen i amerikansk körsbär som fungerar både som rumsavskiljare och förvaringsskåp till flera rum.

  • Takhöjd till nock ca 3.7 meter.
  • Synliga takbjälkar.
  • Genomgående vattenburen golvvärme.
  • Altan om 7.3 m² i sydvästläge.
  • Vitoljad stavparkett.
  • 2 takfönster som är öppningsbara och har gardin.

 

ENTRÉ
Entrédörr på våningsplan 4 i ett vackert trapphus med fönster leder upp till våningens kapprum. Det finns gott om plats för avhängning och förvaring med platsbyggda garderober i amerikansk körsbärsträ. Det f.d. hissmaskinrummet invid kapprummet används idag som förvaringsutrymme.

VARDAGSRUM, MATPLATS OCH KÖK
Vardagsrum, matplats och kök är i öppen planlösning. En härlig öppen spis med två eldstäder i olika höjd går att avnjutas både från matplatsen och vardagsrumsdelen. Skorstenen har rökgasfläkt som kan användas till att ventilera varma sommarnätter förutom att ordna drag vid eldning. Längs med vardagsrummet är ett stort helglasat parti ut mot altanen och den vackra utsikten över takåsarna. Hela glaspartiet går att öppna upp mot den ca 4 meter breda altanen.
Köksdelen har en stor vinkyl, integrerade vitvaror och gott om förvaring då även kattvindarna mellan kuporna utnyttjas till förvaring.

ALTAN
Rymlig, djup altan med fantastisk utsikt och bästa sydvästläge. Altanen har markis, infravärme och vattenutkastare samt två mycket praktiska förråd under tak.

TRE SOVRUM OCH TVÅ BADRUM
Tre rymliga sovrum med gott om förvaring. Master bedroom har AC.
Två helkaklade badrum med grova kalkstensgolv och bänkskivor i polerad grå kalksten. Det ena badrummet har dusch och badkar och det andra dusch och tvätt/tork. 

FRÅGOR TILL SÄLJARNA


Vad är det bästa med våningen?
"Det är som att bo i en modern villa på taket - rymligt och tyst med en unik entré. Lätt att ta emot många gäster."


Vad är det bästa med området?
"Vasastan är som en egen stad i staden. Närhet till allt dvs kommunikationer, sjukvård, kultur, matställe, mataffärer, etc och inte att förglömma fantastiska och barnvänliga Vasaparken. Närhet till Karlberg, Hagaparken och city."

ALLMÄN BESKRIVNING

DRIFTKOSTNAD
Driftskostnader är ca:
Hushållsel: 6739kWh med en ca-kostnad om 1000kr/månad.
Hemförsäkring 2017: 2766kr.

FÖRRÅD
Källarförråd tillhörande lägenheten finns om 5.6 m².

KABEL-TV OCH BREDBAND
Genom ComHem och Ownit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I fastigheten finns tvättstuga. Det finns två cykelparkeringar under tak - en på närmsta gården och en på bortre gården.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 140 kr, förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Andrahandsuthyrning får endast ske med styrelsens samtycke. Vid beviljad andrahandsuthyrning tar föreningen ut en avgift motsvarande 10% av prisbasbeloppet.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Kamelian 25 registrerades 1986-10-24 och nuvarande stadgar registrerades 2016-04-20. Föreningen äger marken och är en äkta förening. Ingen avgiftshöjning är planerad.

FASTIGHETEN
Fastigheten Kamelian 25 byggdes 1899. Föreningen upplåter 20 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 2 st lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta är 1664 m² och total lokalyta är 185 m².

TIDIGARE RENOVERINGAR
2016 Målning av samtliga fönster utsidan.
2014 Renovering av innergården.
2012 Stambyte i hela fastigheten.
2008 Nya ytterdörrar.

Alla bilder & planritning

Kontakt

Sofie Fust

Sofie Fust

Fastighetsmäklare

sofie@sivkraft.se
070-860 44 61

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60

Till toppen