Sålt objekt

ATELJÉVÅNING OM 131 M² MED TVÅ ALTANER I FRITT SÖDERLÄGE.

Beskrivning

Totalt 180 m² golvyta . Ritad av arkitekt Kastrup Sjunnesson. Sällskapsdelen med 4,30 m i nock har kök, matplats med altan och vardagsrum i öppen planlösning. Ateljén i split level. Ateljén har en underbar dansk järnkamin. Tre sovrum och två badrum. Det ena badrummet har badkar och dusch i orangeriet med utgång till en härlig söderaltan och separat wc. Äkta Brf i välskött hus från 1910.

Information

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Vindsvåningen byggdes år 2000 och är ritad av arkitektbyrån Kastrup Sjunnesson. 

  • Boarea om 131 m². Total golvyta 180 m² varav ca 25 m² avser loftet.
  • 4,30 meter i nock.
  • Ljusa askgolv i hela våningen förutom i hall, badrum och kök som har terrazzogolv.
  • En fönsterkupa, en slits, 26 takfönster (varav ett från Velux Cabrio som när det öppnas blir en fransk balkong.) och två altaner om 9 m² respektive 4 m². Den ena altanen (4 m²) intill köket har ett vikbart parti. Ett orangeri i badrummet samt glasat tak i köket.
  • Vattenburen golvvärme i hela våningen förstärkt med elgolvvärme i badrummen.

 
ENTRÉ MED GÄST-WC
Fantastisk kyrklik entré med fyra stora takfönster som släpper in ett härligt ljusflöde och leder blicken in mot sällskapsdelen.
Gäst-wc med handfat på kommod, dusch och vägghängd wc. Blandare från Vola. Genom ett litet fönster ser du Hammarbybacken och får samtidigt in härligt dagsljud. 

KÖK, ATELJÈ OCH VARDAGSRUM
Köket och matplatsen ligger i anslutning till den ena altanen. Med sitt skjutbara vikparti och de fyra takfönstren ovanför matplatsen blir rummet ett otroligt ljust och härligt rum att vistas i.
Köksön, med skiva i svart granit, har spishäll (varav en platta med gas) från Gaggenau. Kyl och frys från Smeg. Helintegrerad diskmasin Miele. Bulthaupkök med arbetsskiva i rostfritt stål.
Intill köket ligger de två sällskapsdelarna som är i två olika nivåer. Den ena, som ligger i samma nivå som köket, har två extra höga takfönster som går hela vägen ner till golvet samt en spännande lång slits med fri utsikt.
I split level, några trappsteg upp, ligger ateljén som är öppen mot sällskapsdelen och biblioteket. Ateljén har skönt norrljus från tre stora takfönster. I ateljén står en vacker dansk kamin centralt placerad. Den blir som hjärtat i våningen och är även det första som du möter när du kliver innanför dörren. 

BIBLIOTEK 
Bibliotek/arbetsrum med fin platsbyggd bokhylla och ett takfönster från Velux Cabrio som när det öppnas blir en fransk balkong. Fin utsikt bl.a mot Katarina kyrka.

STORT LOFT OM 24,5 M² GOLVYTA
Loftet nås med en stege. Loftet är stort, nästan 25 m² (ingen boarea). Loftet kan använda som både gästrum och/eller arbetsrum. Fin utsikt från de tre fönstren på loftet. Takhöjden på loftet är ca 1,9 meter.
 
TVÅ SOVRUM OCH TVÄTTSTUGA 
Master bedroom med härlig utsikt genom två stora takfönster över söders takåsar. Dessutom finns ett sidofönster mot altanen.
Sovrum med plats för dubbelsäng. Stort takfönster mot Folkungagatan. Garderobsvägg.

BADRUM MED ORANGERI OCH ALTAN
Unikt och fantastiskt ljust badrum med badkar och dusch i orangeriet med utgång till en härlig söderaltan. Badkar i gjutjärn på tassar som har Volas golvmonterade blandare. Handfat i gotländsk kalksten. Inbyggnadsdusch och duschblandare från Vola. Separat wc med frostat glas mot badrummet. Terrazzogolv.

TVÄTTSTUGA
Mellan sovrummen ligger en rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Miele. 

ALTANER
Båda altanerna ligger i söder och har magisk utsikt över Stockholms södra landmärken (t.ex Globen och Hammarbybacken). Altanen utanför badrummet är på 9 m².
Altanen utanför köket är på 4 m² och har ett vikpart som går att öppna helt.

FRÅGOR TILL SÄLJARNA

Vad är det bästa med er våning?

"Vi älskar ljuset i vårt hem, utsikten -samt närheten till allt som är bra med Södermalm! En god drink framför brasan, en fika på altanen i första vårsolen".

Vad är det bästa med området?

"Frukost /fika på Cafe Pom & Flora, en promenad i Vitabergsparken med vår tax Olga. Elsa Hammarströms Fiskaffär. Favoritbutik Konstig bokhandel. En konsert på Södra Teatern. Fika på Il Caffe. Fotografiska museum. Woodstockholm matbar. Biograf Victoria. Teatern foodcourt. Träning på Erikdalsbadet".

 

Förening

Föreningen registrerades 1985 och är en sk äkta bostadsrättsförening. Föreningen har 26 lägenheter om totalt 2 191 kvm. Fastigheten är från 1910.

FÖRRÅD
Lägenhetsförråd finns i källaren.

TVÄTTSTUGA
Finns i källaren.

CYKELFÖRRÅD
Finns i källaren.

 

Kontaktperson

Adress

Folkungagatan 74
116 22 Stockholm

Adress

Folkungagatan 74
116 22 Stockholm