Vacker, ljus sällskapsvåning om 153 m² högst upp i huset.

Scroll down
Grev Magnigatan 13. 5 Tr. 153 m² boarea. 4 833 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten 28 000 000 kr.

Mycket smakfullt totalrenoverad klassisk våning med vackert burspråk och balkong med sjöglimt högst upp i huset. Stor sällskapsdel med exklusivt Binovakök, vackert vardagsrum med stuckatur, balkong och eldstad samt stor matsal i fil. Master bedroom med balkong och walk in closet. Totalt tre sovrum och två badrum. Vacker fastighet från 1925 med garage i huset. Äkta Brf med god ekonomi.

Läs mer

Kommande visningar

 • tisdag 19 mars
  + Lägg till i kalendern 2019-03-19 true Europe/Stockholm Visning Grev Magnigatan 13 Visning Grev Magnigatan 13 Grev Magnigatan 13
Anmäl dig

INTERIÖR

GENERELLT FÖR VÅNINGEN
Våningen helrenoverades pedantiskt 2018. Arkitekt Carl-Johan Yxfeldt från Yxfeldt Arkitekter.

 • All Carraramarmor är skivor från samma stenblock. 
 • Massivt ekgolv lagt i fiskbensmönster i hela våningen. Sovrummen och dressingroom har heltäckningsmatta från Dahl Agenturer Van Besouw Carpet ovanpå parketten. Badrummen har svart marmorgolv (Nero Marquina) lagt i fiskbensmönster. 
 • Ljudisolerade golv som klarar ljudkrav B.
 • Genomgående exklusiva material och inredning från bl a Binova, WhiteOrange, Flos, och Gaggenau. 
 • Ljudsystem Bang&Olufsen sändare och förstärkare i båda badrummen och köket. TV 55” Eclipse. Allt synkroniserat till 5 zoner.
 • Integrerade takhögtalare från Sonance
 • Trycken och beslag i mässing är nya i originalstil från Gysinge Byggnadsvård. Moderna beslag (raka och runda) från B&B.
 • Våningen är målad i Farrow&Ball på väggar och snickerier i linoljefärg.
   

ENTRÉ
Fin entré med platsbyggd förvaring. Mattlackade ekstommar med målade fronter från finsnickeriet WhiteOrange.  

KÖK, MATSAL OCH VARDAGSRUM 
Platsbyggt, designat kök från italienska Binova med gott om förvaring. Arbetsskiva samt stänkskydd i Carraramarmor. Underlimmad ho med köksblandare från Dornbracht. Ugn, tallriksvärmare och micro i högskåp. Helintegrerad diskmaskin, dubbla kyl/frys och vinkyl. Induktionshäll. Köksfläkt med utsug (ej kolfilter). Samtliga maskiner från Gaggenau förutom vinkylen som är från mQuvée. Stor köksö med bra förvaring och barhäng. Köksön har top och sidor i Carraramarmor.
Ljus och trevlig matplats vid burspråket som har utsikt ner mot Nybroviken och upp mot Gysinge/Historiska museet.
Matsalen/biblioteket ligger mellan köket och vardagsrummet och kan stängas mot vardagsrummet med skjutdörrar. Vackert rum med rundade hörn och plats för många vänner.
Ljust vardagsrum med stuckatur och vacker öppen spis med kaminfunktion, beklädd i svart marmor från Nero Marquina och med en stor, infälld spegel ovanför. Balkong med sjöglimt neråt och park uppåt.

MASTER BEDROOM MED DRESSING ROOM OCH BALKONG SAMT TVÅ MINDRE SOVRUM
Våningens privata del nås från hallen. Utanför master bedroom finns platsbyggd förvaring. Sovrummen har heltäckningsmatta ovanpå det nyinlagda ekgolvet.
Ljust master bedroom med lång balkong i väster mot gården. Dressing room med med smarta förvaringslösningar samt stor helkroppsspegel. 
Sovrum med platsbyggd förvaring samt fönster mot gården.
Sovrum med sovalkov, platsbyggd förvaring samt fönster mot gården.

TVÅ BADRUM OCH TVÄTTSTUGA 
Badrum med väggar i Carraramarmor och svart marmorgolv i Nero Marquina lagt i fiskbensmönster. Vägghängd wc, platsbyggt badkar beklätt med Nero Marquina, separat dusch med rainshower (big rain) från Dornbracht bakom glasvägg och med praktisk nisch för duschartiklar. Dubbla handfat på kommod från Binova, stor spegel med belysning från Flos. Blandare samt spolknapp från Dornbracht. Handdukstork. Inbyggda högtalare. Golvvärme.
Gästbadrum med väggar i ljus Carraramarmor och marmorgolv i Nero Marquina lagt i fiskbensmönster. Vägghängd wc, dusch med rainshower bakom glasvägg och med praktisk nisch för duschartiklar. Handfat på kommod från Binova, blandare och spolknapp från Dornbracht. Inbyggda högtalare. Handdukstork. Golvvärme.
Tvättstuga bakom skjutdörrar i passagen mellan hallen och sovrummen. Arbetsbänk med tvättho och stänkskydd i Carraramarmor. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Platsbyggd förvaring från WhiteOrange. Bredvid tvättstugan finns ett separat städskåp.

 

Frågor till säljaren

Vad är det bästa med våningen:
"Det bästa med lägenheten är allt tycker vi nog… Om den var större skulle vi inte fundera på att flytta… Men med kniven mot strupen och vi måste välja så är köket en härlig plats som är delvis avskilt men samtidigt socialt, har visuell kontakt med både gatan (gysinge och vattnet) och hela hemmet med ”salongerna som ligger i fil” och den privata delen av våningen. Här har man koll på läget. Att det är lugnt och knäpptyst skadar inte heller."

 Vad är det bästa med lägt: 
"Det bäst med läget är väl gatan i sig och att vi bor precis mellan Gysinge som är en unik vacker miljö vi passerar varje dag och Strandvägen med vattenkontakt och nära till Ångbåtsbryggan där vi ofta äter lunch sommartid. Gatan i sig är lugn med breda trottoarer och är upplyst med lyktor istället för de vanliga svajande lamporna som normalt spänner mellan gatufasaderna i stan. Det skapar en trygg och hemtrevlig känsla."

Förening

FASTIGHETEN
Fastighetsbeteckningen är Styrmannen 18 med adress Grev Magnigatan 13. Byggnaden uppfördes 1923-1924 av Gumpel & Bengtsson och denna lägenhet beboddes av den välkände byggmästaren Max Gumpel - Greta Garbos första kärlek. Föreningen förvärvade fastigheten Styrmannen 18, år 1993. Brf Styrmannen 18 är en äkta bostadsrättsförening med 17 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, en hyreslägenhet, två affärslokaler samt 19 garageplatser med hyresrätt.

DRIFTKOSTNAD
Driftskostnader är ca:
Hushållsel ca: 1000 kr/månad.
Hemförsäkring: 10.031 kr/år för en familj med två vuxna och två barn. 

FÖRRÅD
Två stora vindsförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Från Comhem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fastigheten har en tvättstuga, cykelgarage och bilgarage samt en gemensamhetslokal i källaren.

GARAGE OCH PARKERING
Det finns 19 garageplatser i huset. Kösystem (för närvarande en i kö), hyra ca 2 000 kr/mån. Ca 5 platser hyrs ut externt.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2016: Renovering av garagetak och gårdsbjälklag.
Kring 2010: Stambyte gårdshus.
2002: Stambyte utav en av gatuhusets två stammar, den andra byttes troligen i början av 90-talet.

 

 

inbyggd spegel ovanför eldstaden

inbyggd spegel ovanför eldstaden
inbyggd spegel ovanför eldstaden

Stilren stuckatur i vardagsrummet

En våning med plats för många vänner

inbyggd spegel ovanför eldstaden
inbyggd spegel ovanför eldstaden

Eldstad i vardagsrummet

Alla bilder & planritning

Kontakt

Sofie Fust

Sofie Fust

Fastighetsmäklare

sofie@sivkraft.se
070-860 44 61

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60