V.U.P. OM 272 m² MED 20 m² ALTANER.

Scroll down
Jungfrugatan 28, VUP. 5 av 5 Tr. hiss in i våningen. 272 m² boarea. 11 408 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud. 49 880 000 kr. Fast pris

Lyxig Vindsvåning Under Produktion i ett plan med total golvyta 294 m² plus 20 m² altaner. Bästa läget ett par minuter från Östermalmstorg. Fantastisk rymd med drygt fyra meter i nock. Stor öppen sällskapsdel med välutrustat kök som har ett stor runt gå-in-skafferi, vardagsrum med imponerande öppen spis, bibliotek och matsal med plats för många vänner. Master bedroom med rymligt, ljust badrum och ljus walk in closet en suite. Totalt tre fyra sovrum med tre badrum varav ett med bastu. Separat tvättstuga/klädvård. Utanför bastun finns gym och orangeri med utgång till altan. Var med och påverka. Inflyttning i maj 2020.

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT
Vind Under Produktion som byggs av InnovationDesign, en av Stockholms mest erfarna vindsbyggare som har byggt vindsvåningar sedan 90-talet.Vindsvåningen blir i ett plan, vilket är ovanligt för en så stor våning. Fem till sex möjliga sovrum.

 • Vinden har mycket goda förutsättningar, den är i ett plan med härlig rymd. Takhöjden är fantastiska 4,20 meter i nock. Entrén blir ungefär mitt i våningen.
 • Total golvyta 294 m² samt altaner om totalt ca 20 m² golvyta.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom i badrummen där det blir elburen golvvärme.
 • Åtta takfönster och elva fönsterkupor. Utmed hela nocken löper ett ljusschakt som ger härligt dagsljus i hela våningen.
 • Altanpartier från Schüco. 
 • Hårdvaxoljade ekgolv, 120 x 720 mm, lagda i klassiskt fiskbensmönster förutom walk in closet och master bedroom som får mjuk heltäckningsmatta. Hallen, entrétrappan, galleriet, skafferiet samt badrummen får ljusgrå öländsk kalksten, Gillberga Hors, i fallande längder. Klädvårdsrummet och altanerna får tåligare ljusgrå granitkeramik i ljusa och naturtrogna utföranden.
 • Blandare från Dornbracht.
 • Strömbrytare och kontakter Gira E2, dimbara. Centralsläckning.
 • Inbyggda högtalare från Pause.
 • Innerdörrarna blir extra höga, 2,2 meter och dolda (som lönndörrar).
 • Alla gavlar och skorstensstockar blir slätputsade naturgrå. Tak och innerväggar målas vita. Om du inte vill något annat.
 • Mycket gott om genomtänkt förvaring.


ENTRÉ MED GÄST-WC
Ljus rymlig entré mitt i våningen med 4 meter i nock. Hiss in i våningen. Takfönster. Kapprum för ytterkläder och städskåp. 
Gäst-wc med takdusch, handfat på kommod och vägghängd wc.

SÄLLSKAPSDEL OM NÄSTAN 100 m²
Den centralt placerade öppna spisen delar av köket från vardagsrummet och den stora matsalen samtidigt som den ger möjlighet för att hänga konst.
Platsbyggt kök med släta fronter i vacker dov grågrön kulör, Evening Shadow, med grepplist och rostfri bänkskiva. Köksö med bardel i Lindanäs kalksten som är mellangrå. Hyllor i stället för överskåp i köket. Köket utrustas med helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Inbyggnadsugn, micro och bred induktionshäll med höj- och sänkbar köksfläkt. Samtliga vitvaror från Miele. Det blir en ho både i köksön och i arbetsbänken. Fantastiskt gå-in-skafferi med platsbyggda hyllor. Två vinkylar från mQuvee. Två takfönster, ljusschaktet och fönsterkupor ger bra ljus i köket. Imponerande öppen spis som kan avnjutas både från vardagsrummet och matplatsen vid altanen. Den murstock där öppna spisen är belägen kläs i grå kalksten, Gillberga Hors. Eldstadsplan i svart järn och gnistskydd i glas. Den andra murstocken, där vedförvaringen är placerad blir putsad naturgrå.

GÄST-/ARBETSRUM
I anslutning till vardagsrummet, bakom spröjsad glasvägg och dörr, finns ett kombinerat gäst- och arbetsrum med en fönsterkupa.

ALTAN.
Utanför sällskapsdelen ligger en rymlig altan om åtta m² (12 m² golvyta) med härlig morgonsol, på sommaren har du sol fram till ca 14 på främre delen av altanen och sedan kommer den tillbaka en sväng på kvällen. Bra altan för träd och planteringar och förstås att bara att sitta och njuta på. Altanen får ett helglasat tvådelat skjutparti från Schücco. Det finns vattenutkastare, el och belysning på altanen och det är förberett för markis och infravärme.

MASTER BEDROOM MED WALK IN CLOSET OCH BADRUM EN SUITE
Master bedroom har mjuk heltäckningsmatta från Ogeborg. Två fönsterkupor. Platsbyggd garderobsvägg.
Ljus walk in closet som har platsbyggda inredda garderober ända upp till tak. Fönsterkupa. 
Ljust badrum med fristående badkar, dubbla handfat på platsbyggd kommod med inbyggd spegel ovanför, vägghängd wc och stor dusch med sittbänk och dubbla takduschar.

GALLERI, TVÅ SOVRUM, BADRUM MED BASTU, ALLRUM/GYM OCH KLÄDVÅRDSRUM
Längs med galleriet, som lämpar sig väl för upphängning av konst, finns ingång till två ungefär lika stora sovrum med varsin fönsterkupa och varsin garderobsvägg.
Ljust intilligande badrum med fönsterkupa och takfönster. Badrummet får handfat på kommod, inbyggt badkar, separat takdusch bakom glasvägg och vägghängd wc. Uppvärmd vägg för varma morgonrockar och handdukar. Bastu med  glasvägg mot gym/allrum.
Stort, ljust allrum/gym (eller sovrum) med fönsterkupa och två takfönster med direkt access till orangeriet och altanen.
Tvättstuga/klädvårdsrum som utrustas med Miele tvättmaskin och torktumlare. Torkskåp från Nimo. Arbetsbänk med ho och överskåp för tvättmedel och annat man behöver. Arbetsytor i ljus kvartskomposit från Jetstone. Linneskåp. Plats för ångstation.

ORANGERI OCH ALTAN.
Utanför allrummet/gymet ligger ett orangeri med kamin. Orangeriet har vikdörrar ut till altanen. När du viker bort glaspartiet upplevs det som en 20 m² stor altan som delvis är under tak och har en kamin. Den delen av altanen som är utan tak är nio m². Det är förberett för infravärme. Tänk vad mysigt att sitta här ute under tak med en brasa i kaminen och pusta ut efter bastun på vintern.Det finns vattenutkastare och belysning. Det är förberett för infravärme. 

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Platsbyggda bokhyllor.
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Tempererat vinrum.
 • Luftkonditionering.
 • Bidédusch. Eller kanske en japansk wc? http://www.yotei.se
 • Du kanske vill ha ett nedsänkt badkar/pool på altanen utanför orangeriet?
   

FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. Du kanske vill ha fler eller färre sovrum?
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar, dörrar och köksfronter?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar marmor eller Silestone istället för rostfritt och kalksten? Eller trä?
 • Vill du hellre ha schackmönstrat golv eller tiljor? Ljusa eller mörka? Hårdlackade blanka?
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 


Arkitekt Patric Sahlén och inredningsarkitekt Emelie Hall guidar och stöttar dig om du vill ändra planlösning, färger och material. Vi på Siv Kraft ställer med glädje också alltid upp med vår erfarenhet, om du vill.

ALLMÄN BESKRIVNING

DRIFTKOSTNAD
Bostadsrättshavaren ska ha giltig hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Utöver årsavgiften skall medlemmarna betala hushållsel.

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren och cykelparkering samt barnvagnsförråd finns i en separat, mindre gårdsbyggnad.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 140 kr, förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brännaren 12, org.nr. 769600-2000 registrerades 1997-11-04. Föreningen förvärvade fastigheten juli 2018. Föreningen är en sk äkta Brf.

Föreningen har upprättat en ekonomisk plan för föreningens verksamhet. Uppgifterna i planen, förvärvskostnaden, beräkning av föreningens årliga kapital- och driftskostnader grundar sig på vid tiden för upprättandet kända förhållande. Taxebundna kostnader bygger på faktisk förbrukning, övriga driftskostnader är uppskattade till vad som anses vara marknadsmässigt.

Föreningen har ca 39,5 msek i skulder. Det finns en hyresrätt om ca 140 kvm samt en outhyrd hyreslokal (f.d. förrådsrum) om ca 100 kvm. Föreningen kommer att ha en renoveringsfond på ca 5 msek för bla framtida fasadrenovering. 

FASTIGHETEN
Fastighetsbeteckningen är Stockholm Brännaren 12 med adress Jungfrugatan 28 och Kommendörsgatan 27. Föreningen äger fastigheten (ej tomträtt). Byggnaden uppfördes 1889 (med värdeår 1930) och består av 17 st bostadslähenheter om 2 328 kvm, och 5 st lokaler fördelade på 372 kvm.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2010-12 Taket har lagts om i sin helhet, inkl nya rasskydd och takluckor, fönster målades om utvändigt.
1998 Tätskikt på gården renoverades och nya lanterniner installerades.
1981 Fasader renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I samband med vindsbyggnationen kommer elen i hela huset uppdateras och hissen renoveras samt dras upp till vinden. 
Om några år ska fasaden renoveras, det finns en renoveringsfond om 5 msek som täcker det.

Utsikt

Utsikt
Utsikt

Utsikt från altan

Planritning

Utsikt
Utsikt

Sektion

Alla bilder & planritning

Kontakt

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60