LJUS V.U.P. OM 154 M² I ETT PLAN MED 9 M² ALTAN

Scroll down
Jungfrugatan 28, VUP. 5 av 5 Tr. hiss till våningsplanet 154 m² boarea. 6 458 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud. 29 880 000 kr. Fast pris

Vindsvåning Under Produktion i ett plan med total golvyta 174 m² plus 8 m² härlig altan i sydost samt ca 6 m² förrådsloft. Fantastisk rymd med drygt fyra meter i nock. Stor öppen sällskapsdel med öppen spis, orangeri och altan. Välutrustat kök med köksö. Master bedroom med lyxigt badrum en suite. Totalt fyra sovrum och två badrum. Gott om smart förvaring. Var med och påverka. Inflyttning i maj 2020. Perfekt läge mellan Östermalmstorg och Karlaplan.

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT
Vinden Under Produktion byggs av InnovationDesign, en av Stockholms mest erfarna vindsbyggare som har byggt vindsvåningar sedan 90-talet.

 • Vinden har mycket goda förutsättningar, den är i ett plan med härlig rymd. Takhöjden är fantastiska 4,20 meter i nock. 
 • Total golvyta 179 m² varav ett förrådsloft om ca 6 m². Dessutom finns en härlig altan i sydost om ca 9 m² med intilliggande orangeri.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom i badrummen där det blir elburen golvvärme.
 • Fem fjärrstyrda takfönster och åtta fönsterkupor. Utmed hela nocken löper ett ljusschakt som ger härligt dagsljus i hela våningen. Helglasat altanparti från Schüco. 
 • Hårdvaxoljade ekgolv, 120 x 720 mm, lagda i klassiskt fiskbensmönster förutom master bedroom som får mjuk heltäckningsmatta. Hall samt badrummen får ljusgrå öländsk kalksten, Gillberga Hors, i fallande längder.Altanen får tåligare ljusgrå granitkeramik från Brickmate i ljust, naturtroget utföranden.
 • Blandare från Dornbracht.
 • Strömbrytare och kontakter Gira E2, dimbara. Centralsläckning.
 • Inbyggda högtalare från Pause.
 • Innerdörrarna blir extra höga, 2,2 meter och ekfanerade (eller om du föredrar målade).
 • Alla gavlar och skorstensstockar blir slätputsade naturgrå. Tak och innerväggar målas vita. Om du inte vill något annat.
 • Mycket gott om genomtänkt förvaring.


ENTRÉ MED GÄST-WC
Ljus och rymlig entré med 4 meter i nock. Takfönster. Garderob för ytterkläder.
Gäst-wc med takdusch, handfat på kommod och vägghängd wc.

STOR, LJUS SÄLLSKAPSDEL 
Platsbyggt kök med släta fronter i vacker dov grågrön kulör, Evening Shadow, med grepplist och rostfri bänkskiva. Köksö med skiva i Lindanäs kalksten som är mellangrå. Hyllor i stället för överskåp i köket. Köket utrustas med helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Inbyggnadsugn, micro och bred induktionshäll med höj- och sänkbar köksfläkt. Samtliga vitvaror från Miele. Det blir en ho både i fönsterkupan åt sydost och i arbetsbänken. Två takfönster, ljusschakt, altanen och fönsterkupor ger bra ljus i köket. 
Stilren öppen spis som kan avnjutas både från vardagsrummet och matplatsen vid altanen. Den murstock där öppna spisen är belägen kläs i grå kalksten, Gillberga Hors, eldstadsplan i svart järn och gnistskydd i glas. Den andra murstocken, där kyl/frys är placerad blir putsad naturgrå.

ORANGERI OCH ALTAN
Utanför matsalsdelen finns orangeri samt en rymlig altan om 9 m²  i sydost med härlig morgonsol, på sommaren har du sol fram till ca 16 på altanen. Orangeriet får vikparti mot altanen. När du viker bort altanpartiet upplevs orangeriet och altanen som en 20  m² stor altan varav en del är under tak. En härlig altan för träd och planteringar samt förstås perfekt att bara att sitta och njuta på. Det finns vattenutkastare, el och belysning på altanen och det är förberett för markis och infravärme. 

MASTER BEDROOM MED BADRUM EN SUITE
Rymligt master bedroom med härlig takhöjd. Två fönsterkupor, den ena mot Kommendörsgatan den andra mot Jungfrugatan. Garderobsvägg.
Rymligt och ljust badrum. Det är glasvägg mellan master och badrummet (om du inte vill något annat). Badkar och dubbla handfat på platsbyggd kommod med inbyggd spegel ovanför. Frostad glasdörr till vägghängd wc och ytterligare en frostad glasdörr till duschen med dubbla takmonterade duschar.

TRE SOVRUM, TVÄTTSTUGA OCH LOFT
Direkt från hallen (bredvid gäst-badrummet) nås det ena sovrummet som har takkupa och garderob.
Från hallen leder ett galleri till sällskapsdelen.
Tvättstuga/klädvård med tvättpelare från Miele, vask och överskåp. Dessutom finns linneskåp och städskåp.
Ovanför galleriet och tvättstugan finns ett förrådsloft om ca 6 m² som nås genom en lucka och med stege.
Två sovrum med fönsterkupa och varsina tre garderober.

 EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Platsbyggda bokhyllor.
 • Markis(sol- och vindstyrda).
 • Nedsänkt badkar på altanen.
 • Avfallskvarn
 • Luftkonditionering.
 • Bidédusch. Eller kanske en japansk wc? http://www.yotei.se
   

FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. 
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar, dörrar och köksfronter?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar marmor eller Silestone istället för rostfritt och kalksten? Eller trä?
 • Vill du hellre ha schackmönstrat golv eller tiljor? Ljusa eller mörka? Hårdlackade blanka?
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 


Arkitekt Patric Sahlén och inredningsarkitekt Emelie Hall guidar och stöttar dig om du vill ändra planlösning, färger och material. Vi på Siv Kraft ställer med glädje också alltid upp med vår erfarenhet, om du vill.

ALLMÄN BESKRIVNING

DRIFTKOSTNAD
Bostadsrättshavaren ska ha giltig hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Utöver årsavgiften skall medlemmarna betala hushållsel.

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren och cykelparkering samt barnvagnsförråd finns i en separat, mindre gårdsbyggnad.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 140 kr, förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brännaren 12, org.nr. 769600-2000 registrerades 1997-11-04. Föreningen förvärvade fastigheten juli 2018. Föreningen är en sk äkta Brf.

Föreningen har upprättat en ekonomisk plan för föreningens verksamhet. Uppgifterna i planen, förvärvskostnaden, beräkning av föreningens årliga kapital- och driftskostnader grundar sig på vid tiden för upprättandet kända förhållande. Taxebundna kostnader bygger på faktisk förbrukning, övriga driftskostnader är uppskattade till vad som anses vara marknadsmässigt.

Föreningen har ca 39,5 msek i skulder. Det finns en hyresrätt om ca 142 kvm samt en outhyrd hyreslokal (f.d. förrådsrum) om ca 100 kvm. Föreningen kommer att ha en renoveringsfond på ca 5 msek för bla framtida fasadrenovering. 

FASTIGHETEN
Fastighetsbeteckningen är Stockholm Brännaren 12 med adress Jungfrugatan 28 och Kommendörsgatan 27. Föreningen äger fastigheten (ej tomträtt). Byggnaden uppfördes 1889 (med värdeår 1930) och består av 17 st bostadslägenheter om 2 328 kvm, och 5 st lokaler fördelade på 372 kvm.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2010-12 Taket har lagts om i sin helhet, inkl nya rasskydd och takluckor, fönster målades om utvändigt.
1998 Tätskikt på gården renoverades och nya lanterniner installerades.
1981 Fasader renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I samband med vindsbyggnationen kommer elen i hela huset uppdateras och hissen renoveras samt dras upp till vinden. 
Om några år ska fasaden renoveras, det finns en renoveringsfond om 5 msek som täcker det.

Råvind med bra takhöjd

Råvind med bra takhöjd
Råvind med bra takhöjd

Huset

Utsikt från taket

Råvind med bra takhöjd
Råvind med bra takhöjd

Planritning

Alla bilder & planritning

Kontakt

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60