V.U.P. OM 147 M² MED HÄRLIG RYMD OCH 12 M² ALTAN

Scroll down
Kommendörsgatan 27,. 5 av 5 Tr. hiss till våningsplanet 147 m² boarea. 6 165 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud. 28 000 000 kr. Fast pris

Arkitektritad Vind Under Produktion i ett plan om 160 m² golvyta plus 12 m² härlig altan. Fantastisk rymd med drygt fyra meter i nock. Ljus öppen sällskapsdel med altan och öppen spis. Välutrustat kök med köksö och stort walk-in-skafferi. Master bedroom med walk-through-closet och lyxigt badrum en suite. Totalt tre sovrum och två badrum samt gäst-wc. Gott om smart förvaring. Var med och påverka. Inflytt sommaren 2020.

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT
Vinden Under Produktion byggs av InnovationDesign, en av Stockholms mest erfarna vindsbyggare som har byggt vindsvåningar sedan 90-talet.

 • Vinden har mycket goda förutsättningar, den är i ett plan med härlig rymd. Takhöjden är fantastiska 4 meter i nock. 
 • Total golvyta 160 m². Dessutom finns en härlig altan om ca 12 m² golvyta varav 4 m² under tak.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom i badrummen där det blir elburen golvvärme.
 • Tre fjärrstyrda takfönster och sju fönsterkupor. Helglasat altanskjutparti från Schüco. Dagsljus via Solartube i walk through closet..
 • Hårdvaxoljade ekgolv, 120 x 720 mm, lagda i klassiskt fiskbensmönster förutom master bedroom som får mjuk heltäckningsmatta. Hall, entrétrappa, skafferi samt badrummen får ljusgrå öländsk kalksten, Gillberga Hors, i fallande längder. Altanen får tåligare ljusgrå granitkeramik från Brickmate i ljust, naturtroget utföranden.
 • Blandare från Dornbracht.
 • Strömbrytare och kontakter Gira E2, dimbara. Centralsläckning.
 • Inbyggda högtalare från Pause.
 • Innerdörrarna blir extra höga, 2,2 meter och ekfanerade (eller om du föredrar målade).
 • Alla gavlar och skorstensstockar blir slätputsade naturgrå. Tak och innerväggar målas vita, om du inte vill något annat.
 • Mycket gott om genomtänkt förvaring.


ENTRÉ MED GÄST-WC
Ljus entré mitt i våningen med 4 meter i nock. Takfönster. Dubbla kapprum med skjutdörrar för ytterkläder. 
Gästbadrum med dusch, handfat på platsbyggd kommod och vägghängd wc. 

STOR, LJUS SÄLLSKAPSDEL
Den centralt placerade öppna spisen delar av köket från vardagsrummet och den stora matsalen samtidigt som den ger möjlighet för att hänga konst.
Platsbyggt kök med släta fronter i vacker dov grågrön kulör, Evening Shadow, med grepplist och rostfri bänkskiva. Köksö med skiva i Lindanäs kalksten som är mellangrå. Hyllor i stället för överskåp i köket. Köket utrustas med helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Inbyggnadsugn, micro och bred induktionshäll med höj- och sänkbar köksfläkt. Samtliga vitvaror från Miele. Det blir en ho både i köksön och i arbetsbänken. Fantastiskt gå-in-skafferi med platsbyggda hyllor. Två vinkylar från mQuvee. Två takfönster, altanen och fönsterkupor ger bra ljus i köket.
Imponerande öppen spis som kan avnjutas både från vardagsrummet och matplatsen vid altanen. Den murstock där öppna spisen är belägen kläs i grå kalksten, Gillberga Hors, eldstadsplan i svart järn och gnistskydd i glas. Den andra murstocken, där vedförvaringen är placerad blir putsad naturgrå.

ALTAN
Utanför sällskapsdelen ligger en rymlig altan om åtta m² (12 m² golvyta) med härlig morgonsol. På sommaren har du sol fram till ca 14 på främre delen av altanen och sedan kommer den tillbaka en sväng på kvällen. Bra altan för träd och planteringar och förstås perfekt att bara att sitta och njuta på. Altanen får ett helglasat tvådelat skjutparti från Schüco. Det finns vattenutkastare, el och belysning på altanen och det är förberett för markis och infravärme. 

MASTER BEDROOM MED WALK THROUGH CLOSET OCH BADRUM EN SUITE
Genom en skjutdörr från hallen och sällskapsdelen når du walk through closet och master bedroom. I första delen av w.t.c. döljs tvättpelare och skåp för smutstvätt med arbetsskiva och överskåp för t.ex. tvättmedel bakom höga dubbeldörrar. Dessutom finns det ett städskåp intill. Fem höga garderober samt linneskåp går du förbi på vägen in till master. Ovanför w.t.c. finns ett förvaringsloft som nås genom en taklucka och en utdragbar stege. Eller föredrar du garderober/skåp ända upp i nock? Ljusschakt i taket längs med w.t.c.ger bra dagsljus.
Rymligt master bedroom med härlig takhöjd. Master har mjuk heltäckningsmatta från Ogeborg (om du inte vill något annat). Två fönsterkupor, den ena mot Kommendörsgatan den andra mot Jungfrugatan. Praktiskt förråd placerat under snedtaket bakom sängen. 
Rymligt och ljust badrum en suite med fönsterkupa. Fristående badkar och dubbla handfat på platsbyggd kommod med inbyggd spegel ovanför. Bredvid kommoden bakom en glasvägg finns dusch med takdusch. Frostad glasdörr till vägghängd wc.

SOVRUM
Direkt från hallen nås det ena sovrummet som har takkupa och platsbyggd garderob. Plats för arbetsbord. 
Det andra sov-/arbetsrummet nås från vardagsrummet. Det har takkupa mot Kommendörsgatan.

 EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Platsbyggda bokhyllor.
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Tempererat vinrum.
 • Avfallskvarn
 • Luftkonditionering.
 • Bidédusch. Eller kanske en japansk wc? http://www.yotei.se
 • Torkskåp
   

FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. 
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar, dörrar och köksfronter?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar marmor eller Silestone istället för rostfritt och kalksten? Eller trä?
 • Vill du hellre ha schackmönstrat golv eller tiljor? Ljusa eller mörka? Hårdlackade blanka?
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 


Arkitekt Patric Sahlén och inredningsarkitekt Emelie Hall guidar och stöttar dig om du vill ändra planlösning, färger och material. Vi på Siv Kraft ställer med glädje också alltid upp med vår erfarenhet, om du vill.

ALLMÄN BESKRIVNING

DRIFTKOSTNAD
Bostadsrättshavaren ska ha giltig hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Utöver årsavgiften skall medlemmarna betala hushållsel.

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren och cykelparkering samt barnvagnsförråd finns i en separat, mindre gårdsbyggnad.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 140 kr, förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brännaren 12, org.nr. 769600-2000 registrerades 1997-11-04. Föreningen förvärvade fastigheten juli 2018. Föreningen är en sk äkta Brf.

Föreningen har upprättat en ekonomisk plan för föreningens verksamhet. Uppgifterna i planen, förvärvskostnaden, beräkning av föreningens årliga kapital- och driftskostnader grundar sig på vid tiden för upprättandet kända förhållande. Taxebundna kostnader bygger på faktisk förbrukning, övriga driftskostnader är uppskattade till vad som anses vara marknadsmässigt.

Föreningen har ca 39,5 msek i skulder. Det finns en hyresrätt om ca 142 kvm samt en outhyrd hyreslokal (f.d. förrådsrum) om ca 100 kvm. Föreningen kommer att ha en renoveringsfond på ca 5 msek för bla framtida fasadrenovering. 

FASTIGHETEN
Fastighetsbeteckningen är Stockholm Brännaren 12 med adress Jungfrugatan 28 och Kommendörsgatan 27. Föreningen äger fastigheten (ej tomträtt). Byggnaden uppfördes 1889 (med värdeår 1930) och består av 17 st bostadslägenheter om 2 328 kvm, och 5 st lokaler fördelade på 372 kvm.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2010-12 Taket har lagts om i sin helhet, inkl nya rasskydd och takluckor, fönster målades om utvändigt.
1998 Tätskikt på gården renoverades och nya lanterniner installerades.
1981 Fasader renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I samband med vindsbyggnationen kommer elen i hela huset uppdateras och hissen renoveras samt dras upp till vinden. 
Om några år ska fasaden renoveras, det finns en renoveringsfond om 5 msek som täcker det.

Planritning 147 kvm

Planritning 147 kvm
Planritning 147 kvm

Sektion

Huset

Planritning 147 kvm
Planritning 147 kvm

Utsikt från taket

Alla bilder & planritning

Kontakt

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60