V.U.P. OM 275 m² I ETT PLAN NÄRA ÖSTERMALMSTORG.

Scroll down
Kommendörsgatan 27, VUP. 5 av 5 Tr. hiss in i våningen. 275 m² boarea. 12 030 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud. 51 980 000 kr. Fast pris

Vind Under Produktion i ett plan med total golvyta 306 m² plus 20 m² altaner på bästa läge ett par minuter från Östermalmstorg. Fantastisk rymd med drygt fyra meter i nock. En vind med mycket goda förutsättningar. Var med och påverka. Inflyttning våren 2020

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT
Vinden Under Produktion byggs av InnovationDesign, en av Stockholms mest erfarna vindsbyggare som har byggt vindsvåningar sedan 90-talet.Vindsvåningen blir i ett plan, vilket är ovanligt för en så stor våning. Sex möjliga sovrum.

 • Vinden har mycket goda förutsättningar, den är i ett plan med härlig rymd. Takhöjden är fantastiska 4,20 meter i nock. Entrén blir ungefär mitt i våningen.
 • Total golvyta 309 m² samt altaner om totalt ca 20 m² golvyta.
 • Hela våningen får vattenburen golvvärme förutom i badrummen där det blir elburen golvvärme.
 • Sex fjärrstyrda takfönster och elva fönsterkupor. Altanparti och altandörr från Schüco. 
 • Hårdvaxoljade ekgolv, 120 x 720 mm, lagda i klassiskt fiskbensmönster förutom walk in closet och master bedroom som får mjuk heltäckningsmatta. Hall, entrétrappa, skafferi samt badrummen får ljusgrå öländsk kalksten, Gillberga Hors, i fallande längder. Klädvårdsrummet och altanerna får tåligare ljusgrå granitkeramik i ljusa och naturtrogna utföranden, Brickmate.
 • Blandare från Dornbracht.
 • Strömbrytare och kontakter Gira E2, dimbara. Centralsläckning.
 • Inbyggda högtalare från Pause.
 • Innerdörrarna blir extra höga, 2,2 meter och ekfanerade (eller om du föredrar målade).
 • Alla gavlar och skorstensstockar blir slätputsade naturgrå. Tak och innerväggar målas vita. Om du inte vill något annat.
 • Mycket gott om genomtänkt förvaring.


ENTRÉ MED GÄST-WC
Ljus rymlig entré med 4 meter i nock mitt i våningen. Hiss in i våningen. Takfönster. Kapprum för ytterkläder och garderober.
Gäst-wc med takdusch, handfat på kommod och vägghängd wc.

SÄLLSKAPSDEL OM NÄSTAN 100 m²
Höga dubbeldörrar i glas och smide öppnas upp från hallen mot sällskapsdelen. Den centralt placerade öppna spisen delar av köket från vardagsrummet och den stora matsalen samtidigt som den ger möjlighet för att hänga konst.

Platsbyggt kök med släta fronter i vacker dov grågrön kulör, Evening Shadow, med grepplist och rostfri bänkskiva. Köksö med bardel i Lindanäs kalksten som är mellangrå. Hyllor i stället för överskåp i köket. Köket utrustas med helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Inbyggnadsugn, micro och bred induktionshäll med höj- och sänkbar köksfläkt. Samtliga vitvaror från Miele. Det blir en ho både i köksön och i arbetsbänken. Fantastiskt gå-in-skafferi med platsbyggda hyllor. Två vinkylar från mQuvee. Två takfönster och fönsterkupor ger bra ljus i köket.
Imponerande öppen spis som kan avnjutas både från vardagsrummet och matplatsen vid altanen. Den murstock där öppna spisen är belägen kläs i grå kalksten, Gillberga Hors, eldstadsplan i svart järn och gnistskydd i glas. Den andra murstocken, där vedförvaringen är placerad blir putsad naturgrå.

ALTAN.
Utanför sällskapsdelen ligger en altan om åtta m² (12 m² golvyta). Altanen  får ett helglasat tvådelat skjutparti från Schücco. Det finns vattenutkastare, el och belysning på altanen och det är förberett för markis och infravärme. 

TVÅ SOVRUM, BADRUM, KONTOR/ALLRUM OCH KLÄDVÅRDSRUM
Två ungefär lika stora sovrum med varsin fönsterkupa och två garderober var.
Ljust badrum med fönsterkupa och takfönster. Badrummet får dubbla handfat på kommod, inbyggt badkar, separat takdusch bakom glasvägg och vägghängd wc. Uppvärmd vägg för varma morgonrockar och handdukar.
Stort, ljust kontor/allrum (eller sovrum?) med två fönsterkupor.
Tvättstugan utrustas med Miele tvättmaskin och torktumlare. Torkskåp från Nimo. Arbetsbänk med ho och överskåp för tvättmedel och annat man behöver. Arbetsytor i ljus kvartskomposit från Jetstone. Städskåp. Plats för ångstation.

MASTER BEDROOM MED WALK THROUGH CLOSET, WALK IN CLOSET OCH BADRUM MED ALTAN EN SUITE
Master bedroom har mjuk heltäckningsmatta från Ogeborg. Fönsterkupa. 
Skjutdörr till ljus walk in closet som har platsbyggda inredda garderober ända upp till tak. Fönsterkupa.
Skjutdörr till walk through closet med platsbyggd inredd förvaring, två takfönster och mysig heltäckningsmatta.
Ljust badrum med inbyggt badkar, dubbla handfat på platsbyggd kommod med inbyggd spegel ovanför, vägghängd wc och stor dusch med sittbänk. Duschen får glasdörrar och har hel fönstervägg mot altanen. 
Direkt utgång till altan om nio m². Altanen har belysning, eluttag och vattenutkastare.

OCH ETT GÄST-/TV-RUM
I anslutning till vardagsrummet bakom spröjsad glasvägg och dörr finns ett kombinerat gäst- och TV-rum med två fönsterkupor.

EXEMPEL PÅ TILLVAL

 • Platsbyggda bokhyllor.
 • Markiser (sol- och vindstyrda).
 • Tempererat vinrum.
 • Luftkonditionering.
 • Bidédusch. Eller kanske en japansk wc? http://www.yotei.se
 • Du kanske vill göra om masters badrum till bastu med dusch och lägga badrummet i w.t.c?
   

FÖRSLAG PÅ VAD DU KAN ÄNDRA

 • Planlösningen. Du kanske vill ha fler eller färre sovrum? Du kanske vill lägga master bedroom i hörnrummet (kontor/allrum) i stället?
 • Färger. Du kanske vill ha andra färger på väggar, dörrar och köksfronter?
 • Bänkskivor. Du kanske föredrar marmor eller Silestone istället för rostfritt och kalksten? Eller trä?
 • Vill du hellre ha schackmönstrat golv eller tiljor? Ljusa eller mörka? Hårdlackade blanka?
 • Vill du ha murstockarna och gavelväggarna vita i stället för naturputsade så går det utmärkt. 


Arkitekt Patric Sahlén och inredningsarkitekt Emelie Hall guidar och stöttar dig om du vill ändra planlösning, färger och material. Vi på Siv Kraft ställer med glädje också alltid upp med vår erfarenhet, om du vill.

ALLMÄN BESKRIVNING

DRIFTKOSTNAD
Bostadsrättshavaren ska ha giltig hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Utöver årsavgiften skall medlemmarna betala hushållsel.

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren och cykelparkering samt barnvagnsförråd finns i en separat, mindre gårdsbyggnad.

PARKERING
Boendeparkering gäller. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information, se www.stockholm.se/trafikstadsplanering.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 1 140 kr, förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brännaren 12, org.nr. 769600-2000 registrerades 1997-11-04. Föreningen förvärvade fastigheten juli 2018. 

Föreningen har upprättat en ekonomisk plan för föreningens verksamhet. Uppgifterna i planen, förvärvskostnaden, beräkning av föreningens årliga kapital- och driftskostnader grundar sig på vid tiden för upprättandet kända förhållande. Taxebundna kostnader bygger på faktisk förbrukning, övriga driftskostnader är uppskattade till vad som anses vara marknadsmässigt.

Föreningen har ca 39,5 msek i skulder. Det finns en hyresrätt om ca 140 kvm samt en outhyrd hyreslokal (f.d. förrådsrum) om ca 100 kvm. Föreningen kommer att ha en renoveringsfond på ca 5 msek för bla framtida fasadrenovering. 

JURIDISK PERSON
Kan godkännas (se stadgarna).

FASTIGHETEN
Fastighetsbeteckningen är Stockholm Brännaren 12 med adress Jungfrugatan 28 och Kommendörsgatan 27. Föreningen äger fastigheten (ej tomträtt). Byggnaden uppfördes 1889 (med värdeår 1930) och består av 17 st bostadslähenheter om 2 328 kvm, och 5 st lokaler fördelade på 372 kvm.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2010-12 Taket har lagts om i sin helhet, inkl nya rasskydd och takluckor, fönster målades om utvändigt.
1998 Tätskikt på gården renoverades och nya lanterniner installerades.
1981 Fasader renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I samband med vindsbyggnationen kommer elen i hela huset uppdateras och hissen renoveras och dras upp till vinden. 
Båda entréerna, Kommendörsgatan och Jungfrugatan, kommer att fräschas upp och ett nytt tak över cykelstället kommer att byggas.
Om några år ska fasaden renoveras, det finns en renoveringsfond om 5 msek som täcker det.

Råvind med bra takhöjd

Råvind med bra takhöjd
Råvind med bra takhöjd

Råvind med bra takhöjd

Utsikt

Råvind med bra takhöjd
Råvind med bra takhöjd

Utsikt från altan sommartid

Alla bilder & planritning

Kontakt

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60

Claes Sjödahl

Claes Sjödahl

Projektledare & fotograf

claes@sivkraft.se
070-240 32 32