ITALIENSKT HUS OM 216 M² MED VACKER UTSIKT OCH PRIVAT TRÄDGÅRD.

Scroll down
Umbrien. La Colle Alta Recidence, Hus 3. 565 200 Euro.

Perfekt planerat parhus i två plan beläget i vackert gamlat stenhus. Privat trädgård om 335 kvm med fin utsikt. Tillgång till simvänlig infinity-pool. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med öppen spis. Två utgångar från vardagsrummet mot uteplatsen och trädgården. Privat sovrumsdel varav den ena (av två) master bedroom har två utgångar mot uteplatsen. Totalt fyra sovrum och fyra badrum. Lägenheten är under produktion och är del av en Italiensk Borgo (bondgård) från 1800-talet. Inflyttning sommaren 2019.

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT
Projektet omfattas av sex hus varav tre är fristående med egna tomter. Husen, som har varit delar av en gammal bondgård, plockas ner sten för sten och ursprungsrenoveras. Allt som går att återanvända används vid restaureringen. Invändigt blir de moderna bostäder i varierande storlekar.
Husen ligger högt på en bergssluttning med vacker utsikt över Nicconedalen. I anslutning till husen finns en infinity-pool. Varje bostad får en egen trädgård. Dessutom finns en gemensam trädgård samt parkeringsplatser för husägarna och deras gäster.
Husen i detta projekt kommer att ha en ecoinriktning. Uppsamling av regnvatten för användning till bevattning och pool. Dricksvatten från egen brunn. Avloppsvattnet renas gm en biologisk cykel och återgår till naturen. Solfångare som producerar el, återanvändning av byggmaterial m.m. 
Säljarna har genomfört flera liknande projekt i trakten bl.a. lite längre ner i backen.

 • Totalt 216 italienska kvm varav är 176 kvm på entréplanet och 40 kvm på övre planet. I italien räknas ytterväggarna in i kvadratmetrarna så vi brukar säga att man kan räkna bort ca.15 % för att boarean ska stämma med svensk standard.
 • Egen trädgård om 335 kvm.
 • Golv i huset blir terrakottaklinker.
 • Samtliga väggar putsas.
 • Badrummen får kakel och klinker.
 • Gemensam infinity-pool om 16m x 7m.
 • Uppvärmning gm vattenfyllda radiatorer som är drivna av gas, och öppen spis. Förberett för luftkonditionering.
   

När du köper fastighet i Italien hör det inte till det normala att inredningen ingår på samma sätt som vi är vana vid här i Sverige. Oftast ingår t.ex. ingen köksinredning eller utrustning. Säljarna här arbetar dock på ett liknande sätt som vi gör i Sverige. Här ingår det mesta av inredningen.

ENTRÉ OCH SÄLLSKAPSDEL
Välkomnande och trevlig entré. Vid första anblicken möts du av en trevlig hall som leder ut mot uteplatsen.
Sällskapsdel med öppna spisen och två separata dubbeldörrar ut mot altan med pergola. Kök och matplats i öppen planlösning. Ett enkelt kök utrustat med kylskåp, diskmasin och spis med ugn ingår i köpet. Innanför köket ligger en tvättstuga och innanför tvättstugan ligger gäst-wc med dusch och fönster. 

MASTER BEDROOM MED BADRUM EN SUITE
I den andra änden av nedre plan ligger den privata sovrumsavdelningen. Masterbedrom är trevligt med ett fönster och två dubbeldörrar som lederut mot uteplatsen. Oinredd walk in closet.
Badrummet, som är halvt öppet med handfat bakom öppen vägg, utrustas med separat dusch och separat wc.

TVÅ SOVRUM MED TILLHÖRANDE BADRUM
I den privata sovrumsavdelningen finns ytterligare två sovrum, båda med fönster och plats för garderob.
Badrum med wc, handfat, dusch och fönster. 

MASTER BEDROOM NR. TVÅ MED BADRUM EN SUITE
Från sällskapsdelen leder en trappa upp till ytterligare ett stort sovrum med två fönster. Här finns det gott om plats för garderobsvägg och en arbetshörna. Tillhörande badrum en suite med wc, dusch och handfat. Även badrummt har ett fönster.

TERRASS OCH TRÄDGÅRD
Trädgården om 335 kvm kommer att få en grundstruktur med matjord och inhägnad. Terrassen kommer att delvis få en mysig pergola. Trädgårdsmästaren ställer gärna upp med råd och tips. Hen kan också sköta trädgården när du inte är där om du vill.

UMBRIEN

Umbrien, även kallad Italiens gröna hjärta ligger ungefär mitt i Italien. Projektet ligger på gränsen till Toscana. Det är ungefär två timmars bilresa från Florens, ca 13 mil, och två och en halv timme, 20 mil, från Rom. Huvudstaden i regionen är Perugia, en gammal etruskisk stad som sedan 1308 är en universitetsstad. I Perugia finns en internationell flygplats, men tyvärr inga direktflyg från Sverige. La Colle Alta, ett kluster av gamla ladugårdsbyggnader som nu håller på att restaureras, ligger på ett berg i Nicconedalen nära gränsen till Toscana. Närmaste stad, Umbertide, ligger en kvarts bilresa bort. En väldigt bra restaurang ligger vid foten av berget. Umbrien passar dig som älskar italiensk husmanskost med fantastiska råvaror, goda viner, kultur, historia och kanske tycker om att vandra, rida och spela lite golf. Du kanske vill odla lite själv och bara njuta av de sköna omgivningarna.

KOSTNADER VID KÖP AV FASTIGHET I CAMPECOLLE ALTO

 • Köparen betalar 10 % av den officiella köpeskillingen i ”IVA” (moms). (3 % om det är en permanentbostad).
 • Köparen betalar 3 % av köpeskillingen i mäklararvode.
 • Köparen betalar 50 euro ”catasto” i den här kommunen. För permanentbostäder utgår ingen ”catasto”.
 • Köparen betalar ca 3 000-3 500 euro till Notarius Publicus för olika kontroller samt kontraktet.
 • Köparen betalar upp till 500 euro för registrering av köpet i olika officiella böcker.


FASTA KOSTNADER
Du får räkna med en fast årskostnad för huset på mellan 15-17 euro/kvm. Detta inkluderar den fasta kostnaden för vatten, el, gas, kommunalskatt samt skötseln av den gemensamma poolen och trädgården. Det finns separata mätare för el, gas och vatten, du betalar för det du konsumerar.

Säg till så mejlar vi över en PDF där du kan läsa mer om hur det går till att köpa i den här delen av Italien.

Gemensam pool

Gemensam pool
Gemensam pool

Utsikt Montone

Fantastisk arkitektur

Gemensam pool
Gemensam pool

Siteplan

Alla bilder & planritning

Kontakt

Louisa Falkenberg

Louisa Falkenberg

Fastighetsmäklare

louisa@sivkraft.se
070-742 26 05

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60