ITALIENSKT HUS OM 116 M² MED VACKER UTSIKT OCH PRIVAT TRÄDGÅRD.

Scroll down
Umbrien. La Colle Alta Recidence, Hus 4. 420 000 Euro.

Perfekt planerat friliggande stenhus i ett plan med loft. 509 kvm tomt med ett stort gammalt fikonträd. Vacker, rofylld utsikt. Tillgång till simvänlig infinity-pool. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med öppen spis som kan avnjutas från såväl vardagsrum som kök. Två utgångar från vardagsrunmmet mot uteplatsen och trädgården. Master bedroom med badrum en suite. Två badrum varav ett med tillhörande tvättstuga. Huset är under produktion och är del av en Italiensk Borgo (bondgård) från 1800-talet. Inflyttning sommaren 2019.

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT
Projektet omfattas av sex hus varav tre är fristående med egna tomter. Husen, som har varit delar av en gammal bondgård, plockas ner sten för sten och ursprungsrenoveras. Allt som går att återanvända används vid restaureringen. Invändigt blir de moderna bostäder i varierande storlekar.
Husen ligger högt på en bergssluttning med vacker utsikt över Nicconedalen. I anslutning till husen finns en infinity-pool. Varje bostad får en egen trädgård. Dessutom finns en gemensam trädgård samt parkeringsplatser för husägarna och deras gäster.
Husen i detta projekt kommer att ha en ecoinriktning. Uppsamling av regnvatten för användning till bevattning och pool. Driksvatten från egen brunn. Avloppsvattnet renas gm en biologisk cykel och återgår till naturen. Solfångare som producerar el, återanvändning av byggmaterial m.m. 
Säljarna har genomfört flera liknande projekt i trakten bl.a. lite längre ner i backen.

 • Totalt 116 italienska kvm varav är 91 kvm på entréplanet och 25 kvm på loftet. I italien räknas ytterväggarna in i kvadratmetrarna så vi brukar säga att man kan räkna bort ca.15 % för att boarean ska stämma med svensk standard.
 • Egen trädgård om 509 kvm.
 • Golv i huset blir terrakottaklinker.
 • Samtliga väggar putsas.
 • Badrummen får kakel och klinker.
 • Gemensam infinity-pool om 16m x 7m.
 • Uppvärmning gm vattenfyllda radiatorer som är drivna av gas, och öppen spis. Förberett för luftkonditionering.
   

När du köper fastighet i Italien hör det inte till det normala att inredningen ingår på samma sätt som vi är vana vid här i Sverige. Oftast ingår t.ex. ingen köksinredning eller utrustning. Säljarna här arbetar dock på ett liknande sätt som vi gör i Sverige. Här ingår det mesta av inredningen.

ENTRÉ
Välkomnande entré som leder in i sällskapsdelen. Vid första anblicken möts du av den öppna spisen och två separata dubbeldörrar som leder ut mot altan med pergola. En spiraltrappa leder upp till det övre planet där galleriet ligger.

SÄLLSKAPSDEL, TVÄTTSTUGA OCH GÄST-WC
Kök, matplats och sällskapsdel i öppen planlösning med öppen spis och utgångar till terrassen och trädgården. Ett enkelt kök utrustat med kylskåp, diskmasin och spis med ugn ingår i köpet. 
Innanför köket ligger en tvättstuga och innanför tvättstugan ligger gäst-wc med fönster.   

MASTER BEDROOM MED BADRUM EN SUITE
Intill sällskapsdelen ligger ett trevligt sovrum med två stora fönster. Här finns plats för dubbelsäng. Badrummet, som även det har ett fönster, utrustas med dusch, handfat och wc.

ÖPPET LOFT
Från hallen leder en spiraltrappa upp till galleriet. Innertaket har stora bjälkar och ett karaktäristiskt terrakottatak. Fönster.

TERRASS OCH TRÄDGÅRD
Trädgården, 509 kvm, med magisk utsikt kommer att få en grundstruktur med matjord och inhägnad. Terrassen kommer att delvis få en mysig pergola. Trädgårdsmästaren ställer gärna upp med råd och tips. Hen kan också sköta trädgården när du inte är där om du vill.

UMBRIEN

Umbrien, även kallad Italiens gröna hjärta ligger ungefär mitt i Italien. Projektet ligger på gränsen till Toscana. Det är ungefär två timmars bilresa från Florens, ca 13 mil, och två och en halv timme, 20 mil, från Rom. Huvudstaden i regionen är Perugia, en gammal etruskisk stad som sedan 1308 är en universitetsstad. I Perugia finns en internationell flygplats, men tyvärr inga direktflyg från Sverige. La Colle Alta, ett kluster av gamla ladugårdsbyggnader som nu håller på att restaureras, ligger på ett berg i Nicconedalen nära gränsen till Toscana. Närmaste stad, Umbertide, ligger en kvarts bilresa bort. En väldigt bra restaurang ligger vid foten av berget. Umbrien passar dig som älskar italiensk husmanskost med fantastiska råvaror, goda viner, kultur, historia och kanske tycker om att vandra, rida och spela lite golf. Du kanske vill odla lite själv och bara njuta av de sköna omgivningarna.

 

KOSTNADER VID KÖP AV FASTIGHET I CAMPECOLLE ALTO

 • Köparen betalar 10 % av den officiella köpeskillingen i ”IVA” (moms). (3 % om det är en permanentbostad).
 • Köparen betalar 3 % av köpeskillingen i mäklararvode.
 • Köparen betalar 50 euro ”catasto” i den här kommunen. För permanentbostäder utgår ingen ”catasto”.
 • Köparen betalar ca 3 000-3 500 euro till Notarius Publicus för olika kontroller samt kontraktet.
 • Köparen betalar upp till 500 euro för registrering av köpet i olika officiella böcker.


FASTA KOSTNADER
Du får räkna med en fast årskostnad för huset på mellan 15-17 euro/kvm. Detta inkluderar den fasta kostnaden för vatten, el, gas, kommunalskatt samt skötseln av den gemensamma poolen och trädgården. Det finns separata mätare för el, gas och vatten, du betalar för det du konsumerar.

Säg till så mejlar vi över en PDF där du kan läsa mer om hur det går till att köpa i den här delen av Italien.

 

Montone

Montone
Montone

Här kommer poolen att ligga

Under restaurering

Montone
Montone

Utsikten känns oändlig

Alla bilder & planritning

Kontakt

Louisa Falkenberg

Louisa Falkenberg

Fastighetsmäklare

louisa@sivkraft.se
070-742 26 05

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60