Takvåning i två plan på Södermalm om 146 m² med 33 m² altan i väster, söder och öster.

Beskrivning

Takvåning med fantastisk altan om 33 m² i tre väderstreck med sol från morgon till kväll. Ljus och luftig med stora fönster, generösa sällskapsytor och raka väggar. Två stora badrum varav det ena har bastu. Gäst-wc. Garage i huset. Juridisk person kan godkännas. Ring Sofie Fust, 0708-604461 eller Louisa Falkenberg, 0707 422 605 för bokning av visning.

Information

Planlösning

GENERELLT FÖR TAKVÅNINGEN:

  • Raka väggar och bra takhöjd.
  • Etagevåning. Entréplan om 108 m² och övre plan om 40 m².
  • Vågigt sedum- (sedummossa) tak som ändrar färg med årstiderna. 
  • Stora "vridglidfönster" som är väldigt praktiska att öppna då de öppnas helt utanför rummet och kan även vridas 180 grader så att man kan putsa utsidan inifrån. Fönstren varierar i höjd mellan 1,3 meter till 2 meter beroende på takets sinuskurva.
  • Massivt oljat ekgolv i hela våningen förutom badrum och hall som har grått klinkergolv.
  • Vita snickerier och vitmålade dörrar i massivt trä.
  • Fönsterbänkar i Ölandskalksten


ENTRÉPLAN
Entréplanet med 2,7 meter i tak under det övre planet. I resten av våningen är det ett böljande tak som går från 2,7 meter till hela 3,4 meter.

ENTRÉ MED GÄST-WC
Hall med avhängning av ytterkläder samt städskåp och garderob. Gäst-wc med vägghängd wc och handfat med kommod.

SÄLLSKAPSRUM OCH MATSAL
Ljust vardagsrum med mycket fönster och utgång till altanen. Plats för stort matbord. Trappa och handledare i oljad ek och räcke i borstad stål.

KÖK MED MATPLATS
Kök från Marbodal med släta vita fronter och grepplist. Bänkskiva i vit granit och rostfri diskbänk med undermonterad diskho samt målad glasskiva som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn med ångfunktion i rostfritt och mikro. Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Alla maskiner är från Huskvarna. Blandare från Tapwell.

MASTER BEDROOM
Generöst master bedroom med badrum en suite. Garderobsvägg och tre fönster ut mot Östgötagatan samt två fönster ut mot altanen. Ljust badrum med fönster ut mot Östgötagatan. Vägghängd wc, dubbelhandfat med kommod, handdukstork i blankpolerat rostfritt stål, badkar från Svedbergs, dusch bakom glasade väggar, takduschblandare från Tapwell.

SOVRUM
Mindre sovrum vid sällskapsdelen med ett fönster ut mot gården.

ALTAN
Solig altan i väster-, söder- och österläge om 33 m². Helglasat parti in mot sällskapsdelen och köket. Altanen har trädäck i odlad teak och räcke i härdat glas.

ÖVRE PLAN
Övre plan har ett ljust TV-rum/allrum med tre fönster som vetter ut mot det böljande sedumtaket. Stort dressing room. Möjligt finns att bygga två bra sovrum. Se alternativ planlösning.

BADRUM 
Ljust badrum med bastu. Vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork i blankpolerat rostfritt stål, dusch bakom glasade väggar, takduschblandare från Tapwell. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Fönster ut mot Östgötagatan och sedumtaket.

FRÅGOR TILL SÄLJAREN

VAD ÄR BÄSTA MED VÅNINGEN?
"Det jag älskar mest med vår lägenhet är rymden och den fria sikten över takåsarna. Det är nära till himlen. På vintern slalomåkarna i den upplysta Hammarby backen. På sommaren balkongen där det alltid är sol eller skugga någonstans".

VAD ÄR BÄSTA MED LÄGET?
"Att bo på den här delen av söder innebär närhet till allt från kulinariska upplevelser, roliga affärer, tunnelbanor och bussar som går nästan jämt. Och Coop förstås som har generösa öppettider och ett utmärkt sortiment".

Övrigt

FÖRRÅD
Källarförråd om ca 4 m2.

TVÄTTSTUGA
Bostadsrättsföreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fiber genom Stokab.

GARAGE
Garageplatserna förmedlas av vårt förvaltningsbolag Stockholmia, med kontor på Blekingegatan 46. Driften hanteras av Parkando AB. En parkeringsplats kostar från 1 800 kr exkl. moms per månad. De dyraste platserna ligger på 2 200 kr exkl. moms. Säkerheten i garaget är hög med elektroniska passerbrickor och gallerportar som sektionerar garaget. 

CYKELRUM
Finns i källaren.

BRF

Brf Söders tak 1 (org. nr 769621-9802) bildades i mars 2011 och består av totalt 32 lägenheter, 18 garageplatser samt en lokal som upplåts med hyresrätt.

Föreningen äger fastigheten Obelisken 27, med adress Östgötagatan 48A, 48, 50, 52 samt Blekingegatan 48. Föreningen ingår i en så kallad tredimensionell fastighetsbildning. Det innebär att fastigheten är avgränsad i höjd och djupled, vilket resulterar i att våningsplan och anläggningar inom samma byggnadskonstruktion kan ligga på skilda fastigheter och därmed ha olika ägare.

Brf Söders tak 1 godkänner även juridiska personer som köpare, under förutsättning att andelen juridiska personer är enligt de regler som är fastställda för att inte anses som en oäkta förening.

Föreningen ingår i en så kallad tredimensionell fastighetsbildning. Det innebär att fastigheten är uppförd mellan, över och bredvid andra fastigheter som vi delar gemensamhetsutrymmen med. Porten 48A leder till en byggnadskropp som, förutom kontorslokalerna i gatuplanet, är föreningens egna. I portarna Östgötagatan 48–52 samt Blekingegatan 48 delar föreningen trapphus med en hyresfastighet och, på den senare adressen, bostadsrättsföreningen Söders tak 3. Mot gården på Blekingegatan 48 äger föreningen en kontorslokal som hyrs ut till företag.

Dokument

Bilder

Plats för både matgrupp, blommor och solstolar
Plats för både matgrupp, blommor och solstolar
 Altan om 33 m² i tre väderstreck med sol från morgon till kväll.
Altan om 33 m² i tre väderstreck med sol från morgon till kväll.
Detaljbild
Detaljbild
Grönskande träd och en massa himmel
Grönskande träd och en massa himmel
DSC 9254-HDR
DSC 9254-HDR
Plats för utemöbler
Plats för utemöbler
Vacker omgivning
Vacker omgivning
Stort och ljust master bedroom med badrum en suite
Stort och ljust master bedroom med badrum en suite
Master badrum
Master badrum
Master badrum
Master badrum
Skrivhörna i köket
Skrivhörna i köket
Kök
Kök
Kök med utgång till altanen
Kök med utgång till altanen
Gäst WC i entrén
Gäst WC i entrén
Badrum med bastu på övre plan
Badrum med bastu på övre plan
Matplats för många vänner
Matplats för många vänner
Övre plan med klädkammare
Övre plan med klädkammare
Övre plan med badrum
Övre plan med badrum
Sällskapsdel med utgång till altanen
Sällskapsdel med utgång till altanen
Garage
Garage
DSC 9472-HDR-Pano
DSC 9472-HDR-Pano
DSC 9349-HDR
DSC 9349-HDR

Planritningar

Entréplan
Entréplan
Planritning övre plan
Planritning övre plan
Alternativ planlösning övre plan
Alternativ planlösning övre plan

Kontaktperson

Adress

Östgötagatan 52
11664 Stockholm

Adress

Östgötagatan 52
11664 Stockholm