Claes Sjödahl

Projektledare & Fotograf

2003 klev Claes in på kontoret för att hjälpa till med att flytta några möbler. Och han är fortfarande kvar. Claes är den som kommer på de bästa lösningarna på kniviga och praktiska problem. Han är tekniskt begåvad och nördigt intresserad av att skaffa sig kunskap om allt från bergvärme till solpaneler och microodling. Dessutom är det han som tar alla våra fina bilder. Claes är en äkta filantrop vilket inte gör saken sämre. Claes blev delägare 2006.

fem frågor till Claes Sjödahl

 

Designklassiker som aldrig blir omodern?

Triplex-pendeln. Lampan, som såg dagens ljus på 30-talet, har mest använts inom industrin. Den är vacker, funktionell och passar också bra i vardagsrummet och köket.

Konstverk du drömmer om att köpa?

En skulptur av Hertha Hilfon skulle stå fint på en änglatrappa. Hennes stora ansikten är fantastiska och fyller rummet med en speciell känsla. Kanske en dag…

Sveriges snyggaste byggnad?

Stadshuset i Stockholm. Det ligger väldigt vackert vid Riddarfjärden. Spegelbilden av denna byggnad är kanske ännu vackrare. Kanske världen vackraste byggnad!

Bästa konstmuseeet i världen?

Peggy Guggenheim Museum i Venedig blev jag väldigt inspirerad av. Trädgården, arkitekturen, läget, målningarna och de häftiga skulpturerna.

Möbel som betyder mycket för dig?

Farfars köpmansdisk som han hade sina smidesverktyg i. Idag står den på landet lagom uppsnyggad.

 

 

 

Vill du sälja din bostad? Kontakta oss så hjälper vi dig!