Att sälja råvind med oss

Sälja råvind

För en bostadsrättsförening kan början på en god ekonomi starta på vinden. Ofta är det här fastighetens dolda tillgångar finns. Fler boende i huset ger ett ökat avgiftsunderlag samtidigt som köpeskillingarna från de nya medlemmarna ger föreningens kassa en rejäl förstärkning. Det öppnar för att till exempel uppskjutna renoveringar och stambyten kan genomföras. En positiv bieffekt efter en byggnation är att husets energikostnader minskar när vinden blir mer välisolerad. Allt sammantaget gör att värdet på hela fastigheten i slutändan ökar.

Det är oss man kontaktar

Vi är de fastighetsmäklare i Stockholm med längst erfarenhet, vi förmedlade vår första råvind 1995. Vi är fastighetsmäklarna med störst kompetens när det gäller försäljning/upplåtelse av råvindar och förmedling av vindsvåningar, både färdigbyggda och under produktion. Under årens lopp har vi lärt känna och fått uppdrag av Stockholms främsta och mest välrenommerade byggföretag och arkitekter. Uppdrag som har gett oss värdefull erfarenhet vilket ger oss bättre förutsättningar att redan från start bedöma vindens potential och hur den kan gynna föreningen ekonomiskt. Med tanke på att vi förmedlar nästan bara vindsvåningar har vi en ständigt aktuell bild av hur marknaden ser ut och vad den efterfrågar.

Processen

Det vanliga är att någon medlem eller styrelsen i en Brf börjar fundera på hur ekonomin ska kunna förbättras, kanske lån behöver lösas, taket kanske måste bytas eller föreningen kanske vill installera hissar. Ett sätt att förbättra föreningens ekonomi och få fler kvm boarea kan vara att sälja/upplåta råvinden. Ofta utser styrelsen en vindsgrupp som undersöker förutsättningarna för en vindskonventering. Vindsgruppen tar kontakt med ett par fastighetsmäklare med erfarenhet från upplåtelser och entreprenader. Fastighetsmäklaren besöker fastigheten och undersöker om det är möjligt att inreda vinden; finns det tillräckligt med utrymme i källaren för att flytta ner förråden? Vad säger Detaljplanen, är det möjligt att få bygglov för vindsinredning? Hur stor är vinden? Vad kan föreningen få betalt för vinden? Och vad skulle en försäljning av vinden innebära praktiskt och ekonomiskt? Ska föreningen passa på att göra ytterligare arbeten i samband med vindsförsäljningen? Många frågor som behöver besvaras innan frågan presenteras för medlemmarna.

Denna inledande analys är naturligtvis kostnadsfri. Om analysen är positiv och styrelsen väljer att gå vidare med att presentera förslaget för medlemmarna så rekommenderar vi ett informationsmöte där alla medlemmar får ställa frågor och få svar på sina funderingar av mäklaren. Alla registerade fastighetsmäklare är kontrollerade av FMI (Fastighetsmäklarinspektionen) och ansvarsförsäkrade. De fastighetsmäklare som åtar sig uppdrag att förmedla råvindar och tak ska ha en extra försäkring som täcker upplåtelser och entreprenader. Även advokater har laglig rätt att förmedla upplåtelser.

Bor du i en förening i Stockholms innerstad som funderar på att sälja råvinden så är du jättevälkommen att slå oss en signal, så börjar vi där.

Sagt om oss

”Att köpa en V.U.P. är som att ge sig ut på en lång och spännande resa. Det är en otrolig stor fördel att kunna påverka. Välja material och färger ger en unik möjlighet att skapa ett personligt hem.”

Sigbrit, VUP – Brahegatan

”Det är jäkligt kul och inspirerande att jobba med personer som brinner för sitt jobb. Siv och de andra på mäklarbyrån har gång på gång visat att de vet vad de sysslar med och är ett grymt bollplank när vi ska sätta planritningar och storlekar på våra vindar under produktion”

Johan Örnborn – Innovation Design

”Alltid kul att samarbeta med siv & co. Lyhörda, engagerade till 100% och säger till vad som är rätt och fel gällande ritningar och materialval. Alltid noggranna med beskrivningar av objekten och vad som finns I området. Efter många års samarbete vet vi att ni alltid gör det yttersta I ert arbete som mäklare.”

Mattias Isgren – RIMA Byggentreprenad

”Vi är otroligt nöjda med vårt boende och hela vägen fram till det. Det svåraste var alla hundratals beslut som måste fattas under tidspress. Ibland på stående fot. Då gällde det att vara kreativ.”

Lennart & Monica, VUP – Wollmar Yxkullsgatan

”Jag kan varmt rekommendera Siv Kraft som mäklarbyrå. Vi har använt deras tjänst I ett par projekt och jag är imponerad av deras genomförandekraft, de ger inte upp och räds inte lite mer komplicerade utmaningar. Det är inte helt vanligt att hitta mäklare med denna expertis.”

Rolf Alexander – Glommen Lindberg

”Till försäljningen anlitades flera fastighetsmäklare, Siv Kraft blev den utvalda mäklaren för sin specialitet på takvåningar. Siv Kraft har följt med under hela processen, med sin erfarenhet och kunskap. Lägenheten såldes redan under byggprocessen.”

Ordförande i BRF – Sturegatan

”Siv Kraft hjälpte oss med försäljningen av våra råvindar. Deras arbete präglades av professionalism och ett stort kunnande inom vindsbyggnationer. Vi blev mycket nöjda med resultatet – vi fick bättre betalt än förväntat, vilket har gett vår brf extremt stark ekonomi.”

Ordförande i BRF – Skeppargatan

”Försäljningen av råvinden gav bra betalt och räckte till två hissar, nya tak, källarförråd och putsad fasad. Proffsig upphandling, fler offerter gav valfrihet och bättre betalt.”

Ordförande i BRF – Karlavägen

Sålda hem

Såld

Gamla Stan

Svartmangatan 11

I historiska kvarter, bland Gamla Stans takåsar och Tyska Kyrkan som granne ligger en påkostad och ombonad vindsvåning med två /../

Såld

Södermalm

Katarina Bangata 33

Välkommen till en av söders mysigaste gator och denna tysta vindsvåning i etage om ca 90 m² golvyta. Fantastisk rymd /../

Såld

Östermalm

Brahegatan 51

Ljus vindsvåning i ett plan om 102 m² golvyta samt ca 10 m² altan i väster. Öppen planlösning mellan kök /../

Såld

Vasastan

Norrbackagatan 25

Påkostad Vindsvåning Under Produktion om 283 m² boarea i ett plan på hela gårdshusvinden med hiss in i våningen och /../

Vill du sälja din bostad? Kontakta oss så hjälper vi dig!