V.U.P

Från råvind till hem efter eget huvud

Vindsvåning, penthouse, loft, ateljé… kärt barn har många namn. Hem högst upp med utsikt, kan verkligen se ut på många sätt. Ofta, som i vårt fall, är det helt upp till dig själv. Då får det ett nytt namn, V.U.P., vilket är förkortningen för ”vind under produktion”. Antingen kan det handla om en råvind bostadsrättsföreningen säljer eller en fastighet där husets platta tak får en våning till.

Att köpa V.U.P

Allt börjar med en ritning och sedan en träff uppe på vinden. Första gången vi ses hjälper vi dig att utifrån den helt tomma ytan föreställa dig arkitektens tankar. Förslaget tar du sedan med dig hem och funderar över. Kanske vill du ha ett större rum, eller varför inte ett till. Kanske en klädkammare, musikstudio eller bastu. I det här skedet är det mesta möjligt, så ta chansen. Tänk vilken planlösning som passar dina vanor, liksom vilken inredning och material som bäst speglar din personlighet.

Fast pris

Först till kvarn gäller. När du är klar med ditt beslut upprättas ett köpeavtal. Där anges tillträdesdag och på vilket sätt betalningen ska ske. Där finns också angivet vilket vite som utgår om våningen inte är slutbesiktigad och klar på inflyttningsdagen. Likaså hur köpeskillingen ska regleras om våningen blir mindre eller större än utlovat. Till köpeavtalet bifogas en rumsbeskrivning som detaljerat redogör för vad som ingår i priset för den färdiga bostaden.

Du är hela tiden med i processen

För att du på nära håll ska kunna följa hur våningen växer fram får du en tidplan för byggnationen och inredningen. Så snart kontraktet är skrivet bestäms nästa möte med byggmästare och platschef. Under processens gång får du hålltider för när varje beslut om rumsindelning, el, avlopp, kakel, bänkskivor i köket etc, ska tas. Vill du gå utanför de färdiga förslagen är det vid varje sådant möte som du kan påverka ditt boende. När våningen är klar och slutbesiktad är det dags för inflyttning. Då möts du och byggmästaren på vårt kontor för slutreglering av köpeskillingen. Samtidigt får du nycklarna samt alla skriftliga instruktioner och garantier som du kan komma att behöva.

Råvind

Sälja råvind

För en bostadsrättsförening kan början på en god ekonomi starta på vinden. Ofta är det här fastighetens dolda tillgångar finns. Fler boende i huset ger ett ökat avgiftsunderlag samtidigt som köpeskillingarna från de nya medlemmarna ger föreningens kassa en rejäl förstärkning. Det öppnar för att till exempel uppskjutna renoveringar och stambyten kan genomföras. En positiv bieffekt efter en byggnation är att husets energikostnader minskar när vinden blir mer välisolerad. Allt sammantaget gör att värdet på hela fastigheten i slutändan ökar.

Det är oss man kontaktar

Vi har längst erfarenhet och störst kompetens. Våra samarbeten med Stockholms främsta och mest välrenommerade byggföretag och arkitekter ger oss bättre förutsättningar att redan från start bedöma vindens potential och hur den kan gynna föreningen ekonomiskt. Med tanke på att vi bara förmedlar vindsvåningar har vi en ständigt aktuell bild av hur marknaden ser ut och vad den efterfrågar. Denna inledande analys är naturligtvis kostnadsfri. När beslutet är taget tar vi fram ett juridiskt utarbetat upplåtelseavtal som tillvaratar såväl föreningens som köparens intressen på bästa sätt.

Sagt om oss

”Det är jäkligt kul och inspirerande att jobba med personer som brinner för sitt jobb. Siv och de andra på mäklarbyrån har gång på gång visat att de vet vad de sysslar med och är ett grymt bollplank när vi ska sätta planritningar och storlekar på våra vindar under produktion”

Johan Örnborn – Innovation Design

”Att köpa en V.U.P. är som att ge sig ut på en lång och spännande resa. Det är en otrolig stor fördel att kunna påverka. Välja material och färger ger en unik möjlighet att skapa ett personligt hem.”

Sigbrit, VUP – Brahegatan

”Vi tycker att samarbete med Siv Kraft mäklarbyrå fungerar mycket bra. Då dem är engagerade, duktiga och de gillar att diskutera förslag planritningar och inredning för få ut så mycket som möjligt av ytan.”

Joachim Falk – Falk Innovation

”Vi gav siv en fullkomligt omöjlig kravspec på vårt framtida drömboende – när hon sedan kom tillbaka och kunde uppfylla alla våra önskemål så var det bara att kasta sig in I äventyret.”

Charlotte & Lasse , VUP – Riddargatan

”Alltid kul att samarbeta med siv & co. Lyhörda, engagerade till 100% och säger till vad som är rätt och fel gällande ritningar och materialval. Alltid noggranna med beskrivningar av objekten och vad som finns I området. Efter många års samarbete vet vi att ni alltid gör det yttersta I ert arbete som mäklare.”

Mattias Isgren – RIMA Byggentreprenad

”I konceptet V.U.P. finns från början ett läge och en idé. Utifrån det kunde vi arbeta vidare med arkitekt och byggare.”

Gunvor & Janne , VUP – Stureplan

”Jag kan varmt rekommendera Siv Kraft som mäklarbyrå. Vi har använt deras tjänst I ett par projekt och jag är imponerad av deras genomförandekraft, de ger inte upp och räds inte lite mer komplicerade utmaningar. Det är inte helt vanligt att hitta mäklare med denna expertis.”

Rolf Alexander – Glommen Lindberg

”Vi är otroligt nöjda med vårt boende och hela vägen fram till det. Det svåraste var alla hundratals beslut som måste fattas under tidspress. Ibland på stående fot. Då gällde det att vara kreativ.”

Lennart & Monica, VUP – Wollmar Yxkullsgatan

”I en svajig marknad så har ni jobbat framåt och aldrig tappat fart. Det märks att alla hjälps åt och vill ha samma resultat. ”För oss är det alltid viktigt med dialog och nära kontakt med dom vi jobbar med, det tycker jag att vi fått.”

Ted Holst – TTN Bygg

Hjälp med försäljningen av råvind?