vindsvåning om 184 m² med 10m² söderaltan och eldstad.

Frejgatan 47, 6 av 6 tr hiss till våningsplanet
Boarea: 184 Kvm - 22 980 000 kr

Intro

Arkitektritad vindsvåning om 201 m² totalyta + 10 m² altan i fritt läge. Stor, ljus och genomgående sällskapsdel med vacker eldstad (gas), öppen planlösning mellan parkutsikt och söderaltan. Snygga detaljer så som vitoljade ekgolv, ståltrappa, foderlösa dörrar, marmor i badrum, och grafitgrått kök från Italienska Arclinea med vitvaror från Gaggenau.

Beskrivning

GENERELLT FÖR VINDSVÅNINGEN
Medvind presenterar en efterlängtad nytillverkad vindsvåning, ritad av David Shelley, ursprungligen arkitekt hos Philippe Starck. Genomgående är inredning och material av hög internationell klass.

  • Boarea 184 m² . Golvyta 198 m² . 
  • Altan i fritt sydostläge om ca 10 m².
  • Helt ny stomme för hela vinden, fri från takbjälkar och stödben.
  • Hiss till våningsplanet.
  • Vattenburen golvvärme i hela våningen. Badrummen är förstärkta med el-golvvärme.
  • Gira bussystem i hela våningen med separata styrsystem för badrummen.
  • Belysning från Maxel. Spotlights i fönsterkuporna, halltaket och våtrummen. Infälld spotskena i master bedroom.
  • Vitoljade ektiljor från Rappgo i hela våningen förutom i entrén som har matt carraramarmor.
  • Infällda högtalare från Sonos i kök, master bedroom och i badrummen.

 
ENTRÉ
Välkomnande hall med platsbyggd förvaring och städskåp. Carraramarmor på golv. 

KÖK, MATSAL OCH VARDAGSRUM
Sällskapsdel i öppen planlösning med altan och eldstad.

Exlusivt kök från Arclinea, ritat av Antonio Citterio, med snygg mörkgrå ton på snickerierna. Arbetsbänk och stänkskydd i rostfritt. Stor köksö med förvaring i samma mörkgrå ton med toppskiva i carraramarmor. Underlimmad diskho och vit blandare från KWC. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn och micro i högskåp. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Samtliga maskiner från Gaggenau.
Generös matsal vid det stora spröjsade fönstret.
Det stora vardagsrummet som delas av den skulpturala ståltrappan gör att du kan möblera med flera soffgrupper. Ljuset flödar in från två fönsterkupor ut mot gröna Vanadislunden samt det helglasade skjutpartiet vid altanen på andra sidan rummet. 
Snygg eldstad med gas från belgiska lyxtillverkaren M-Design. 
Solig altan om ca 10 kvm i fritt sydostläge. Helglasat altanparti mot föreningens gård. Altanen har lärkträ på golvet, helglasat räcke och dold ledbelysning. Förberett för markis och infravärme. 

FYRA SOVRUM
Master bedroom på övre plan med möjlighet till tillval för personligt anpassat dressing room. Badrum en suite. Tre takfönster varav två från Velux Cabrio som när de öppnas blir franska balkonger. Inbyggd högtalare från Sonos.
Sovrum med fönsterkupa mot Vanadislunden.
Sovrum med fönsterkupa mot Frejgatan.
Sovrum/arbetsrum med helglasat skjutparti ut mot altanen. 

TVÅ BADRUM
Ljust lyxigt badrum en suite med takfönster. Ljus grå/vit carraramarmor på golv och väggar. Dusch Rainsky från Cea Design med vikbar vägg i klarglas. Fristående elipsformat badkar från Copenhagen Bath. Dubbla, runda handfat på kommod i vitoljad ek från Arclinea . Infräst spegel. Vägghängd wc. Handduksvärmare. Tvättmaskin och torktumlare från Miele under arbetsbänk. Högtalare från Sonos. Spottar i tak.
Badrum på entréplan med golv och väggar i kalksten i färgen brun/grå och inredning från Arclinea. Ovalt handfat på kommod i vitoljad ek. Dusch Rainsky. Spegel. Handduksvärmare. Spottar i tak. Högtalare från Sonos.

 

FRÅGOR TILL MEDVIND
Vad är det bästa med våningen?
”Lägenheten är, enligt min uppfattning (Olof Girhammar Vice VD på Medvind), en av Medvinds finaste lägenheter någonsin.”

”Bra våning med utrymme för många gäster och samkväm. Är man många i familjen kan man ändå få sin privata del då sovrummen är fördelade över hela lägenheten och övre plan är som en egen lägenhet i sig även om man får känslan av unitet med nedre plan. Väldigt ljus och härlig rymd. spännande matsal/lounge med tak och fönster som ger lite känsla av ett orangeri.” Säger Celine Burman på Medvind.

Vad är det bästa med läget?
”Det bästa är närheten till parken tvärs över gatan och att det är ganska lätt att ta sig till Hagaparken med Koppartälten, Haga Forum, tennisbanor och Fjärilshuset, och Brunnsviken.Tycker också att det är ganska lätt att hitta parkeringsgarage i området. Men allra bäst är nog Lorenzo Bilvård som ligger i huset bredvid, lämna in bilen till honom och den glänser som ny när du hämtar den. Lakrits som ligger på Sveavägen är en också favorit för mig som älskar lakrits. Och så är det en stor fördel att det är så centralt samtidigt som det är lugnt och trevligt”.

Fakta

Adress:
Frejgatan 47
Pris:
22 980 000 kr
Boarea:
184 Kvm (Enligt mätning)
Avgift:
4 532 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja (hiss till våningsplanet)
Område:
Vasastan
Andelstal, förening:
3.79255 %
Andelstal, avgift:
3.79255 %
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Förening:
Bostadsrättsföreningen Killingen 21
Lägenhetsnr:
1601
Energiprestanda:
132 kWh/Kvm och år
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme + elgolvvärme
Byggnadsår:
2016 (Nyproduktion)
Postnummer:
113 49
Församling:
S:t Johannes
Stad:
Stockholm

Fastighet och förening

Brf Killingen 21 bildades 2004 och köpte fastigheten hösten 2013. Fastigheten, som byggdes 1926-1927, ligger i hörnet Frejgatan och Sveavägen, precis vid Vanadislunden.

I huset finns två uppgångar, en från vardera gata. Här finns både stora och små lägenheter, en del med öppen spis och några har balkong.

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren

KOMMANDE RENOVERINGAR
Renovering av trapphuset efter vindsinredningens avslut.
Renovering av hisskorgarna efter vindsinredningens avslut.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2015-2016 Fasadarbeten med total nedknackning för ny puts och avfärgning, omfattar samtliga fasader och innergårdsbyggnad. Helt ny takstomme och takpapp med handplockat skiffer gata och ny plåt mot gården. Modernisering av hissarna på både Sveavägen och Frejgatan. Nytt ventilationssystem för samtliga bostäder med mekanisk frånluft. Renovering av källaren av alla ytskikt och installation av nya troax förråd.
2012 Renovering av tvättstuga. Diverse mindre målningsarbeten, lagningsarbeten på befintliga balkonger, förbättring av elsäkerhet med mera.
1996 Stambyte. Byte av el-stigar och stammar i kök och badrum. Takrenovering. Renovering av fasad. Fönsterrenovering.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är modern och finns i källaren. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns en bokningstavla med bokningsnycklar. Det ska inte vara något problem att hitta lediga tvättider. För att nå tvättstugan, går man ut på bakgården, in genom den vänstra dörren mot Sveavägen och nedför trappen. Tvättstugan finns till höger..

CYKELSTÄLL
Föreningen har cykelställ på bakgården

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband/Internet levereras genom både Comhem och/eller Bredbandsbolaget. Det går också att ha bredband och telefoni via sitt telefonjack via annan nätoperatör (t.ex. Telia eller Tele2). Kabel-tv, bredband/Internet och telefoni beställs och debiteras separat av bostadsrättsinnehavaren.

GARAGE
Parkeringshus finns det gått om i området, närmaste är på Norrtullsgatan 33 och kostar 1250kr/månad (garageplatsen.se)

PARKERING
Boendeparkering: För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. För ansökan och vidare information se http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

Planritningar

Karta

Frejgatan 47
11349 Stockholm

Kontaktperson

Dölj bilder