ITALIENSKT LÄGENHET OM 141 M² MED VACKER UTSIKT OCH PRIVAT TRÄDGÅRD.

Scroll down
UMBRIEN. Montone. 150 000 Euro.

Välplanerad lägenhet i två plan i restaurerad Italiensk borgo från 1400-talet. Två möjliga sovrum och två badrum. Vardagsrum och kök med öppen planlösning. Öppen spis som kan avnjutas från sällskapsdelen. Några steg till den gemensamma poolen. Lägenheten ligger precis in till bergsbyn Montone som ofta blivit omnämnd och rankats till en av italiens vackraste byar. Ursprungligen var Montone en gammal romersk fästning och har en oslagbar utsikt över övre Tiberns dal.

Läs mer

INTERIÖR

GENERELLT

  • Totalt 141 italienska kvm varav är ca 91 kvm på entréplanet och 38 kvm på loftet. Ingången, som sitter en trappa ner från sällskapsdelen, omfattar ca 12 kvm. I italien räknas ytterväggarna in i kvadratmetrarna så vi brukar säga att man kan räkna bort ca.15 % för att boarean ska stämma med svensk standard.
     

När du köper fastighet i Italien hör det inte till det normala att inredningen ingår på samma sätt som vi är vana vid här i Sverige. Oftast ingår t.ex. ingen köksinredning eller utrustning. Säljarna här arbetar dock på ett liknande sätt som vi gör i Sverige. Här ingår det mesta av inredningen.

ENTRÉ
Välkomnande entré som leder in i sällskapsdelen. Entrédörren sitter en trappa ner. Utanför entrén finns en balkong.

KÖK OCH GÄST-WC
Kök, matplats och sällskapsdel i öppen planlösning med öppen spis. Tre fönster släpper in rikligt med dagsljus i sällskapsdelen. Ett enkelt kök utrustat med kylskåp, diskmasin och spis med ugn ingår i köpet. Här finns ett fönster som släpper in härligt dagsljus. I anslutning till trappan ligger ett stort badrum. Badrummet, som även det har ett fönster, utrustas med badkar, handfat och wc.

SOVRUM
Intill sällskapsdelen går att inreda ytterligare ett sovrum med fönster.

ÖVRE PLAN MED MASTER BEDROOM
En trappa upp leder till ett stort och trevligt sovrum med tillhörande badrum. Totalt fem fönster. Här finns plats för dubbelsäng, en trevlig möbel och garderober. Badrummet är utrustat med dusch, handfat och wc.

UMBIREN

Umbrien, även kallad Italiens gröna hjärta ligger ungefär mitt i Italien. Montone som är närmsta byn kantas av oslagbart vackra byggnader och har ett härligt utbud av bra restauranger. Det är ungefär två timmars bilresa från Florens, ca 13 mil, och två och en halv timme, 20 mil, från Rom. Huvudstaden i regionen är Perugia, en gammal etruskisk stad som sedan 1308 är en universitetsstad. I Perugia finns en internationell flygplats, men tyvärr inga direktflyg från Sverige. Umbrien passar dig som älskar italiensk husmanskost med fantastiska råvaror, goda viner, kultur, historia och kanske tycker om att vandra, rida och spela lite golf. Du kanske vill odla lite själv och bara njuta av de sköna omgivningarna.

KOSTNADER VID KÖP AV FASTIGHET I TUFI

  • Köparen betalar 10 % av den officiella köpeskillingen i ”IVA” (moms). (3 % om det är en permanentbostad).
  • Köparen betalar 3 % av köpeskillingen i mäklararvode.
  • Köparen betalar 50 euro ”catasto” i den här kommunen. För permanentbostäder utgår ingen ”catasto”.
  • Köparen betalar ca 3 000-3 500 euro till Notarius Publicus för olika kontroller samt kontraktet.
  • Köparen betalar upp till 500 euro för registrering av köpet i olika officiella böcker.


FASTA KOSTNADER
Du får räkna med en fast årskostnad för huset på mellan 15-17 euro/kvm. Detta inkluderar den fasta kostnaden för vatten, el, gas, kommunalskatt samt skötseln av den gemensamma poolen och trädgården. Det finns separata mätare för el, gas och vatten, du betalar för det du konsumerar.

Säg till så mejlar vi över en PDF där du kan läsa mer om hur det går till att köpa i den här delen av Italien.

Utsikt Montone

Utsikt Montone
Utsikt Montone

Huset, lägenheten är i tornet

Utsikt Montone

Utsikt Montone
Utsikt Montone

Alla bilder & planritning

Kontakt

Louisa Falkenberg

Louisa Falkenberg

Fastighetsmäklare

louisa@sivkraft.se
070-742 26 05

Siv Kraft

Siv Kraft

Fastighetsmäklare

siv@sivkraft.se
070-860 44 60