Övrigt

7 otroliga vindsvåningar i Stockholm

Bland takåsarna i Stockholm pågår ett helt annat liv. Rymliga våningar, unika inredningslösningar, stort ljusinsläpp och magiska utsikter är resultatet när personliga drömmar möter unika designlösningar – i ett oslagbart läge. Låt dig inspireras av sju magiska vindsvåningar som vi fastnat lite extra för.

 

 

1. Penthouse med pool på altanen

Detta inbjudande penthouse på Östermalm är en vindsvåning i två plan som bjuder på extra allt. På en av altanerna ligger en välplacerad pool att ta sig ett avkopplande dopp i när andan faller på. Lägenheten på 500 kvadratmeter har stora glaspartier och gott om utrymme både på höjden och tvären. Inredningen i naturtrogen färgskala skapar ett behagligt intryck och rymden mellan golv och tak ger den öppna planlösningen den där extra känslan av rymlighet. Det möjliggör också en kreativ ljussättning anpassad för de speciella ytorna.

2. Söderpärla med altan i västerläge

Vem drömmer inte om att få blicka ut över Södermalms historiska takåsar? Denna vindsvåning mitt på söder har höga glaspartier ut mot altanen som släpper in stora mängder dagsljus som sprider sig till varje vrå. Klivet ut genom de enorma glasdörrarna tar en vidare ut på en av de största vindsaltanerna i Stockholm. Västerläget inbjuder till lata eftermiddagsstunder i en vilstol med en bok, cocktailmingel i kvällssolen och sena middagsbjudningar i goda vänners lag ackompanjerade av en drömlik solnedgång över staden. Som gjort för livsnjutaren!

3. Högt i tak med unikt ljusinsläpp

En ljus, väldisponerad våning på Östermalm med vacker utsikt över hustak och grönska. Köket ramas in av en glasvägg mot altanen – för en njutbar utsikt vid frukosten. Innan ombyggnationen hade vinden ett ganska dåligt utgångsläge, men genom ett så kallat taklyft blev det möjligt att få en helt unik höjd i vindsvåningen. Glasväggen släpper in ett kraftfullt ljus, särskilt under vintermånaderna då solen står lågt. Då studsar solljuset på snöklädda tak och fyller sällskapsrummen med ett ljus som få har möjligheten att uppleva.

4. Grönskande uterum på sjunde våningen

Denna speciella vindslägenhet på Östermalm är ett exempel på hur bra det kan bli när en person får fritt kreativt utrymme och kan sätta sin egen prägel på lägenheten. När det kommer till det vi kallar V.U.P-projekt (vind under produktion) där köparen får vara med och utforma vindsvåningen redan innan den börjar byggas om, kan arkitektonisk magi ske – särskilt om förutsättningarna är goda. I det här fallet har ett tillåtande bygglov skapat möjlighet att göra ett taklyft i ett hörn som ger ett alldeles särskilt ljusinsläpp. I bakgrunden skymtas det vackra uterummet som tagits fram i samarbete med en trädgårdsarkitekt – en riktig oas som gör växtälskaren varm i hjärtat. Här har stilfulla draperier använts för att dölja detaljer som stång och belysningsarmaturer, inslag som annars hade stört helheten. Smart planering och kreativitet är nyckeln till att skapa det lilla extra!

5. Känsla av rymd – öppen och ljus sällskapsyta

En öppen och rymlig yta med otrolig takhöjd har skapats i denna våning i Vasastan. Istället för att maximera ytan på plan två har full takhöjd och rymd prioriterats vilket skapat en unik sällskapsyta med en fantastisk känsla av rymlighet och luftighet. Takfönstret är placerat intill väggen för att ge ett fint ljusinsläpp både uppe och nere. Flera glaspartier och fönster i olika riktningar nyttjar ljuset på bästa sätt. I kombination med den höga takhöjden blir denna Vasastan-dröm en plats att förälska sig i.

6. Ateljé och matplats med glastak och magisk utsikt

Många drömmer om en ateljé med stora fönster högst upp i huset. I den här vindsvåningen mitt i Stockholms innerstad öppnar skjutbara glasdörrar upp mot ett stort altanparti. Ett tak helt i glas skapar den oslagbara känslan där himlen blir en del av rummet. Föreställ dig att avnjuta en lunch med vit linneduk under det ljusblå taket eller bjuda in till en stämningsfull kandelaber-middag under en glittrande stjärnhimmel. Allt i en kreativ miljö där konst och design verkligen får ta plats. Magi på riktigt!

7. Gnistrande vinterdag uppe bland takåsarna

En öppen matplats med en snöbeklädd altan och hela Stockholm utanför fönstret. En vinterdag i city kan knappast upplevas vackrare än från en välplanerad vindsvåning på Östermalm. Vintersolens starka strålar skapar ett sällsynt ljus som fyller upp hela rummet och altanpartiet ramar in utsikten som en tavla. Snön förstärker ljuset och skapar en njutbar upplevelse i sällskapsytorna som förgyller vintermånaderna där skyarna kommer nära. En vinter i Stockholm blir inte bättre än så här!

Vill du veta mer om hur det går till att skapa ett drömhem i en vindsvåning med ett unikt läge? Kontakta oss så berättar vi mer! Eller läs vårt blogginlägg Köpa vindsvåning – så går det till.

 

Copyright Siv Kraft

Dela artikeln